Autors Tēma: Kad mēs augām, zāle bija zaļāka...  (Lasīts 8187 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
Re: Kad mēs augām, zāle bija zaļāka...
« Atbilde #30 : 2016. gada 12. aprīlis, 10:55:53 »
1985-jā biji apaļš, omulīgs zīdainis? :D

1985. sāka lietot alkoholu :D

Nu es 1985 gadā biju vienīgās politiskās organizācijas biedrs, kur es esmu apzināti iestājies - V.I.Ļeņina vārdā nosauktā pionieru organizācija. http://vesture.eu/index.php/Pionieri  Šo pasākumu varēja pārvērst arī par ko nozīmīgu. Un ar alkoholu un meliem pie mums LPSR nekad nav bijuši ierobežojumi - smēķēšana un žūpošana, goda lieta! :)   

Atslēdzies tuk

« Atbilde #31 : 2016. gada 12. aprīlis, 11:59:31 »
Nu es 1985 gadā biju vienīgās politiskās organizācijas biedrs, kur es esmu apzināti iestājies - V.I.Ļeņina vārdā nosauktā pionieru organizācija. http://vesture.eu/index.php/Pionieri  Šo pasākumu varēja pārvērst arī par ko nozīmīgu.

Tas ir dīvaini. Pionieros jau izvēles iespēju nebiija.
Komjaunatnē gan bija jāraksta iesniegums, lai uzņem.
Tākā komjaunatnē nestājos, bet labi mācījos, tad pressings bija pabaiss.
Beigās nomainīju skolu un viss norima. Nosprieda, ka es kāda sektante.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #32 : 2016. gada 12. aprīlis, 12:06:21 »

Tas ir dīvaini. Pionieros jau izvēles iespēju nebiija.
Komjaunatnē gan bija jāraksta iesniegums, lai uzņem.
Tākā komjaunatnē nestājos, bet labi mācījos, tad pressings bija pabaiss.

Kā nebija izvēles? Es pionieris nekad neesmu bijusi, un daži mani klasesbiedri arī.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #33 : 2016. gada 12. aprīlis, 12:17:51 »
Nu mums neņēma vienīgi nesekmigos.
Pārējiem neko neprasīja, lupata ap kaklu, usjo.
Vecāki smieklos sakņupa, kad mājās pārvilkos un
demonstrēju “esi gatavs!, vienmēr gatavs!“.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #34 : 2016. gada 12. aprīlis, 12:20:29 »
Ā, mums laikam vecāki jau iepriekš bija pateikuši stingru nē, un bez vecāku ziņas to lupatu laikam neuzdrošinājās siet ap kaklu.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #35 : 2016. gada 12. aprīlis, 13:38:53 »

kāpēc Tevi neņēma Tautas frontē? :D :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #36 : 2016. gada 12. aprīlis, 13:51:52 »

Vai tad neņēma?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #37 : 2016. gada 12. aprīlis, 14:01:37 »
Kā tu zini, ka Tuk nebija Tautas frontē?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #38 : 2016. gada 12. aprīlis, 14:16:11 »
Daddy tajā laikā būs bijis “mājas uz stūra“ darbonis, tie daudz zināja;).
Es tajā laikā studēju ārpus LV, piebraukāju tik uz barikādēm pasēdēt un uz ceļa pastāvēt:).

Atslēdzies Trix

« Atbilde #39 : 2016. gada 12. aprīlis, 14:22:33 »
Kā skatos, tradīcijas nemirst...

Padlaikos pēc pāris gadu desmitiem izrādījās, ka vienu baļķi kopā ar Ļeņinu bija nesuši teju pāris miljoni.
Tagad pēc pāris gadu desmitiem katrs otrais latvietis ir bijis protestētājs pret padomju varu, pionieros un komjaunatnē demonstratīvi nestājies utt...

