Autors Tēma: Kad mēs augām, zāle bija zaļāka...  (Lasīts 8196 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
Kad mēs augām, zāle bija zaļāka...
« : 2016. gada 06. aprīlis, 16:07:29 »
Augstāk minētais citāts attiecas uz to, ka Latvijā uz viņas 100 gadi būs ideāla "patērētāju sabiedrība", kurai ir savi ideāli. Piemēram, patērētāji neizvēlas savu svārku piegrieztnes, to nosaka ražotājs, viņi izvēlas svārku krāsu, kas vislabāk atbilst viņu būtībai un rūpējas par to ar mazgāšanas līdzekļiem, līdz jāpērk jauni. :)
Un tev nav nemazākā nojausma, cik tukšā ir jaunākā paaudze. 

Nja, viss slikti un būs vēl sliktāk... Kad mēs augām zāle bija zaļāka.

Redz, kad man bija kādi gadi 12 t.i. ap 1987 gadu. Es atceros, vienu tādu savu domu, ka Kurzemē vajag izveidot tādu nacionālo rezervātu, tā sakot ar to pašu padomju kārtību tik ar žogu apkārt, kas mūs pasargātu no krieviem. :) Nu 1990 gadā mums sanāca labāk, mēs dabūjām savu valsti. Nu vienīgais krievi palika, jo pieaugušo politikā cilvēks ir cilvēks vienalga kas viņš ir: krievs latvietis vai tatārs, gudrs vai muļķis, izglītots vai ne visai.   Nu ir tāda apgaismības laikmeta uzstādījums, uz laiku kad cilvēks aizstāja dievu mūsu universa centrā, bet nu jā ... 
Problēmas sāka rasties ar pirmās atjaunotās Saeimas ievēlēšanu, kad viņas rezultāti kļuva paradoksāli parādīja, ka Latvijas tautu var manipulēt ļoti liela apjomā. Un principā Latvijas tauta Saeimu par autoritāti nav uzskatījusi, un Saeimas deputāti tai skaitā, jo viņi nekad nav pūlējušies uzlabot Saeimas viedokli jebkā pamatot un izskaidrot, kas viņiem darba pienākumos ietilpst, bet Latvijā neviens nedara. Kā rezultātā ir izveidojusies šī te plaisa starp tautu (pilsoņiem,vēlētājiem) un varu (Saeimu, MK, valsts birokrātiju). Un vienīgais veids kā Latvijas valsti kā kaut ko ietekmēt ir izmantot lobijistu pakalpojumus, kas izstaigā visus birokrātus, visu izstāsta paskaidro un pamato, gan publiski, gan savādāk. Un nosacītā "elite" ir izveidojusi slēgtu Saeimas uzņēmumu, kur tauta apstiprina viņas mandātu reizi 4 gados. Latvijas tautai nekāds teikšanas vairs šos 4 gadus nav. Un pakāpeniskais process veidojās, liekas TP pagarināja biznesa ciklu līdz 4 gadiem, un sia "Vienotība" padarīja referendumus par defacto neiespējamiem. Savā ziņa ir izveidota Lpsr ES sastāvā, sistēma kuru mēs ļoti labi zinām. ES nav stabilāks par PSRS, un vienīgais vai Latvijai atkal vajag neatkarība esošā Krievijas apdraudējuma apstākļos?     

Atslēdzies reno

Re: Kad mēs augām, zāle bija zaļāka...
« Atbilde #1 : 2016. gada 06. aprīlis, 16:47:57 »
Varētu domāt, ka latvieši ir vienīgā manipulējamā tauta pasaulē, citi visi tik gudri, tik politiskos procesus saprotoši un analizēt spē'jīgi. Tas tā, lai nekļūstam iedomīgi

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #2 : 2016. gada 06. aprīlis, 20:28:19 »
Varētu domāt, ka latvieši ir vienīgā manipulējamā tauta pasaulē, citi visi tik gudri, tik politiskos procesus saprotoši un analizēt spē'jīgi. Tas tā, lai nekļūstam iedomīgi
Nu Latvijas iedzīvotāji nav vienīgā tauta kas ir manipulējama un kaut kāda manipulējamība jau vienmēr pastāv. Nu Āfrikā ir daudz stipri manipulējamas tautas, Postpadomju telpā, tālajos Austrumos ap Indonēziju. Nu tuvāk nebūs. Bet Latvijas gadījumā, rezultāts no šīm manipulācijām ir ļoti bēdīgs un perspektīva izskatās vēl nepatīkamāka, ka atliek vien cerēt ka Latviju izglābs "marsieši". Nu ir vēl arī kari, kur ieved "jauno pasaules kārtību" kopš 1949 gada? Bet miera laikam, Latvija varētu cerēt uz līdera titulu, tikai mazliet vēl jāpacenšas, pavisam mazliet. LATVIJA VAR! :)     

