Autors Tēma: Ēzelis un burkāns  (Lasīts 10463 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: Ēzelis un burkāns
« Atbilde #60 : 2016. gada 18. aprīlis, 00:30:58 »
Jēz, atslābsti, RaFix! Tēma par burkānu mācībās loģiski, ka korelē ar darbu nākotnē - tikai un vienīgi tāda aspektā tika pieminēts Tavs darbs. Un vien pēc tam, kad pats minēji, ka esi slinks, tādēļ esi labi un ērti iekārtojies valsts iestādē, kur to vari atļauties darīt, tiki pavilkts uz zoba. Jo, redz, Tu mācījies, lai muļķi Tev sapelnītu :P Un tā jau tas patiesībā ir - Tevi uzturam arī mēs, blējējas, kuru dēļ valsts pakaļā :D

Atslēdzies Trix

« Atbilde #61 : 2016. gada 18. aprīlis, 07:43:56 »
Nu nevaru atturēties no asociācijas - blondīne izkarina savas pusplikās melones un žēlojas, ka visi vīrieši uz tām vien lūr.
RaFix uzsver "nerunājiet par darbu", pats par to runā un žēlojas, ka citi arī par to pašu. :D

Pie pašreizējā valsts darbinieku daudzuma attiecībā pret ražojošajiem, lauksaimniekiem un privātuzņēmējiem, turklāt labi redzot, kā tiek "ražotas" komisijas, komitejas un komisijas uzraugošās struktūras, paklausoties pašu darboņu atstāstus par darbu daudzumu un laiku un pieskaitot novērojumus no malas - atvaino, bet nekāds diženlabais viedoklis man par valsts maizē sēdošajiem, kuri pārsvarā "ražo" tikai papīrus un viens otram darbu, nav. Bet ja Tu par to cepies un uztver ļoooti personiski, tad gribot negribot atceros arī senlatvju parunu "suns zina, ko ēdis".

Trix ir blējis. Hau!
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #62 : 2016. gada 18. aprīlis, 09:25:04 »
Pie pašreizējā valsts darbinieku daudzuma attiecībā pret ražojošajiem, lauksaimniekiem un privātuzņēmējiem, turklāt labi redzot, kā tiek "ražotas" komisijas, komitejas un komisijas uzraugošās struktūras, paklausoties pašu darboņu atstāstus par darbu daudzumu un laiku un pieskaitot novērojumus no malas - atvaino, bet nekāds diženlabais viedoklis man par valsts maizē sēdošajiem, kuri pārsvarā "ražo" tikai papīrus un viens otram darbu, nav. Bet ja Tu par to cepies un uztver ļoooti personiski, tad gribot negribot atceros arī senlatvju parunu "suns zina, ko ēdis".

Trix ir blējis. Hau!

Trix labi noblēja. :)

Piekrītu, ka mums valsts pārvalde ir neefektīva, visos līmeņos... varam sākt kaut ar 100 deputātu saeimu vai 60 deputātu Rīgas domi... un nesakiet, ka  "to pašu" nespētu izdarīt 50 vai pat 30 deputāti saeimā un 15-20 Rīgas domē.  Jā, kādām mazpartijām nāktos palikt aiz strīpas. Kā arī nevarētu tik daudz (16!!) un tik plašas (caurmērā 10-12, vienā otrā pat 18 deputāti!) komisijas uzturēt...

ai...ko tur, politiskās gribas kaut ko mainīt no "augšas" nav un nebūs... vienīgā cerība uz pilsonisko sabiedrību, bet šī veidojas lēni pri lēni...

