Autors Tēma: Palīgā!!! Man nekā nav!  (Lasīts 5735 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

RaFix

• Viesi
Palīgā!!! Man nekā nav!
« : 2016. gada 31. marts, 16:26:21 »
Es neesmu baigais Facebook fans, bet tomēr tur ieeju. Jā, cilvēki ir atgriezušies pie Senās Ēģiptes kultūras - raksta uz sienām un pielūdz kaķus. Parullējos pa kaķu, ēdiena un jēlu joku bildēm.
Visam pa vidu pamanīju vairākus lūgumus pēc palīdzības.
Pēc dabas esmu izpalīdzīgs cilvēks, bet šie te lūgumi mani ... es pat vārdu nemāku izvēlēties. Samulsināja?
Palīdzību lūdza vairākas sievietes, kas gaida bērniņus, kuriem tūlīt jādzimst, bet šīm sievietēm nekā priekš mazuļiem nav. Ne drēbju, ne gultu, ne ratu, dažas arī pamperus un rotaļlietas prasīja. Visām šīm sievietēm jau ir vecāki bērniņi, pa 3-4. Es spētu saprast, ja to visu prasītu sievietes, kam tas ir pirmais bērniņš, bezatbildīgi lopi, kas pamet grūtnieces, nav nekādi mītiskie tēli.
Bet, ja sievietei jau ir vairāki bērniņi, kā tas var būt, ka gaidāmajam vajag pilnīgi visu? Man ir māsa, kura ir jaunāka par mani. Daudzas lietas, no kurām biju izaudzis, nolietoja viņa.
Es vienkārši nesaprotu, kā tas iespējams, ka nekā viņām nav. Varbūt te mani kāds var apgaismot?

Atslēdzies ineshuks

Re: Palīgā!!! Man nekā nav!
« Atbilde #1 : 2016. gada 31. marts, 16:32:01 »
...ziedotu tikai un vieniigi shaadu indiviidu sterilizaacijai... nevajag vairot ubagus...
PS daljai tas ir bizness... peec tam ierauga savas atdotaas mantas paardoshanaa...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #2 : 2016. gada 31. marts, 16:35:43 »
Zinu sievieti, kas ar diviem bērniem aizmuka no vardarbīga vīrieša. Viņš neatdeva pat drēbes (ne viņas, ne bērnu), par mantām vispār nerunājot. Viņa gan iztika bez diedelēšanas FB, bet fakts kā tāds - var gadīties šādas situācijas, ka vajag visu.
Bet daudz vairāk ir stāsti par "it kā" grūtniecēm un trūcīgām māmiņām, kas izprasa no sabiedrības mantas, ziedojumus, ko pēc tam pārdod kā savus lietotos internetā.
Esmu pret visiem šiem aicinājumiem ziedot, atbalstīt, palīdzēt kļuvusi imūna un laižu gar acīm. Tiesa, manā FB tādi nav redzēti jau dažus gadus. Izvēlējos opciju uzstādījumos neredzēt ziņas no hroniskajiem šādu un līdzīgu aicinājumu "šērotājiem".

Atslēdzies ragana

« Atbilde #3 : 2016. gada 01. aprīlis, 08:51:24 »
Ir radusies (sabiedrības radīta?) tādu sieviešu kategorija, kas ir sapratušas, ka viņām PIENĀKAS un vislabākais instruments - kārtējais bērnelis. Tad dos soctīklotāji, pašvaldība, sociālais dienests utt. Ja neviens neko nedos, tad tie bērniņi atradīsies beibī boksos, pie vecmāmiņām vai kaimiņu onkuļa. Par to jutīs atbildību visi, izņemot pašu māti - varoni.

