Autors Tēma: Maģiskās baltās strīpas!  (Lasīts 19937 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Re: Maģiskās baltās strīpas!
« Atbilde #60 : 2016. gada 20. aprīlis, 19:45:44 »
Tā ir baigi bīstamā situācija, kad pirmajā joslā kāds (sevišķi ja lielāks un pārejas zīmi aizsedzošs) auto pirms pārejas apstājies, bet cits pa otro joslu velk garām. Zebraino krāsojumu var pamanīt par vēlu. Vai ziemā - i neredzēt nemaz. Es pati kā gājēja tādā gadījumā vienmēr paskatos pa kreisi aiz stāvošā auto, vai otrā josla brīva. Lai nenonāktu zem kapakmeņa ar minēto uzrakstu.
Bet to jau saprot tikai šoferi. Gājējs vulgaris slāj tik pāri.

Atslēdzies rudzupuke

« Atbilde #61 : 2016. gada 20. aprīlis, 19:57:27 »
Pastaigā vairāk kājām un pastāvi pie zebrām ,tad arī uzzināsi kā daudzi brauc un man pat dažreiz patiešām rodas sajūta,ka  daudzi autobraucēji steidzas uz kapsētu,

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #62 : 2016. gada 20. aprīlis, 19:59:32 »
Kā.vienmēr saku - duraku pietiek visu satiksmes dalībnieku vidū, i dažādu braucēju gana daudz, i gājēju.
Ārzemiju pieredze ir tāda, ka gājējs tiek vairāk ievērots, bet vienalga tas gājējs pārliecinās, ka var iet pāri ielai.

Satiksmes noteikumus skolās tiešām vairs nemaz, nemaz nemāca? Pa kreisi, pa labi, vēlreiz pa kreisi un tikai tādi pāri ielai. Elementārās ceļazīmes,  pa kuru ceļa pusi jāiet utml. Žēl, ka tā.

Es arī gan autobraucējs, gan gājējs, gan reti velobraucējs.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #63 : 2016. gada 20. aprīlis, 20:03:57 »
Pastaigā vairāk kājām un pastāvi pie zebrām ,tad arī uzzināsi kā daudzi brauc un man pat dažreiz patiešām rodas sajūta,ka  daudzi autobraucēji steidzas uz kapsētu,
Tas bija man domāts?
Gan braucu, gan staigāju pietiekami daudz, lai zinātu kā brauc un kā staigā. Tāpēc cieši turos pie pārliecības, ka gājēju no kapakmeņa pasargā tikai viens vienīgs uzvedības likums - SKATIES, KUR EJ!  Viss pārējais ir pilnīgs fufelis, pāreja ne pāreja, tāda gaisma vai šitāda... Gluži vienkārši skaties, kur ej, un paliksi dzīvs, sveiks un vesels.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #64 : 2016. gada 20. aprīlis, 20:22:41 »
Katru rītu pie krustojuma, kur ir zebra, stāv Broņa. Mašīnas apstājas, jo Broņa tak tūlīt cēli čāpos pāri. A skuju! Broņa puspagriezusies atpakaļ kaut ko ilgi pūlās ieskaidrot Rudzupuķei. Tā nu visa mašīnu kavalkāde apstājusies un gaida abas ķoškas. Beidzot kāds tomēr izdomā sākt braukt, a abas ķoškas - vilkties pāri ielai. Kustību sākušais autiņš bremzēm kaucot apstājas kā iemiets. Bet iela ar divām joslām vienvirziena... un viens pa otro joslu braucošais, pamanījis pirmajā joslā sakustēšanos, piļī nebremzējot - lai iesprauktos priekšā tiem, kas tikko kustību uzsāk. Nu ko, ķeseles pa gaisu un par divām ķoškām mazāk... Žēl nebija nemaz. Un nebūs arī turpmāk. Tāds krustojums un tādas Broņas un Rudzupuķes tur ganās ikdienas.
Tāpat kā nav žēl babuļa ar sīko, kas metās trolejbusam pa priekšu bembim zem riteņiem - nu takš pārsēsšanos uz tramvaju nokavēs!
Esmu devusi savu vizītkarti vairākkārt šoferiem, kur skaidri redzu - nu nav viņš vainīgs. Jā, izsaucu ātros puišelim un noliku šo mierā (gribēja laisties prom, bet ej nu zini, vai nav kas saskādēts miesā). Un bez kādiem sirdsapziņas pārmetumiem inspektoram (izmeklētājam?) izklāstīju kā viss notika. Tam šoferim rokas trīcēja un audim priekšas stikls lupatās.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 20. aprīlis, 20:31:39 no Camma »
Visus sakost!

Atslēdzies rudzupuke

« Atbilde #65 : 2016. gada 20. aprīlis, 20:33:29 »
 Kvadra,tas bija Piafai domāts,   

Pareizi,ja vēlies dzīvot,nekas cits neatliek,ka skatīties un gaidīt,kad brīvi varēs iet,

RaFix

• Viesi
« Atbilde #66 : 2016. gada 20. aprīlis, 20:39:40 »
Pareizi,ja vēlies dzīvot,nekas cits neatliek,ka skatīties un gaidīt,kad brīvi varēs iet,
Tieši tā - vēlies dzīvot, ievēro CSN. CSN nosaka, ka gājējam ir jāpārliecinās vai viņš var droši šķērsot brauktuvi pat tad, ja viņam ir pāreja. Skatīt šeit  - Ceļu satiksmes noteikumu 15. punkts.