RaFix

• Viesi
« Atbilde #63 : 2016. gada 18. aprīlis, 11:58:23 »
Bet ja Tu par to cepies un uztver ļoooti personiski, tad gribot negribot atceros arī senlatvju parunu "suns zina, ko ēdis".
Prātā nav ienācis, ka man vienkārši besī vispārināšana?
Nedaudz padalīšos ar savu pieredzi ar mediķiem - kopš diezgan nesenas pagātnes man pieredze ir ne mazā. Mūsu slimnīcām arī algas maksā nodokļu maksātāji. Tad nu tur gāja ļoti interesanti - bija darbinieki, kuri lieliski darīja savu darbu, gan tādi, kas biežāk apjautājās, kā jūtos utt, gan tādi, kas klusējot atnāca, izdarīja, aizgāja. Bet bija arī eksemplāri, kas atteicās palīdzēt, ja nesaņems par to papildu samaksu. Vai man pēc šīs pieredzes saukt visus ārstus par korumpētiem, ignorējot faktu, ka bija arī darbinieki, kas neko neprasīja - iedomāties, ka būtu ņēmuši, un darījuši vēl ko vairāk, ja piedāvātu dot?
Ar jebkuru citu iestādi ir tieši tas pats.

Piekrītu, ka mums valsts pārvalde ir neefektīva, visos līmeņos... varam sākt kaut ar 100 deputātu saeimu vai 60 deputātu Rīgas domi... un nesakiet, ka  "to pašu" nespētu izdarīt 50 vai pat 30 deputāti saeimā un 15-20 Rīgas domē.  Jā, kādām mazpartijām nāktos palikt aiz strīpas. Kā arī nevarētu tik daudz (16!!) un tik plašas (caurmērā 10-12, vienā otrā pat 18 deputāti!) komisijas uzturēt...
Šim es nevaru nepiekrist. Mūsu valsts pārvaldē ir vairāk cilvēku, nekā lielajās ES valstīs.
ai...ko tur, politiskās gribas kaut ko mainīt no "augšas" nav un nebūs... vienīgā cerība uz pilsonisko sabiedrību, bet šī veidojas lēni pri lēni...
Šajā jautājumā manī ieslēdzas opīša cienīga domāšana. Iedod cilvēkiem iespēju kaut ko mainīt pašiem, viņi neko nedara. Pisonisku sabiedrību šeit es, laikam, nepiedzīvošu.

Tēma par burkānu mācībās loģiski, ka korelē ar darbu nākotnē - tikai un vienīgi tāda aspektā tika pieminēts Tavs darbs.
Tēma bija nevis par mani un manu darbu, bet par to, kur, nez, nākotnē strādās tie, kam tagad grūž burkānus, lai dabūtu pretī cipariņu uz papīra.

Un tā jau tas patiesībā ir - Tevi uzturam arī mēs, blējējas, kuru dēļ valsts pakaļā :D
Ar to vien, ka jūs mani uzturat, tas ir par maz. Jūs varētu pilnīgi mierīgi maksāt mazāk, neuzturēt pusi šīs ēkas, neapmaksāt nejēdzīgi dārgus Saeimas komandējumus un daudz ko citu, bet vai tad izņemot maksāšanu un žēlošanos, ka jāmaksā tik daudz, jūs kaut ko darāt?
Es daru vismaz tik daudz, kā informēju jūs par iespējām, tas, turklāt, rēķinoties, ka šāda informācija mani vienā dienā var atstāt bez darba. Jūsu vietā es izdarīt nevaru. Ja varētu, būtu jau izdarījis.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #64 : 2016. gada 18. aprīlis, 12:13:18 »
Mja, tas ierēdniecības uzstādījums -“mēs“ un “jūs“...
nav tā augstprātīgi?

