Autors Tēma: Konzervi  (Lasīts 10234 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Konzervi
« : 2016. gada 23. aprīlis, 09:23:43 »
Laikam pilnmēness...
Ik pa laikam uznāk pesimisms. Drīz jau būs 20 gadi, kā strādāju ar jaunu izmeklējumu ieviesšanu medicīnas ikdienā. Pēc vakardienas sarunas ar koļļegām uznāca bezcers.... Nu kāpēc VIENMĒR labas un ārzemēs sen jau pierādītas lietas pie mums tiek ieviestas ar 10 gadu novēlošanos? Nerunāsim par samaksu - lielākoties pacienti ir gatavi maksāt no savas kabatas (jo viņi ir tie, kam SĀP). Un nerunāsim par klizmošanu.
Runa ir par tupu nepieņemšanu visā, kas attiecas uz jauninājumiem. Patoloģiskas bailes būt pirmajam. Nē, ne pasaulē, ne Eiropā - Sasmakā. VADLĪNIJAS. Kāds jauks vārds. Norāda ceļu. Idiotiem, kuri nevēlās domāt paši. Toties ir vēlme ielikt cilvēku (pacientu) raineira bagāžas izmēru noteikšanas redelēs...
PERSONALIZĒTĀ medicīna - smieklīgi. Nekas tāds a priori nevar pastāvēt vietā un lietā, kur VADLĪNIJAS ir ar akmenī cirsta likuma spēku.
Laikam turpmāk nekā citādi daļu no kolēģiem nesaukšu, kā viņu īstajā vārdā - Konzervi.
Ā, un izsaku mums visiem līdzjūtību...

P.s. Ja pašiem savajagās ko ekskluzīvu un jaunu, tad gan zina, kur dzirdējuši un kā atrast. Un laikam vairs neliegšu sev to prieku -"Jums dakter - nafig! Iztieciet ar Vadlīnijām!"
Visus sakost!

Atslēdzies Broms

Re: Konzervi
« Atbilde #1 : 2016. gada 23. aprīlis, 10:06:29 »
Tāpēc, ka lēmējvara nevar vien izlemt kā iztapināties ES/EK/ priekšā.
Ja EE un LT sev neizdevīgu ES regulu uzsprauž uz nagliņas, tad mūsējie pat neatšķir rekomendāciju no regulas un kā ir ES rekomendācija, tā tā iegūst mūra sienas funkciju - skrien ar pieri, bet bez tanka nesanāks. Tas pofig, ka nozarē pamazām sākas sūdi. A ko - uzņēmumiem tak nauda ir - lai iegulda un pielāgojas...
Lūk, Tev VADLĪNIJAS...

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #2 : 2016. gada 23. aprīlis, 11:22:07 »
Jē, Vadlīnijas! Kad, savulaik mana ĢĀ (nu jau bijusī un pensijā), man teica, ka viņa šitā dara/nedara, jo viņai ir Vadlīnijas, man žoklis atkārās un atkārās vēl vairāk, kad pametot acis norādītajā virzienā, dakterienes plauktā ieraudzīju mapi tieši ar tādu uzrakstu - Vadlīnijas...
Man līdz tam brīdim bija licies, ka ārsts ārstē kā uzskata par vajadzīgu, bet nē izrādās...
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2016. gada 23. aprīlis, 12:00:05 »
Vadlīniju sargātāju siltā krēsla princips - kad iztapoņas līdz tam aizrāpušās,
tad nepieļaus tā apdraudēšanu.
Labāk līku muguru klanīsies, nekā pieslēgs smadzenes un riskēs.
Ir taču tik ērti - VADLĪNIJAS!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #4 : 2016. gada 23. aprīlis, 12:06:55 »
Un ne velti tēma ir ne pie veselības, bet, kā nu tur - filosofijas vai psiholoģijas.
Jebkurā daudz maz pārraugāmā jomā izlīdīs svētās VADLĪNIJAS, skaties, kur gribi.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 23. aprīlis, 12:34:47 no Spārka »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2016. gada 23. aprīlis, 13:37:12 »
Nu a ko, kam gribās lieku atbildību (lasi - nepatikšanas) uz savu pĕcpusi? Ja tas pacients uz savu galvu  ārstĕts, pedăļus atmetīs, tas nebůs lāgā, a ja pěc vadlīnijăm, tad viss pareizi, ne tā?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #6 : 2016. gada 23. aprīlis, 13:49:26 »
Vadlīnijas ir IDIOTIEM. Tā ir mana dziļākā pārliecība. Un ja kāds jums vicina gar degunu kaut kādu papīrīšu čupiņu ar virsrakstu Vadlīnijas - ziniet - jums darīšana ar nedomājošu subjektu. Ja tas ir ĢĀ vai cits spečuks - mainiet! Jo viņš pat lasīt nav iemācījies... Un izrakstīs Elzzy, kura vafeļpannu meklē "bez glutēna" tās pašas tabļetkas, ko Cammai, kura rij visu, kas nekust vai tikai pūlās kustēt.
Visus sakost!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #7 : 2016. gada 23. aprīlis, 14:09:37 »
Ērtās, siltās pakaļas negrib riskēt būt pirmie, jo tas nozīmē atbildību un varbūtēju kļūdīšanos. A ko, ja kādam vēl augstākam čiekuram viss neliekas ideāli? Snaikstīsi galviņu pāri citiem, riskē palikt vismaz bez matiem :P

