Mums uz ielām ir tādas maģiskas baltas strīpas, kas atceļ fiziku. Īpaši izteikti tas ir ziemā, bet šodien es esmu īpaši nikns, jo beidzās ne tikai ar lamāšanos, bet ar reālu bums! Turklāt par to bums! maksāšu, visticamāk, es, jo pagaidām nav skaidrs, vai videoreģistratora ieraksts skaitīsies kā pierādījums, ka ne aiz brīva prāta bija tā mašīnas un staba tuvība.
Braucu no rīta uz darbu. Pa ceļam neregulējamas gājēju pārejas ir vairākas. Normāli cilvēki parasti pie tām nostājas un pagaida, kad mašīnas apstāsies un tad iet pāri. Šorīt vienā tādā vietā notika sekojošais - sieviete, ar bērnu pie rokas, izdomā šķērsot to pāreju, kad man līdz tai palikuši 10m. Skaidrs, ka tur mest pa mēmajiem vairs nav jēgas, aizmugurē braucošais būs pakaļā un es tā kā tā šiem virsū. Parāvu malā, paldies Dievam, ietve bija tukša.
Kas notiek ar cilvēkiem? Ziemā jau viņi uzvedās tā, itkā no lauztiem kauliem būtu baigais kaifs un nerēķinās ar to, ka tā tonnāža metāla neapstāsies uz burvju mājiena, turklāt vēl slīdēs, bet lekt mašīnai pie purna un vēl ar bērnu pie rokas? WTF?
Skaidrs, ka par šoferi tajā brīdī pofigā neviens nedomā, bet par sīko varēja padomāt! Turklāt cēli aizgāja tālāk. Nākamais šoferis, kas brauca aiz manis, tas gan apstājās paskatīties, vai man viss ok.
Tā jau tā skāde nekāda baigi lielā nav, man nebija tāds ātrums, lai kkas baigi sadauzītos, bet tik un tā. Un ja uz ietves būtu bijuši cilvēki, ko tad? Tad man būtu super opcijas - pretī braucošs buss, šitie uz pārejas, kam arī tas buss bija pie kājas, vai cilvēki uz ietves un tikai tāpēc, ka vienai durai šķiet, ka baltās strīpas atceļ fiziku!