RaFix

• Viesi
« Atbilde #65 : 2016. gada 18. aprīlis, 12:18:51 »
Mja, tas ierēdniecības uzstādījums -“mēs“ un “jūs“...
nav tā augstprātīgi?
Vienīgā vieta, kurā es lietoju vārdu "mūsu" ir par mūsu valsti. Tā ir tik pat Tava, cik mana. Varu vien apbrīnot Tavu spītīgo vēlmi visu izraut no konteksta.
"Jūs" - tam nav nekāda sakara ar ierēdniecību. Es daru, jūs nē. Kāds sakars ar ierēdniecību?
Ja Tu iemācītos lasīt normāli, nevis lasītu pa diognāli, meklējot, kur no konteksta izraut vārdus, lai atkal mēģinātu man uzbrukt, varbūt Tu arī uzķertu domu, par ko es te runāju. Diemžēl, es redzu, ka Tev ir vairāk kā nepieciešams, atrast kādu, uz ko uzēsties, lai pati sajustos maķenīt labāk. Varbūt Tev vajag ieteikt kādu psihologu?  :scratch:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #66 : 2016. gada 18. aprīlis, 12:30:54 »
Rafix, Tev viss labi? Tu kā baisi šujies...
Tev šķiet humora izjūta vispār nepiemīt...
Varbūt mēģini vispirms domāt un tad rakstīt, ne otrādi...
Tad nebūsi pārsteigts, ka visi zina kur un par ko strādā un nebūs cepiena.
Take it easy...

RaFix

• Viesi
« Atbilde #67 : 2016. gada 18. aprīlis, 12:36:05 »
Rafix, Tev viss labi? Tu kā baisi šujies...
Tev šķiet humora izjūta vispār nepiemīt...
Varbūt mēģini vispirms domāt un tad rakstīt, ne otrādi...
Tad nebūsi pārsteigts, ka visi zina kur un par ko strādā un nebūs cepiena.
Take it easy...
Man, kāreiz viss ir labi.
Tagad izglīto mani un pasaki, kur Tavos tekstos bija jāsmejās? Nu, ja neskaita to, ka Tu vispār nelasi, vienkārši izrauj vārdus no konteksta un mēģini tos pielāgot savam viedoklim - tas gan ir smieklīgi!  :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #68 : 2016. gada 18. aprīlis, 12:41:34 »
Nu redzi, kaut vai par to vari pasmieties, uzreiz C vitamīns vairojas, toxīni mazinās...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #69 : 2016. gada 18. aprīlis, 13:25:00 »
Nu, pag, Tu gribi, lai atnāk kāds no malas - no tās slinkās tautas, ko Tu ne pirmo reizi piemini, un izreformē birokrātu varzu, neaiztiekot Tavu silto vietiņu, kur par 6 laiskām stundām maksā 8 stundu algu? A kāpēc pats negribi visu skudrupūzni izdzenāt? No tā, ka Tu "informē" "tauta, dariet kaut ko!" nemainās un nemainīsies nekas. Tā teikt - "imitacija burnoi dejateljnostji".

Atslēdzies daddy

« Atbilde #70 : 2016. gada 18. aprīlis, 13:31:52 »
Nu, pag, Tu gribi, lai atnāk kāds no malas - no tās slinkās tautas, ko Tu ne pirmo reizi piemini, un izreformē birokrātu varzu, neaiztiekot Tavu silto vietiņu, kur par 6 laiskām stundām maksā 8 stundu algu? A kāpēc pats negribi visu skudrupūzni izdzenāt? No tā, ka Tu "informē" "tauta, dariet kaut ko!" nemainās un nemainīsies nekas. Tā teikt - "imitacija burnoi dejateljnostji".

Valsts pārvalde no iekšienes nevar valsts pārvaldi izmainīt, tas nav iespējams. Kāds no ārpuses, spiedīgu apstākļu rezultātā - varbūt.   

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #71 : 2016. gada 18. aprīlis, 13:32:07 »
Atgriežoties pie burkāna. Katrs bērns attīstās un arī visādi citādi ir individuāls. Tas nozīmē, ka tev katrā bērna vecumposmā ir jāizkarina viņam priekšā CITA VEIDA burkāns.

Un tā ka tavs bērns ir unikāls, iespējams, viņa burkāns var atšķirties no viņa vienaudža burkāniem. Un var arī neatšķirties.

