Autors Tēma: Lielveikaliem strādāt vai nē - svētdienās?  (Lasīts 21444 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

RaFix

• Viesi
Re: Lielveikaliem strādāt vai nē - svētdienās?
« Atbilde #30 : 2016. gada 24. aprīlis, 23:27:01 »
Par lielveikalu nestrādāšanu cīnās pārtikas veikalu lobijs, kam bieži nav nekāda sakara ar telpu īpašniekiem, kuri varbūt arī nostātos frizētavu un ēstūžu pusē, bet būs tak TAUTAS IEROSINĀTS BALSOJUMS. atklāti šis lobijs darboties nevar, jo jumts mēdz uzgāzties uz galvas klientiem....
Kur ir ieguvums vēl jo vairāk pārtikas veikaliem? Kur labums?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #31 : 2016. gada 25. aprīlis, 07:56:41 »
Nu jopcik - nav jāmaksā ne algas, ne komunālie. Laikam ir pienācis tas statistiskais slieksnis, kad arī mazie veikali vairs nav drauds. Ir sarēķināts, ka visi smuki visu sapirks sestdienās, nevis skries pa tirgiem, tātad nada ta paliek kasē...., a kam tad lieki strādāt svētdien?

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #32 : 2016. gada 25. aprīlis, 08:03:02 »
Mani tas ļoti tracina ārzemēs, mums ir citādi iepirkšanās paradumi,nepērkam ēdamo nedēļai, tā kā neatbalstu, bet gan jau pierastu. Cilvēki vēl vairāk darba laikā ietu uz bodēm kā tagad, ja zinātu, ka brīvdienās būs ciet.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #33 : 2016. gada 25. aprīlis, 08:14:19 »
Paradumi mainās. Kaut vai tādas lietas kā piesprādzēties auto, braukt ar ieslēgtām gaismām, nesmēķēt krogos un kafenēs, nepieejamais alko laikā no 22:00-8:00. Arī par visu bļāva un protestēja, bet tagad liekas norma.
Pierastu arī svētdienai/pirmdienai iepirkt paiku jau piektdien vai sestdien. Šmotkas pirktu sestdienās vai darbdienu vakaros. Tehniku arvien vairāk - interneta veikalos.

Vēl kas man liekas interesanti un noderīgi ieviešanai praktiskajā dzīvē - izvākt no parastajiem veikaliem alko un tabaku. Lai tie, kam vajag, iet uz specveikaliem. Man piemēram būtu slinkums ieplānot maršrutā alko bodi vakara vīniņam, par kuru pat nav pārliecības, ka gribās, bet lielveikalā ejot garām attiecīgai nodaļai, roka pati pastiepjas.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #34 : 2016. gada 25. aprīlis, 08:17:25 »
Par alkoholu pilnībā piekrītu!!!! Gribēju pati to te ierakstīt , bet parasti slinkums gari izteikties. Tas tiešām nav normāli, ka alkohols ir visur.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 25. aprīlis, 08:26:20 no Nāra »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #35 : 2016. gada 25. aprīlis, 08:38:42 »
Vēl kas man liekas interesanti un noderīgi ieviešanai praktiskajā dzīvē - izvākt no parastajiem veikaliem alko un tabaku. Lai tie, kam vajag, iet uz specveikaliem. Man piemēram būtu slinkums ieplānot maršrutā alko bodi vakara vīniņam, par kuru pat nav pārliecības, ka gribās, bet lielveikalā ejot garām attiecīgai nodaļai, roka pati pastiepjas.
Tā paaudze, kas labākajos gados, atcerēsies tos laikus, kad pēc alkohola stāvēja milzu rindas vai pat vispār bija nopērkams tikai uz taloniem. Grūti pieejams tātad. Ha! Kā man toreiz teica viens paziņa - savu mūžu neesmu dzēris tik daudz kā tagad! Pie katras izdevības, kad vien izdodas dabūt, protams, jāpērk, tipa, lai mājās stāv, lai ir, kad ievajagas. Bet vai tad suņa būdā desa glabājas?! Ja reiz nopirkts, izlietojas. Un tā pa riņķi. :D

Ko gribēju teikt - man riebjas visādi "audzinošie" ierobežojumi un aizliegumi, tie, tāpat kā Cammas "vadlīnijas",  ir priekš idiotiem. Patīk, ka varu pie vajadzības normāli veikalā ieiet un nopirkt, ko gribu un kad gribu, nevis meklēt kaut kādu spešl točku. (Jā, nodzērusies neesmu. Mans patēriņš nulle komats štrunts litri absolūtā alkohola gadā.)

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #36 : 2016. gada 25. aprīlis, 08:43:28 »
Kvadra, Tu par sevi, bet padomā par nenobriedušiem jauniem prātiem, kuriem tas alko katru dienu tiek bāzts acīs, kā arī ne visiem ir tāds raksturs kā Tev. Es noteikti dzertu mazāk vai nemaz, ja man speciāli būtu jāmeklē. Protams, riktīgs metējs aizbrauks uz specveikalu, bet ikdienas trallinātājs bez rakstura var vnk nodzerties, ja viss tik pieejams.
Vēl manārzemēs liekas dīvaini tas, ka tur nav mazākās apdzīvotās  vietās pārtikas veikalu, ne tā kā te mums - katrā vismazākajā miestiņā.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 25. aprīlis, 08:48:44 no Nāra »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #37 : 2016. gada 25. aprīlis, 09:16:00 »
Paradumi mainās. Kaut vai tādas lietas kā piesprādzēties auto, braukt ar ieslēgtām gaismām, nesmēķēt krogos un kafenēs, nepieejamais alko laikā no 22:00-8:00. Arī par visu bļāva un protestēja, bet tagad liekas norma.
Pierastu arī svētdienai/pirmdienai iepirkt paiku jau piektdien vai sestdien. Šmotkas pirktu sestdienās vai darbdienu vakaros. Tehniku arvien vairāk - interneta veikalos.