Dīvaini gan, kur gan tie aktīvie protestētāji un nepionieri bija tad, kad es biju gan pionieros, gan komjaunatnē. Pionieros mūsu skolā neuzņēma dažus visnesekmīgākos otrgadniekus (manā laikā - 2 gab. pa visu gana lielo skolu ar 3 paralēlklasēm) un nestājās viena ekskluzīvi ticīgo ģimene, komjauniešos apmēram tāpat. Un neviens neatļāvās skaļi protestēt un izteikties pret varu, lai gan vispār mūsu skola - kā jau ne Rīgā zem lupas - bija diezgan brīvdomājoša.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #40 : 2016. gada 12. aprīlis, 14:36:06 »
Trix, tu viņus nepamanīji, jo soļoji pirmajās rindās. Un tad jau tos pakaļpalicējus nepamana.  Ja atceries, tad kotējās visādi komjauniešu aktīvisti un tā.. Tie, kas gribēja pirmajās rindās tusēt, tie bez vārda runas stājās un bija skolas lepnums, visur piedalījās. Tiem, kas nestājās, regulāri masēja galvas, izsauca uz parrunām. Padomā labi, vai tiešām tavā klasē nebija neviena nekomjaunieša? Es tagad varu atcerēties veselus trīs. Viens bija ticīgais, par to jau arī viņu masēja. Tagad viņš ir mācītājs, nesen lasīju, ka iekļuvis skandālā, jo atskaņojis dievkalpojumā Līvu "Eglīti".
Ā, izlasīju, ka tev arī tādi tomēr ir bijuši. Un mans mamminieks bija brīvdomātājs, mierīgi varēja pateikt, ka ne oktobrēnos, ne pionieros bērns nestāsies, un vēl pāris bērniem bija tādi vecāki.
Vienai meitenei mamma bija skolotāja tajā pašā skolā, varu iedomāties, kas viņai bija tur jāpārdzīvo. Bet varbūt aiz cieņas lika viņu mierā, jo viņai dēls (klasesbiedrenes brālis) aizgāja bojā Afganistānā.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 12. aprīlis, 14:42:35 no Broņa »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #41 : 2016. gada 12. aprīlis, 15:01:48 »
Trix, tu viņus nepamanīji, jo soļoji pirmajās rindās.
Tu kopā ar mani tajā pirmajā rindā soļoji? Ja ne, tad varbūt iztiec bez personiskiem izlēcieniem.
Nebaidies, tos dažus - tiešām dažus -, kas nestājās, visa skola zināja.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #42 : 2016. gada 12. aprīlis, 15:25:28 »

Tiaki nevajag šito "visiem bija jāstājās, nevarējām svinēt Ziemassvētkus, neko nezinājām par izsūtīšanām". Baļķi visi nenesa. Es nebiju komjaunatnē laikā, kad uz to skatījās nopietnāk, nekā 80.ajos. Prestižā centra skolā. Bet lika mierā, kad pateicu, ka nē, paldies.
Pipnieros gan mani salauza -vecāki bija iebilduši, bet redzot bērna ciešanas, ka nevar kopā ar visiem apciemot kara veterānus un vākt makulatūru, piekāpās.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #43 : 2016. gada 12. aprīlis, 15:29:05 »
Kā skatos, tradīcijas nemirst...

Padlaikos pēc pāris gadu desmitiem izrādījās, ka vienu baļķi kopā ar Ļeņinu bija nesuši teju pāris miljoni.
Tagad pēc pāris gadu desmitiem katrs otrais latvietis ir bijis protestētājs pret padomju varu, pionieros un komjaunatnē demonstratīvi nestājies utt...

:yes: :yes: man ir gaužām līdzīgs novērojums :) toreiz tādu "disidentu" bija labi ja pa 1-2 katrā klasē :)

st.citu., mani negribēja ņemt pionieros, bija slikta uzvedība... bet draugi uzņēmās pār mani šefību un re kāds gaišs cilvēks sanācu!  :angel: ...draugiem gan tik viegli ar to nastu negāja, viens otrs jau zem zemes, viens otrs tuvu tam...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #44 : 2016. gada 12. aprīlis, 15:37:53 »
Savā klasē biju vienīgā kura nestājās.Paralēlklasē divi no baptistu ģimenēm,
tie nebija pat oktobrēni.
Kā gan es vispār apzināti varētu stāties, ja mani vecāki, vecvecāki bija šīs varas represēti???
Nu tas būtu vairāk kā dīvaini...