Bet ja Tu par to cepies un uztver ļoooti personiski, tad gribot negribot atceros arī senlatvju parunu "suns zina, ko ēdis".
Prātā nav ienācis, ka man vienkārši besī vispārināšana?
Nedaudz padalīšos ar savu pieredzi ar mediķiem - kopš diezgan nesenas pagātnes man pieredze ir ne mazā. Mūsu slimnīcām arī algas maksā nodokļu maksātāji. Tad nu tur gāja ļoti interesanti - bija darbinieki, kuri lieliski darīja savu darbu, gan tādi, kas biežāk apjautājās, kā jūtos utt, gan tādi, kas klusējot atnāca, izdarīja, aizgāja. Bet bija arī eksemplāri, kas atteicās palīdzēt, ja nesaņems par to papildu samaksu. Vai man pēc šīs pieredzes saukt visus ārstus par korumpētiem, ignorējot faktu, ka bija arī darbinieki, kas neko neprasīja - iedomāties, ka būtu ņēmuši, un darījuši vēl ko vairāk, ja piedāvātu dot?
Ar jebkuru citu iestādi ir tieši tas pats.
Piekrītu, ka mums valsts pārvalde ir neefektīva, visos līmeņos... varam sākt kaut ar 100 deputātu saeimu vai 60 deputātu Rīgas domi... un nesakiet, ka "to pašu" nespētu izdarīt 50 vai pat 30 deputāti saeimā un 15-20 Rīgas domē. Jā, kādām mazpartijām nāktos palikt aiz strīpas. Kā arī nevarētu tik daudz (16!!) un tik plašas (caurmērā 10-12, vienā otrā pat 18 deputāti!) komisijas uzturēt...
Šim es nevaru nepiekrist. Mūsu valsts pārvaldē ir vairāk cilvēku, nekā lielajās ES valstīs.
ai...ko tur, politiskās gribas kaut ko mainīt no "augšas" nav un nebūs... vienīgā cerība uz pilsonisko sabiedrību, bet šī veidojas lēni pri lēni...
Šajā jautājumā manī ieslēdzas opīša cienīga domāšana. Iedod cilvēkiem iespēju kaut ko mainīt pašiem, viņi neko nedara. Pisonisku sabiedrību šeit es, laikam, nepiedzīvošu.
Tēma par burkānu mācībās loģiski, ka korelē ar darbu nākotnē - tikai un vienīgi tāda aspektā tika pieminēts Tavs darbs.
Tēma bija nevis par mani un manu darbu, bet par to, kur, nez, nākotnē strādās tie, kam tagad grūž burkānus, lai dabūtu pretī cipariņu uz papīra.
Un tā jau tas patiesībā ir - Tevi uzturam arī mēs, blējējas, kuru dēļ valsts pakaļā
Ar to vien, ka jūs mani uzturat, tas ir par maz. Jūs varētu pilnīgi mierīgi maksāt mazāk, neuzturēt pusi šīs ēkas, neapmaksāt nejēdzīgi dārgus Saeimas komandējumus un daudz ko citu, bet vai tad izņemot maksāšanu un žēlošanos, ka jāmaksā tik daudz, jūs kaut ko darāt?
Es daru vismaz tik daudz, kā informēju jūs par iespējām, tas, turklāt, rēķinoties, ka šāda informācija mani vienā dienā var atstāt bez darba. Jūsu vietā es izdarīt nevaru. Ja varētu, būtu jau izdarījis.