"Stingrās līnija piekritēja" :) Varbūt pie viena pamēģini pierādīt, ka tāpēc mazāk dzer, smēķē, durās utt.?  Tev patīk ka "lielais brālis" visu kontrolē, kad Tev būs ēst un kad ...st. No 8-22 drīkst pirkt šņabi (drīkst arī citā laikā, krogā, bet - dārgāk!!)...varbūt jāaizliedz pēc 18 pirkt maizi? nav ko pierīties uz nakti...  ja jau tā,  tad viena daļa produktu pēc sastāva vispār nav ēdamais, bet krāšņu kurināmais, uz saimniecības preču veikalu pārceļami...

kā būtu ar elpošanu pēc metronoma? tik - visi iiiievalkam.... tik-tik -visi izpūšam :D

tauta kā redzams piemērojas... a varbūt tomēr pircējs būs tas, kurš ar savu maciņu šo tirgu regulē??

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #38 : 2016. gada 25. aprīlis, 09:27:18 »
Vaaaj, ierunājās nabaga traumētā paaudze, kura ir bijusi spiesta šņabja veikalā mežonīgā rindā stāvēt un tagad tik akūti sargā savas tiesības izvēlēties, ka aiziet pilnīgās galējībās un sviestā.
Nez kā citu demokrātisko valstu iedzīvotāji tik mierīgi sadzīvo ar to, ka svētdienās un svētku dienās veikali ciet, šņabis jāpērk atsevišķā bodē (ja nemaldos, Zviedrijā alko rūpals vispār ir valsts stingrā uzraudzībā, gan ražošana, gan tirgošana)? Un kā būtu, ja kāds ierosinātu kā amīšos - alko no 21 gada vecuma?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #39 : 2016. gada 25. aprīlis, 09:28:59 »
Un kā būtu, ja kāds ierosinātu kā amīšos - alko no 21 gada vecuma?
Ļoti labi būtu. Bet visu diennakti.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #40 : 2016. gada 25. aprīlis, 09:32:06 »
Vaaaj, ierunājās nabaga traumētā paaudze, kura ir bijusi spiesta šņabja veikalā mežonīgā rindā stāvēt un tagad tik akūti sargā savas tiesības izvēlēties, ka aiziet pilnīgās galējībās un sviestā.
Nez kā citu demokrātisko valstu iedzīvotāji tik mierīgi sadzīvo ar to, ka svētdienās un svētku dienās veikali ciet, šņabis jāpērk atsevišķā bodē (ja nemaldos, Zviedrijā alko rūpals vispār ir valsts stingrā uzraudzībā, gan ražošana, gan tirgošana)? Un kā būtu, ja kāds ierosinātu kā amīšos - alko no 21 gada vecuma?

Maldies, tas ir Norvēģijā, bet tie ziemeļnieki jau nav pilns rublis... :) Ne mazāk demokrātiskās zemēs kā Vācija un Itālija ražo un tirgo visi kam nav slinkums.
Par 21 gadu - atbalstu! Bērniem nav jādzer!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #41 : 2016. gada 25. aprīlis, 09:37:18 »
Un vēl kas. Kas tas par mazā nabadziņa sindromu, ka automātā tiek pieņemts, ka visur citur, visās "civilizētajās valstīs" viss pēc definīcijas ir pareizāks un labāks kā pie mums?!  Varbūt pie mums kaut kas ir labāk? Varbūt mēs kaut kādā ziņā esam "civilizētāki"? Un esam arī.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #42 : 2016. gada 25. aprīlis, 09:48:24 »
Par to 21 gadu... Nu atļaujiet iesmaidīt. Mums it kā aiziegts līdz 18, bet parādiet man kādu, kas līdz 18 nav pagaršojis! Vissaldākais auglis ir aizliegtais. Un vispār - no 18 gadiem drīkst oficiāli precēties un gādāt bērnus, dibināt privātuzņēmumus, dienēt armijā un tikt iesauktam karā, vēlēt Saeimu un pilnā mērā atbildēt likuma priekšā. Bet nedrīkstēs iedzert šampanieša glāzi uz Jaunogadu?!  :rofl:

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #43 : 2016. gada 25. aprīlis, 09:48:55 »
Patīk, ka varu pie vajadzības normāli veikalā ieiet un nopirkt, ko gribu un kad gribu
un kas tas par sindromu?? Riebjas shitie sveetdienas vakara pirceeji, kuriem nu taa vajag pacinju sviesta, nu taa, ka aciis ceertas!
MAN, MAN, MAN ... kad gribu! kad vajag! lai eerti! ... pofig ka kaadam tajaa briidii gjimene maajaa seezj, jo nav iespeeja VISIEM kopaa sveetdien kaut kur aiziet/aizbraukt. Galvenais, ka sveetajai govij - lasiit KLIENTAM/PIRCEEJAM - pakaljinja aplaiziita.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #44 : 2016. gada 25. aprīlis, 09:51:49 »
Afrora, Tevis piesauktajā citātā runa vispār bija par alkohola pieejamību veikalos, nevis veikala darba laiku.

P.S. Vienreiz pateikšu tā rupjāk - vai tur, tajos piesauktajos "civilizētajos" "pie jums" lasīt arī māca, jebšu tikai rakstīt?