Autors Tēma: Maģiskās baltās strīpas!  (Lasīts 19938 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broms

Re: Maģiskās baltās strīpas!
« Atbilde #120 : 2016. gada 21. aprīlis, 10:14:42 »
ja jūsu bremzēšanas ceļš ir +/- 10m, tad kā jūs stāvvietā iebraucat?? Ak tur paliekat uzmanīgi pēkšņi...         

Nu jau gan iebrauci demagoģijā :D
Būtu jāšaubās par tāda cilvēka loģiku, kas stāvvietā brauc ar 50 vai kaut 30 km/h :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #121 : 2016. gada 21. aprīlis, 10:36:56 »
bet kaut kur pirms stāvvietas taču bija i 30, i 50, i 90 varbūt? :)
Cik gan aklam vai aizņemtam pie stūres jābūt, lai nepamanītu zebru vai zīmes? :D

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #122 : 2016. gada 21. aprīlis, 10:37:59 »
Visi cilvēki ir līdztiesīgi, gan tie, kas iet, gan tie, kas brauc. Šo pašu cilvēku ievēlētie likumdevēji ir pieņēmuši ceļu satiksmes noteikumus, kuros šī līdztiesība atspoguļojas.
Aleluja! Svēta patiesība! Es par vienlīdzību. Bet tad, pasakiet man, lūdzu, kāpēc daļa no satiksmes dalībniekiem -gājēji- kārtējo reizi iedomājas sevi par vienlīdzīgākiem nekā pārējie?! Kāpēc CSN attiecas tikai uz šoferiem, bet uz gājējiem, Indijas svētajām govīm, neattiecas? Iekš CSN melns uz balta uzrakstīti gājēju pienākumi - kāpēc tie tiek ignorēti, bet visa atbildība uzkrauta braucējiem?
Ja normāls pašsaglabāšanās instinkts ir atrofējies un veselais saprāts pa dzimumam nav dots, tad varbūt mūsu varonīgajai CP kaut vai ar soda naudām būtu jāiedzen kaut kāda saprašana par to, kā iela šķērsojama?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #123 : 2016. gada 21. aprīlis, 10:39:40 »
un pat bez zīmēm un zebrām - pamanot bērnu ar bumbu, ragaviņām, riteni utt ceļa malā, ir jāieslēdz pastiprināta uzmanība, jo sīks sazin ko var izdarīt...

Vadītājs sēž paaugstinātas bīstamības objektā, ar kuru viņš var nodarīt gauži citiem... ak, jā nabagi pamūkat - "barins" brauc! :(

Atslēdzies daddy

« Atbilde #124 : 2016. gada 21. aprīlis, 10:40:58 »
Aleluja! Svēta patiesība! Es par vienlīdzību. Bet tad, pasakiet man, lūdzu, kāpēc daļa no satiksmes dalībniekiem -gājēji- kārtējo reizi iedomājas sevi par vienlīdzīgākiem nekā pārējie?! Kāpēc CSN attiecas tikai uz šoferiem, bet uz gājējiem, Indijas svētajām govīm, neattiecas? Iekš CSN melns uz balta uzrakstīti gājēju pienākumi - kāpēc tie tiek ignorēti, bet visa atbildība uzkrauta braucējiem?
Ja normāls pašsaglabāšanās instinkts ir atrofējies un veselais saprāts pa dzimumam nav dots, tad varbūt mūsu varonīgajai CP kaut vai ar soda naudām būtu jāiedzen kaut kāda saprašana par to, kā iela šķērsojama?

šitas TEv:

Vadītājs sēž paaugstinātas bīstamības objektā, ar kuru viņš var nodarīt gauži citiem... ak, jā nabagi pamūkat - "barins" brauc! :(

ja 2 gājēji saskriesies pierēm, būs puns tikai

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #125 : 2016. gada 21. aprīlis, 10:41:33 »
Es nepieslejos ne autobraucējiem, ne kājāmgājējiem, jo trakie un pārgalvīgie ir sastopami visur. Bet es esmu PAR veselo saprātu, kas konkrētajā brīdī un konkrētajā situācijā ļauj pieņemt pareizo lēmumu.
Saprotu Rafika dusmas. Droši vien to meiteni vai vismaz bērnu ar citu pavadošo personu arī citās dienās var satikt ap to pašau laiku tajā vietā, ja mazais tiek vests uz bērnudārzu vai skolu.

No senākiem laikiem atceros gadījumu, kad ziemā gāju pāri ielai - vēl padomju laiks, mašīnu maz, ielas braucamā daļa apledojusi, mašīna gana tālu, lai es paspētu pāriet. A ko es? Kā tiku uz ielas, kāja slīdēja, nomaucos uz pakaļas mašīnai ceļā. Labi, ka ātrums nebija liels, neviens aizmugurē nebrauca, un žigulītim veiksmīgi izdevās nobremzēt nevis pārbraukt man pāri. Tad nu viņš pacietīgi gaidīja, kad es piecelšos un atbrīvošu viņam ceļu. Viss beidzās labi, bet ja tā nebūtu, es nezinu, kas būtu vainīgs.