Atslēdzies rudzupuke

« Atbilde #67 : 2016. gada 20. aprīlis, 20:40:00 »
Camma,tam šoferim neviens neaizliedz uzpīpināt tām divām Cammām un parādīt .ka jāiet pāri un tev ir garantija ,ka tavos rados nav tādu Cammu,kas nemīcās pie zebrām.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #68 : 2016. gada 20. aprīlis, 20:45:19 »
Camma,tam šoferim neviens neaizliedz uzpīpināt tām divām Cammām un parādīt .ka jāiet pāri un tev ir garantija ,ka tavos rados nav tādu Cammu,kas nemīcās pie zebrām.
Ja man pie katras gājēju pārejas būtu jāapstājas un jāuzpīpina lai pārliecinātos, ka kaut kādi babuļi netaisās tur vantēt pāri, es uz darbu ātrāk aizietu kājām. Tas nav jādara - noteikumos nav paredzēts, ka man pie katras babenes jāapstājas un jāpaprasa, vai viņa netaisās iet pāri. Tajā pat laikā viņas pienākums, kad iedomājas tomēr maukt pāri tai ielai, ir novērtēt, cik reāli man, kā vadītājam, ir apstāties. Braucot ar ātrumu 50km/h, mašīnai vajag vidēji 25m lai apstātos. Ja tā mašīna ir tuvāk, bet Tu cērt pāri nevaino šoferi, ka nostrādā fizika un Tu esi zem riteņiem.

Atslēdzies rudzupuke

« Atbilde #69 : 2016. gada 20. aprīlis, 20:52:12 »
Man ir bijušas situācias,kad nevar saprast,vai mašīna apstāsies un esmu redzējusi,kur šoferi paši priekš sevis pārliecinās,ka tas gājējs patiešām ies pāri,Katrs pats izlemj ,kas viņam labāk.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #70 : 2016. gada 20. aprīlis, 20:55:01 »
Pēdējais, ko var darīt - pīpināt Broņām un Rudzupuķēm! Vecajām tantelēm ir vāji kakla asinsvadi un ja šamās satrūkstās un strauji pagriež galvu - momentāls reibiens un tantele ir vāģpriekšā garšļaukus. Mīlētāji taurēt - ņemiet šito vērā!
Stulbās filmiņās rāda, ka tantele palecās un joņo - bulšits.
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #71 : 2016. gada 20. aprīlis, 20:57:45 »
Esot pie stūres vienmēr rēķinos -a priori visapkārt man idioti&atsaldētie...
Ja izrādās man nav taisnība, neviltoti priecājos... ir jauka diena!

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #72 : 2016. gada 20. aprīlis, 21:02:47 »
Tā ir baigi bīstamā situācija, kad pirmajā joslā kāds (sevišķi ja lielāks un pārejas zīmi aizsedzošs) auto pirms pārejas apstājies, bet cits pa otro joslu velk garām. Zebraino krāsojumu var pamanīt par vēlu. Vai ziemā - i neredzēt nemaz. Es pati kā gājēja tādā gadījumā vienmēr paskatos pa kreisi aiz stāvošā auto, vai otrā josla brīva. Lai nenonāktu zem kapakmeņa ar minēto uzrakstu.
Bet to jau saprot tikai šoferi. Gājējs vulgaris slāj tik pāri.

Ja par 2 joslām, tad es tādas situācijas esmu redzējusi. Zebra, pie tam pie skolas. Tātad arī zīme, ka bērni un skola. Apstājas tramvajs, izkāpj mamma ar bēnu un palaiž uz skolu, jo viss liekas droši. Pirmajā joslā visas mašīnas smuki stāv, jo redz taču, ka skolas bērni no tramvaja ies pāri ielai (kā arī iepriekš ir taču zīmes), otrajā joslā brauc psihopāts mežacūkas ātrumā. Labi, ka sīkais skrēja tādā vieglā riksī, knapi paspēja, ja būtu lēnāk slājis, tad.. Bet mammai laikam sirds pamira, es arī sastingu. Nu par mata tiesu. Maskavas ielā tas bija.
Es pati nekad neeju pāri, ja mani pirmās joslas šoferis laiž, jo nevar jau zināt, vai pa 2. joslu nebrauc psihopāts.

Katru rītu pie krustojuma, kur ir zebra, stāv Broņa. Mašīnas apstājas, jo Broņa tak tūlīt cēli čāpos pāri.
Camma, šitik tālu tev būtu taisnība. Tālāk pat neiedziļinājos..

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #73 : 2016. gada 20. aprīlis, 21:09:46 »
Katru rītu pie krustojuma, kur ir zebra, stāv Broņa. Mašīnas apstājas, jo Broņa tak tūlīt cēli čāpos pāri.
Camma, tik tālu tev būtu taisnība. Tālāk pat neiedziļinos..

Atslēdzies rudzupuke

« Atbilde #74 : 2016. gada 20. aprīlis, 21:11:47 »
Redzot vecu cilvēku pie gājēju pārejas ,šoferiem ar to vajag rēķināties un pie stūres tik daudz Cammu sēž,ko tik neatļaujās darīt braucot un tādām gājēju pārejas vispār neeksistē,