RaFix

• Viesi
« Atbilde #8 : 2016. gada 23. aprīlis, 17:48:34 »
Ir arī tādi subjekti, kas ir nevis slinki, bet savā jomā tik vāji zinoši, ka tas, kas ir mapē ar uzrakstu VADLĪNIJAS ir vienīgais, ko viņi apmēram zina. Tas, kas tur rakstīts, tiek uztverts par absolūto un vienīgo iespējamo patiesību. Ne ar ko nav mazāk baisi par tiem slinkajiem, kas vienkārši negrib neko citu darīt.
Es gan neesmu saskāries ar mediķiem, kas kaut ko dziedātu par vadlīnijām, laikam tāpēc, ka tajā jomā esmu gana nekompetents, lai būtu grūti atrast ārstu, kura teikto man gribētos apšaubīt, toties ir gadījies ar šo saskarties pie pedagogiem. Aizgāju uz vieniem kursiem, pasēdēju (Zināšanas tāpat jau bija, savajadzējās tikai papīru par to, ka es to tiešām zinu), paklausījos, kādas muļķības tur runā, kamēr neizturēju un pateicu, ka tā taču neviens nedara. Man priekšā tika nomesta mape ar slaveno uzrakstu un pateikts sekojošais "Es Jums visu stāstu pēc šīm te vadlīnijām, kuras ir sastādījuši speciālisti! Ja Jūs būtu speciālists, Jūs pats tādas sastādītu, nevis sēdētu manos kursos!" (Skaidrs, ka cienījamā paskata dāma vispār pati nesaprot tēmu, tikai gudrā balsī atreferē to, kas mapē rakstīts.)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2016. gada 23. aprīlis, 17:57:41 »
Rafixa texts atsauca atmiņā autokursu pasniedzēju -
“Es jums mācu satixmes noteikumus, nevis to kā brauc reāli!“

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #10 : 2016. gada 23. aprīlis, 18:03:11 »
Es Jums visu stāstu pēc šīm te vadlīnijām
Vispār, dies' nedod tādā situācijā nonākt. Ir gadījies, ka tēma ir jāatspoguļo, bet referentam kaut kas noklājies. Tad nu tausties kā pa plānu ledu :( Bet sistēma tā nedrīkst būt, un auditorijai ir tiesības uzzināt - mani sauc Spārka un es te tagad kā nebūt mēģināšu aizvietot izcilo nozares speciālistu Ķeburkāju.

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2016. gada 23. aprīlis, 19:29:22 »
Ai, kad es gāju puķīšstādīšanas kursos, arī jutos aicināta sākt labot pasniedzēju -ka, sākot plānot zemesgabalu, vispirms nevis augsnes ph jānosaka, bet jānoskaidro , vai gāze un el kabeļi šķērsām neiet

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #12 : 2016. gada 23. aprīlis, 20:45:18 »
Bardaks jau arī nedrīkst būt, vadlīnijām vai kādiem noteikumiem ir jābūt noteikti.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2016. gada 23. aprīlis, 21:15:12 »
Problēma šķiet iekš “burtakalpiem“.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #14 : 2016. gada 23. aprīlis, 22:54:24 »
Es gan to raksturoti savādāk - veselā saprāta trūkums...