Bērns, pusaudzis nav mini pieaugušais. Bet nav tādas bērnu un pieaugušo lietas. Ar bērnu var runāt par VISU, tikai forma atšķiras, atbilstoši viņa vecumam.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #72 : 2016. gada 18. aprīlis, 14:00:04 »
Nu, pag, Tu gribi, lai atnāk kāds no malas - no tās slinkās tautas, ko Tu ne pirmo reizi piemini, un izreformē birokrātu varzu, neaiztiekot Tavu silto vietiņu, kur par 6 laiskām stundām maksā 8 stundu algu?
Vēl viena, kas nelasa? Es iepriekš rakstīju, ka dodot informāciju par to, ko var darīt, es labi apzinos, ka reformu rezultātā, līdz kurām būtu jānonāk, es, visticamāk, varu palikt bez savas vietas šeit, bet es par to nesatraucos. Nebūs te, strādāšu citur.

A kāpēc pats negribi visu skudrupūzni izdzenāt? No tā, ka Tu "informē" "tauta, dariet kaut ko!" nemainās un nemainīsies nekas. Tā teikt - "imitacija burnoi dejateljnostji".
Kā jau Daddy teica - no iekšpuses te nevar neko. Jebkurš mēģinājums, kaut ko mainīt, beigsies ar atlaišanu, turklāt ar tādu pavadrakstu, ka labākajā gadījumā pēc tam semuškas Centrāltirgū tirgošu. Ja tas būtu tā vērts un kaut kas mainītos, būtu gatavs arī tam. Bet nemainīsies - esmu jau tos varoņus redzējis.
Turklāt, pat ja es no šejienes aiziešu, sākšu strādāt privātā uzņēmumā utt - arī no ārpuses es viens neko neizdarīšu. Ja nebūs atbalsta, nebūs rezultāta. "Atbalstu" es jau redzu.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #73 : 2016. gada 18. aprīlis, 14:04:32 »
Eh, Rafix, Tev gan ir iekšas, lai tik izvērsti atbildētu uz motivētiem un nemotivētiem uzbraucieniem.  :smiley-love038:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #74 : 2016. gada 18. aprīlis, 14:40:49 »
Valsts pārvalde no iekšienes nevar valsts pārvaldi izmainīt, tas nav iespējams. Kāds no ārpuses, spiedīgu apstākļu rezultātā - varbūt.   
Nē, nu tas jau man tā kā skaidrs, ka nazis nevar pats sev iegriezt... :D

Vēl viena, kas nelasa? Es iepriekš rakstīju, ka dodot informāciju par to, ko var darīt, es labi apzinos, ka reformu rezultātā, līdz kurām būtu jānonāk, es, visticamāk, varu palikt bez savas vietas šeit, bet es par to nesatraucos.
Redz, draudziņ, neko vairāk par "jūs, tauta, neko negribat darīt" es izlasīt nespēju. Vai nu tā ļoti svarīgā informācija līdz manīm neaiziet, vai nu nav pielietojama.
Lai gan - pats Tu saki
Turklāt, pat ja es no šejienes aiziešu, sākšu strādāt privātā uzņēmumā utt - arī no ārpuses es viens neko neizdarīšu. Ja nebūs atbalsta, nebūs rezultāta. "Atbalstu" es jau redzu.
tad ko Tu gribi - Tu viens nevari, bet te viena lai izmēžu Augeja staļļus, kurus Tu pats uzturi? Vai ir kaut kāds nepārvarams šķērslis starp "tevi" un "mums"? Tu esi kaut kur Tur, ar kurieni "parasti cilvēki, kas neko negrib darīt" nekādi nevar sakomunicēt? Stāvi Tu viens kā kalnu ērglis, gribi, bet nespēj cīnīties pret parazītu ordām?
Nu baigo mocekļa oreolu mēģini uzstiept, pa ceļam vainojot visus, izņemot sevi.

____
Ēzelim vienkārši - ir burkāns/nav burkāna...
Aber cilvēkbērnam, kam it kā pat bez burkāna būtu interese iet uz priekšu, kā kuģa dibenam žiperīgi piesūcas visādi moluski - nafig tev to vajag, neko nedarīt ir krutāk, spēlītes ir super, senči ir stulbi un īstā dzīve ir tusiņā un ar planšeti un aifonu. Baigo dzinēju vajag, lai ar visu to balastu pa miskasti tiktu uz priekšu.