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #3 : 2016. gada 06. aprīlis, 21:08:45 »
Īrijā vienkāršā tauta nejēdz pat tik daudz, cik vidējais latvietis. Mums vismaz ir pieredze. Viņiem pat tās nav. Vidējais rietumeiropietis ir manipulējams kā aita, kā mēs to redzam jautājumā par bēgļiem.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #4 : 2016. gada 06. aprīlis, 21:28:37 »
Par tiem simts gudro krēslu īpašniekiem tautai jau sen vienots viedoklis. Man pat liekas, ka ar katru gadu šamie ar draudošu paātrinājumu pietuvojās visiem pazīstamajai psrs šnitei. Visi sēž, blenž uz to kanceli priekšā, vai lūr internetā. šad tad vīpsnā, bet paklausīgi spiež to liktenīgo pogu deguna priekšā, regulāri paaugstina sev algu, jo redz šamiem ir neērti no tā ka kaut kur aiz apvāršņa kāds saņem vairāk. vienīgā aktivitāte saskatāma reizi četros gados, kad jāatgādina tautai par savu esamību, jāizvelk no pagultes pāris kaimiņa sašmucētu palagu, lai parādītu tautai - kāds redz šis ir maita un cik es esmu drosmīgs, kareivīgs un kāds tur vēl pozitīvs. Tauta atkal blenž ekrānā un brīnās, kālab šams to netīro vešu četrus gadus glabājis... Man ir bailes no tā, ka vēl nedaudz un vairs nekas nebūs grozāms vai maināms. Kaut vai tas, ka ej vai neej tajās vēlēšanās, svītro visus pa kreisi pa labi, bet kopējā partijas sarakstā pirmais desmitnieks vienmēr nemainīgs un līdz ar to pierastajos krēslos nosēžas vecās labi pazīstamas pakaļas.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #5 : 2016. gada 06. aprīlis, 21:33:32 »
man nekad nav paticis A. Kaimiņš, likās nepiedodami rupjš un nekaunīgs. Tagad es viņu cienu . Par to, ko viņš dara tajā skudru pūznī. Tur ir jābūt galīgi dullam un ar pamatīgu švilpi galvā laj uzdrošinātos. Kaut viņam izdotos, nu vismaz mazliet...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2016. gada 06. aprīlis, 21:47:39 »
Ir paruna - kas kaķim asti cels, ja ne pats.
Nu nepatīk man - mēs tādi, mēs šitādi.
Manipulējami, dumji, visur citur labāk, nekā laba mums nav un nebūs...
Ja paši sevi necienīsim, kālab lai citi to darītu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2016. gada 06. aprīlis, 22:02:40 »
Mēs vismaz mierīgi uztveram savu manipulējamību. Vairāk uz dienvidiem -kā kas, tā brēkdami ielās, bet jēga tāpat nekāda

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #8 : 2016. gada 06. aprīlis, 22:32:05 »
Ja paši sevi necienīsim, kālab lai citi to darītu.
Cieņa ir sekas, par labi padarītu darbu vai ko gudri pieņemtu lēmumu :) 

Mēs vismaz mierīgi uztveram savu manipulējamību. Vairāk uz dienvidiem -kā kas, tā brēkdami ielās, bet jēga tāpat nekāda

Tu tagad runā par Itāliju? :) Vai par ko īsti? Un nav jau tā, ka Zviedrijā kāds atļauties ar sevi apieties, kā Latvijā to dara. Tām pašām Zviedru bankām Zviedrijā ir pavisam citi nosacījumi un patiesībā arī kultūra. Latvijā viņas apkalpo bēgošo Krievijas kapitālu, viņam nav ne mazākās interesēs par Latviju, ne velti mums ir jābaidās no Krievijas, tas ir Zviedrijas konservatīvo pasūtījums.  :) Un Zviedru bankām Latvijā nodrošina liberālismu, lai neviens netraucētu apkalpot bēgošo Krievijas kapitālu, tam nav nekāds sakars ar Latviju. Latvieši tik dej, dzied un pīkst par "bēgļiem" u.t.m.l. neatkarīgas valsts pienākumiem, kur paši jūt, ka nemaz nav neatkarīga valsts, bet gan kaut kā piedēklis. :)  Un neko nesaprot!:)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2016. gada 06. aprīlis, 22:35:11 »
Redz, kad man bija kādi gadi 12 t.i. ap 1987 gadu. Es atceros, vienu tādu savu domu, ka Kurzemē vajag izveidot tādu nacionālo rezervātu, tā sakot ar to pašu padomju kārtību tik ar žogu apkārt, kas mūs pasargātu no krieviem. :) Nu 1990 gadā mums sanāca labāk, mēs dabūjām savu valsti. Nu vienīgais krievi palika, jo pieaugušo politikā cilvēks ir cilvēks vienalga kas viņš ir: krievs latvietis vai tatārs, gudrs vai muļķis, izglītots vai ne visai.   Nu ir tāda apgaismības laikmeta uzstādījums, uz laiku kad cilvēks aizstāja dievu mūsu universa centrā, bet nu jā ... 
Problēmas sāka rasties ar pirmās atjaunotās Saeimas ievēlēšanu, kad viņas rezultāti kļuva paradoksāli parādīja, ka Latvijas tautu var manipulēt ļoti liela apjomā.
_

