Ir arī tādi subjekti, kas ir nevis slinki, bet savā jomā tik vāji zinoši, ka tas, kas ir mapē ar uzrakstu VADLĪNIJAS ir vienīgais, ko viņi apmēram zina. Tas, kas tur rakstīts, tiek uztverts par absolūto un vienīgo iespējamo patiesību. Ne ar ko nav mazāk baisi par tiem slinkajiem, kas vienkārši negrib neko citu darīt.
Es gan neesmu saskāries ar mediķiem, kas kaut ko dziedātu par vadlīnijām, laikam tāpēc, ka tajā jomā esmu gana nekompetents, lai būtu grūti atrast ārstu, kura teikto man gribētos apšaubīt, toties ir gadījies ar šo saskarties pie pedagogiem. Aizgāju uz vieniem kursiem, pasēdēju (Zināšanas tāpat jau bija, savajadzējās tikai papīru par to, ka es to tiešām zinu), paklausījos, kādas muļķības tur runā, kamēr neizturēju un pateicu, ka tā taču neviens nedara. Man priekšā tika nomesta mape ar slaveno uzrakstu un pateikts sekojošais "Es Jums visu stāstu pēc šīm te vadlīnijām, kuras ir sastādījuši speciālisti! Ja Jūs būtu speciālists, Jūs pats tādas sastādītu, nevis sēdētu manos kursos!" (Skaidrs, ka cienījamā paskata dāma vispār pati nesaprot tēmu, tikai gudrā balsī atreferē to, kas mapē rakstīts.)