Augstāk minētais citāts attiecas uz to, ka Latvijā uz viņas 100 gadi būs ideāla "patērētāju sabiedrība", kurai ir savi ideāli. Piemēram, patērētāji neizvēlas savu svārku piegrieztnes, to nosaka ražotājs, viņi izvēlas svārku krāsu, kas vislabāk atbilst viņu būtībai un rūpējas par to ar mazgāšanas līdzekļiem, līdz jāpērk jauni.
Un tev nav nemazākā nojausma, cik tukšā ir jaunākā paaudze.
Nja, viss slikti un būs vēl sliktāk... Kad mēs augām zāle bija zaļāka.
Redz, kad man bija kādi gadi 12 t.i. ap 1987 gadu. Es atceros, vienu tādu savu domu, ka Kurzemē vajag izveidot tādu nacionālo rezervātu, tā sakot ar to pašu padomju kārtību tik ar žogu apkārt, kas mūs pasargātu no krieviem.

Nu 1990 gadā mums sanāca labāk, mēs dabūjām savu valsti. Nu vienīgais krievi palika, jo pieaugušo politikā cilvēks ir cilvēks vienalga kas viņš ir: krievs latvietis vai tatārs, gudrs vai muļķis, izglītots vai ne visai. Nu ir tāda apgaismības laikmeta uzstādījums, uz laiku kad cilvēks aizstāja dievu mūsu universa centrā, bet nu jā ...
Problēmas sāka rasties ar pirmās atjaunotās Saeimas ievēlēšanu, kad viņas rezultāti kļuva paradoksāli parādīja, ka Latvijas tautu var manipulēt ļoti liela apjomā. Un principā Latvijas tauta Saeimu par autoritāti nav uzskatījusi, un Saeimas deputāti tai skaitā, jo viņi nekad nav pūlējušies uzlabot Saeimas viedokli jebkā pamatot un izskaidrot, kas viņiem darba pienākumos ietilpst, bet Latvijā neviens nedara. Kā rezultātā ir izveidojusies šī te plaisa starp tautu (pilsoņiem,vēlētājiem) un varu (Saeimu, MK, valsts birokrātiju). Un vienīgais veids kā Latvijas valsti kā kaut ko ietekmēt ir izmantot
lobijistu pakalpojumus, kas izstaigā visus birokrātus, visu izstāsta paskaidro un pamato, gan publiski, gan
savādāk. Un nosacītā "
elite" ir izveidojusi slēgtu Saeimas uzņēmumu, kur tauta apstiprina viņas mandātu reizi 4 gados. Latvijas tautai nekāds teikšanas vairs šos 4 gadus nav. Un pakāpeniskais process veidojās, liekas TP pagarināja biznesa ciklu līdz 4 gadiem, un sia "Vienotība" padarīja referendumus par
defacto neiespējamiem. Savā ziņa ir izveidota Lpsr ES sastāvā, sistēma kuru mēs ļoti labi zinām. ES nav stabilāks par PSRS, un vienīgais vai Latvijai atkal vajag neatkarība esošā Krievijas apdraudējuma apstākļos?