Atslēdzies itta

« Atbilde #126 : 2016. gada 21. aprīlis, 11:11:02 »
Visjautraak ir tad, kad krustojums, luksafors, gaajeeju paareja - noteikumos ir teikts: "... nogriezoties pa labi vai pa kreisi ir jaapalaiz gaajeejus ...".

Sodien taa smuki eju paari pie luksafora zaljaas gaismas un man viena gar degunu panesaas garaam ar taadu uzraavienu, ka es taa arii nesapratu, vai ta peec jaunajiem noteikumiem, peec tam kaa iedegaas zaljaa gaisma un redz, ka tas gaajeejs vareetu nepaspeet tikt liidz manai joslai jaamet uz gaazi pa max, lai pirmajam izbraukt izdotos to krustojumu, a ja nu man sagriestos gala un es noliktos, vai buutu kaads plandoss apgjeerba gabals uzpuus veejs un... vai tiesaam tik ljoti ir jaasteidzaas pa dziivi, ka nav bail par to ka taas viena liidz desmit minuutes, var paarveersties likteniigajaas un uz gadiem vai pat muuziibu...

Lai cik nebuutu skumji, bet ir dazi krustojumi, kuros skjeersot ielu pie zaljaa ir tik pat biistami kaa skriet paari pie sarkanaas gaismas, jo daziem aatrums noteikti paarsniedz atljautos 50 km, pie tam vispaar jaabriinaas, kaa vinji speej neizlidot no krustojuma veicot pagriezienu ar taadu aatrumu...
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 21. aprīlis, 11:17:31 no itta »
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Broms

« Atbilde #127 : 2016. gada 21. aprīlis, 11:13:56 »
bet kaut kur pirms stāvvietas taču bija i 30, i 50, i 90 varbūt? :)
Cik gan aklam vai aizņemtam pie stūres jābūt, lai nepamanītu zebru vai zīmes? :D

Nu beidz tak tuftu dzīt :)
Pirms tam bija daudzas lietas. Ja ārsts pēc izklausīšanas aizmirstu pateikt, ka tagad drīkst elpot, pedāļus atmestu :)
Ja atļautais ir 90, tad taču Tu nebrauksi ar max atļauto atrumu slidenā līkumā, vai ne?! Pilsētā  atļautais ir 50. Vai tāpēc ar tiem pašiem 50 griezīsi pagalmā?! Domāju, ka nē.
Var pamanīt gan zīmes, gan zebru.
Diskusija par to, ka pārvietojoties ar atļauto ātrumu, vai pat krietni zem tā, nevar aptāties, ja šķērslis izlec 3m priekšā. Un kā rafika gadījumā - no aizsega. Tb, arī gājējam šis tas tā ka būtu jāievēro.
Pat 25 km/h tas ir 7m/s.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 21. aprīlis, 11:19:20 no Broms »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #128 : 2016. gada 21. aprīlis, 11:21:29 »
šitas TEv:

ja 2 gājēji saskriesies pierēm, būs puns tikai
Pašam nav pretīgi tādu demagoģiju dzīt?
Tie laiki, kad ar auto brauc "barini" un kājām staigā nabagi, mandomāt, sen jau kā pagājuši. Auto nav greznumlieta, bet pārvietošanās līdzeklis. Masveida. Turklāt ikviens, ikviens braucējs kļūst gājēju, tiklīdz no sava auto izkāpj, bet atšķirībā no gājēja vulgaris, jēdz paskatīties apkārt pirms ielu šķērso.
Un man pie stūres ir sajūta, ka tas "nabags" esmu es, jo man ir saistoši gan CSN, gan arī bez tiem visos iespējamos un neiespējamos veidos jānodrošina drošība un neaizskaramība tiem "bariniem", kas var atļauties slāt kā ienāk prātā, kam nav ne par ko ne jādomā, ne jāatbild, nedz kādi noteikumi jāievēro.

P.S. Un, lūdzu, nevajag man teikt, lai staigāju kājām - es tādu luksusu diemžēl nevaru atļauties - bez auto nav iedomājams mans darbs un iztikšana.