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #10 : 2016. gada 06. aprīlis, 22:39:20 »
man nekad nav paticis A. Kaimiņš, likās nepiedodami rupjš un nekaunīgs. Tagad es viņu cienu . Par to, ko viņš dara tajā skudru pūznī. Tur ir jābūt galīgi dullam un ar pamatīgu švilpi galvā laj uzdrošinātos. Kaut viņam izdotos, nu vismaz mazliet...
Nu Artura Kaimiņa uzvedība ir mazliet paradoksāla un vienlaikus demonstrē cik paradoksā ir parlamentārā demokrātija Latvijā. Arturs mēģina uzvesties tā, kā vajadzētu pēc grāmatas, nu vienīgais patiesi galvā nekās nav, jeb ir aptuveni tikpat daudz kā Iesalniekam.  Bet tā reakcija ir komiska, jo Artūrs jau nesaprot ka viņa piegājiens būtu gana rezultatīvs Islandē, vai Somijā, kaut vai tai pašā Igaunijā varbūt. Bet Latvijā nē, šeit tas viss izskatās komiski un pat nevar saprast, vai sistēma izskatās komiski vai pats Artūrs ir komisks, kaut ar pamatā šī kombinācija izskatās komiska. :)

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #11 : 2016. gada 06. aprīlis, 23:35:51 »
Man liekas, ka viņš to labi zina, bet ja  tas nebūtu tik "komiski"diez vai viņam ļautu izpausties. Es šad tad paskatos viņa gabaliņus no komisiju sēdēm vai balsojumiem. Nekaunīgi pienāk un jautā, kāpēc nebalsojāt? Kāpēc ekrānā uzrādījās, ka neesat vietā - es  jūs tur redzēju. Šamie redz ka filmē un sāk stostīties  pretīm  ... nu netrāpīju pogai , vai nepareizo nospiedu... Vai atkal tā sēdes, kad visi sēž ka ar pilnu muti,  dienas kārtībā šis tas , pusi neizskata, nobalso, ka viss Ok. Šams jautā, a  vai tad neapspriedīsīm ... un tā tālāk. Pasūtīt šo tālāk it kā nevar, abi vienā rangā .... neatbildēt arī ... Vismaz skaidra bilde, kas tur notiek. Nē man patīk, visu neesmu redzējusi, bet daži gabaliņi bija labi. Vismaz redzams par ko mēs viņiem tās lielās algas maksājam .

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2016. gada 06. aprīlis, 23:45:01 »
Ak vai. Kaimiņš a priori ir manipulācija. Pat profesionāls manipulāciju meistars.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #13 : 2016. gada 07. aprīlis, 07:38:41 »
Un nav jau tā, ka Zviedrijā kāds atļauties ar sevi apieties, kā Latvijā to dara.

Zviedrijā par bēgļiem sliktu runāt neatļaujas pat internetā... Ar viņu aitu baru manipulē ne sliktāk kā te.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #14 : 2016. gada 07. aprīlis, 08:22:47 »
...nav jau tā, ka Zviedrijā kāds atļauties ar sevi apieties, kā Latvijā to dara.
Camon. Ar no labas dzīves izkurtušo un stulbi likumpaklausīgo rietumu publiku manipulē kā ar aitu baru. Turklāt, jo jaunāka paaudze, jo vieglāk manipulējama. Arī pie mums. Ja padomjlaika cilvēkam vēl ir saglabājusies spēja filtrēt informāciju un atšķirt to no propagandas - zināms rūdījums, vai zinies, tad jaunatne jau tic visam, kas melns uz balta uzrakstīts vai ko no kanceles sludina.