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #4 : 2016. gada 01. aprīlis, 09:02:21 »
Pilnīgi piekrītu Piafai.Ziedošanas būtība ir degradēta un tā jau vairs neizskatās pēc ziedošanas,bet gan pēc izspiešanas.Apelējot pie cilvju sirdsapziņas-ja nedosi naudu -tad slimais bērns nekad nekļūs vesels!Esi vainīgs!
Tāpat kādas lietas labprāt atdodu,ja kāds no radiem-draugiem-paziņām pazīst lūdzēju un zin situāciju.
Aplauzos pat ar ziedojumu dzīvnieku glābšanas biedrībai mūsu mazpilsētā,kad satiku paziņu,kura nebūt nav mazturīga,bet kaķus strelilizēja caur biedrības naudām-pati vēl palielījās.Tak jau tur paziņas.Kāda mārrutka pēc lai es ziedotu vēl?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2016. gada 01. aprīlis, 10:02:52 »
Nuja. Pieļauju, ka var gadīties atsevišķas ekstrēmas situācijas, kad māja nodegusi vai vīra v.i. izdzinis uz ielas ar to, kas mugurā. Bet kopumā mani ērcina saldsērīgi stāsti par tām ļoti pozitīvajām un draudzīgajām daudzbērnu ģimenēm, kur neiedomājamā nabadzībā aug jau kādi 5-6 bērni, un māte lepni staigā stāvoklī ar nākamo. Ziedot? Ko? Ja nu vienīgi prezervatīvus, piedodiet.
Paretam esmu ziedojusi gadījumos, kas mani kaut kā uzrunājuši un aizķēruši, bet tajos visos bija runa par ārstēšanos, rehabilitāciju vai kaut kādu forsmažora situāciju. Vienkārši bērnu skaits IMHO nav arguments. Bet pamatā palīdzu cilvēkiem, ko vairāk vai mazāk pazīstu, vismaz virtuāli.  :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #6 : 2016. gada 01. aprīlis, 11:10:50 »
Sasodīts, nu neticu es tiem žēlabu stāstiem, neticu!
Uz kāda marsa ir jādzīvo, lai līdz 8. mēnesim nejēgtu savākt bērnam vajadzīgo??? Pat pieņemot, ka ātrāk par 3. mēnesi nav pamanīta grūtniecība.
Ir radi, ir kaimiņi, ir internets, kur regulāri kaut ko atdod. Protams, jāskatās un jāmeklē, lai pieteiktos pirmā. Ja esi normāls cilvēks, kaimiņi sados kalnu un vēl mazliet. Reizēm pat jājautā nav, paši pajautās, vai kaut ko nevajag, jo pašiem/bērniem/māsai sīcis paaudzies.

Man sīči līdz pāris gadu vecumam jaunas drēbes redzējuši nebija - savācās čupas. Gultiņu atdeva draugi, ratus aizdeva draudzene utt. Kaimiņiene regulāri piestiepj to, kas pašas mazbērnam tiek uzskatīts par prastu. :D

Lai nestāsta, ka nabadzītes neko nevar dabūt, ja nu vienīgi pati no bērnunama, nevienu nepazīst [kaimiņu nav, bērnunamā tā saskandalējusies, ka nevar aiziet cilvēcīgi parunāties, lai pieaugušie pastāsta, kur ko var dabūt], bērns no svētā gara, pati paralizēta, lasīt nemāk, interneta nav [nez, kā gan tie sludinājumi iekš FB rodas...]
Pat ja pi$ējs ir izmetis ar to, kas mugurā, zīdainim daudz nevajag - maisiņš ar drēbītēm, paka ar pamperiem. To pa mēnesi var sameklēt mierīgi arī bez publiskas prasīšanas. Apsedz ar dvieli, svaigu gaisu piegādā pie vaļēja loga, ieklāj guļvietiņu atvilktnē...

Tiesa, ja es neatteicos no jebkuras lupatas (man pofig, ko apvemj zīdainis - dolče&gabana vai miskaste&šrots), tad šīs prasītājas pavalkātas drēbītes vienkārši noniecina. Jo pārsvarā tirgo tālāk to, ko kāds iedod no tīras sirds.
It kā jau vienalga, ko tu dari ar to, ko tev atdod, bet IMHO negodīgi pret atdevējiem, kas grib palīdzēt bērnam, nevis veiklai darbonei.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2016. gada 01. aprīlis, 11:18:42 »
Trix pilnīgi piekrītu. Kā var nebūt radu, draugu, klasesbiedru?
Par tām pamperu lūdzējām allaž sasmaidos. Tā nu patiesi ir traģēdija.
Nez kā tie bērni izauga kad šī brīnuma vēl nebija...

RaFix

• Viesi
« Atbilde #8 : 2016. gada 01. aprīlis, 12:56:39 »
Šodien vēlreiz izvazājos pa visādām labdarības un atdošanas lapām. Pamatmērķis bija atrast vecu cilvēku vai pansionātu, kam noderētu manas omes drēbes un mantas.
Vecus cilvēkus atrast neizdevās, pansionātus arī nē. Apsvanīšu pansionātus.