Atslēdzies itta

« Atbilde #129 : 2016. gada 21. aprīlis, 11:29:35 »
Es arii pietiekami labi paarzinu satiksmes noteikumus gan no viena gan no otra skatu punkta, tikai nez kaapeec, tajaa briidii, kad esmu uz celja kaa gaajeeja sajuuta ir taada, ka ja es nebraucu tas noziimee, ka varu arii pastaaveet pie taas paarejas kaut stundu, mees pie stuures, tak izbraucaam peedeejaa briidii un mums nav laika..., paveerojiet pasi cik biezi ir taa, ka staavot pie gaajeeju paarejas redzot automasiinu gabalu no sevis (metri 20 vismaz) naakas stipri apsveert vai iet paari vai tomeer pagaidiit, jo nav ne mazaakaas paziimes, ka konkreetais vaaleetajs virs 50 taisiitos kaut nedaudz samazinaat savu aatrumu...

tas nenoziimee, ka taadi ir visi, bet taadu ir ljoti daudz...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #130 : 2016. gada 21. aprīlis, 11:34:15 »
Rafiks teica, ka 10 m. Tāpēc brīnos, kas pa problēmu, ja, protams, pirms pārejas nebrauc mežacūkas ātrumā. Nu labi, viņam tur no pakaļas viens dzina.
Ittas minētie gadījumi, kad griež no sāna, kaut gan tu ej pie zaļās gaismas, ir visbīstamākie. Nekad nevar zināt, vai psihopāts nebrauc. Ir redzēti..

Atslēdzies daddy

« Atbilde #131 : 2016. gada 21. aprīlis, 11:34:35 »
Kvadrai:

Tā nav demagoģija, bet atbildīga attieksme pret pasauli un apkārtējiem. Saduroties auto un cilvēkam, kurš cieš vairāk - cilvēks vai auto? un kurš līdz ar to būtu aizsargājams?
ja šo nespēj pieņemt, tad nesēdies auto.

Savukārt, ja esi iesēdusies, tad akceptē, to, ka idiotu ir pilna pasaule, no kuriem Tev ir iespēja izmainīt tikai vienu no viņiem - SEVI!  :)

Atslēdzies tex

« Atbilde #132 : 2016. gada 21. aprīlis, 11:37:49 »
Pēdējais, ko var darīt - pīpināt Broņām un Rudzupuķēm! Vecajām tantelēm ir vāji kakla asinsvadi un ja šamās satrūkstās un strauji pagriež galvu - momentāls reibiens un tantele ir vāģpriekšā garšļaukus. Mīlētāji taurēt - ņemiet šito vērā!
Stulbās filmiņās rāda, ka tantele palecās un joņo - bulšits.
nē, ne vnm tā naF. Gadās, ka tantele, nevis krīt gar zemi,bet izbola acis un metas atpakaļ, ne uz priekšu... tiešitaurētājam zemriteņem.Vai vnk sāk mētāties turpu šurpu, nesaprotot, kurā virzienā nu nesties.
Ja sākumā, kad gāja; viņas virziens un ātrums vismaz bija puslīdz paredzami, tad pč uztaurēšanas var kļūt pilnīgi neprognozējama. Vēl variants, ka pienāks pie auto un sāks to sist ar labi piekrautu tīkliņu, nekur nav atcelts...

Atslēdzies Broms

« Atbilde #133 : 2016. gada 21. aprīlis, 11:39:20 »
, paveerojiet pasi cik biezi ir taa, ka staavot pie gaajeeju paarejas redzot automasiinu gabalu no sevis (metri 20 vismaz) naakas stipri apsveert vai iet paari vai tomeer pagaidiit, jo nav ne mazaakaas paziimes, ka konkreetais vaaleetajs virs 50 taisiitos kaut nedaudz samazinaat savu aatrumu...

tas nenoziimee, ka taadi ir visi, bet taadu ir ljoti daudz...

Zināma taisnība.
Nezinu, kā itta uzvedas pie gājēju pārējas, bet arī vadītājam vajag saprast, ko tas cilvēks tur dara - gatavojas šķērsot ielu vai vnk vēro pretējo ielas pusi.
Es gatavojoties šķērsot ielu pie gājēju pārejas apstājos uz paša trotuāra malas vai pat nolieku kaju uz brauktuves un skatos tuvojošā auto virzienā.
Tb, ar savu izturēšanos neparprotami norādu, ka es tiešām vēlos šķersot brauktuvi, bet to darīšu tikai tad, ja redzēšu, ka autovadītājs stājas.  Ja vien auto jau nav pārāk tuvu, lai nevarētu apstāties bez ekstrēmas bremzēšanas, tad vienmēr netraucēti arī pāreju ielu.
Es negaidu, ka līdz ar manu tuvošanos gājēju pārejai visi transportlīdzekļi uzreiz metīs pa mēmiem.

Atslēdzies itta

« Atbilde #134 : 2016. gada 21. aprīlis, 11:39:51 »
Vai paraadiis  :yes:  tikai nedaudz citaadaa veidolaa un citu pirkstu :D