Viens aiz otra sludinājumi, kas pārspēj to, ko es redzēju vakar. Jauna ģimene Tukumā gaida pirmo bērnu. Nekā nav viņiem. Čali, no kuras vietas Tev rokas aug, ka pat minimumu sagādāt nevari? Bet dāma visu prasa FB.
Nākamais. Vientuļā māte, bērni 4, nākamo gan negaida. Bet šiem pat ne mēbeļu, ne trauku nav. Bildē māte ar bērniem virtuvē. Tur kaut kādas mēbeles. Viss netīrs. Sievietei, kura audzina 4 bēnus, tāda miskaste mājās? Es ticētu, ka tā izskatās vientuļa 50gadīga vīrieša virtuve, bet ne jau nu sievietes. Paskatos lapā, kura par šiem stāsta, tur vēl dažas tādas pašas ģimenes, kam ne dakšiņas, ne matrača ne segas. Kur soci skatās? Neesmu gan speciālists, bet vai tad nelabvēlīgas ģimenes skaitās tikai tās, kur vecāki dzer?  :wtf:

Atslēdzies itta

« Atbilde #9 : 2016. gada 01. aprīlis, 13:24:18 »
Par to kaartiibu :), kad ir vismaz triis berrni tad kaa draudzene saka :) vienaa galaa saac otraa jau sakaartots viss kaa bija..  beerni tagad aiz sevis nemaz taa necensas savaakt, bet bardaku maak uztaisiit minuutes laikaa :) taa kaa reizeem nav pie vainas nelabveeliigums...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

RaFix

• Viesi
« Atbilde #10 : 2016. gada 01. aprīlis, 13:36:45 »
Par to kaartiibu :) , kad ir vismaz triis berrni tad kaa draudzene saka :) vienaa galaa saac otraa jau sakaartots viss kaa bija..  beerni tagad aiz sevis nemaz taa necensas savaakt, bet bardaku maak uztaisiit minuutes laikaa :) taa kaa reizeem nav pie vainas nelabveeliigums...
Bardaks un netīrība ir dažādas lietas. Es tur tajā virtuvē baidītos kaut kam pieskarties, ka nepielīpu. Tas nav vienu dienu nesatīrīts, tur ar uzkopšanu ir hroniskas problēmas, izskatās, ka tas netiek darīts vispār. Man ir čoms ar 3 bērniem. Bardaks ir, jā - reizēm trauki nemazgāti, mantas mētājas, esmu redzējis arī negludinātas veļas kaudzi pie viņiem. Bet tīrs tur ir.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2016. gada 01. aprīlis, 13:44:21 »
Rafix, tās omes lietas var piedāvāt “sarkanajam krustam“, es savu lieko, bet vēl lietojamo veiksmīgi atstāju tur. Viņi tad paši sadala tālāk kam kas noder.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #12 : 2016. gada 01. aprīlis, 13:54:54 »
Šodien vēlreiz izvazājos pa visādām labdarības un atdošanas lapām. Pamatmērķis bija atrast vecu cilvēku vai pansionātu, kam noderētu manas omes drēbes un mantas.
Vecus cilvēkus atrast neizdevās, pansionātus arī nē. Apsvanīšu pansionātus.

Pansionātā pat neņem cilvēkus ar savām privātām mantām, jo tur visu, ko vajag, iedod. (mana pavisam svaigā pieredze) Labāk Sarkanajam krustam.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #13 : 2016. gada 01. aprīlis, 15:57:10 »
Tajā pašā Facebook ir arī profils "Atbrīvojies no lietām, Rīgā" Tur cilvēki atdod par baltu velti - i mēbeles i trauki, gan visādi dīvainumi, bet par velti. Tikai pašiem gribētājiem bieži ir jāsavāc. Domāju, ka tas nav vienīgais profils tur tāds.

Tajā pašā Cālī nekas par velti nav?

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #14 : 2016. gada 01. aprīlis, 16:06:03 »
Tajā pašā Facebook ir arī profils "Atbrīvojies no lietām, Rīgā"
Tiklīdz ieliec sludinājumu, tā bars, vajag vai nē piedāvāto mantu, uzreiz jau brēc "Rindā! Rindā! Rindā!" (ja pavēro komentārus, vārdi vieni un tie paši figurē, un klīst baumas, ka pēc tam tieši tāpat tirgo tālāk). Tas nozīmē, ka jāpiepūlās, jāsēž un jāvaktē vajadzīgais, turklāt parasti ir jābrauc pašiem pakaļ. Domā, kāda no "jaunmāmiņu" un "daudzbērniņu" biznesmenēm, kurām "nekā nav", ir uz tādu piepūli un darbu gatavas? Visu gatavu, svaigu un klāt pievest.
Par šo FB grupu kā tādu - tur šķiet paņemtu arī miskastmaisu ar visu saturu  :rat: