Autors Tēma: Lielveikaliem strādāt vai nē - svētdienās?  (Lasīts 21332 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ...(cita)

Re: Lielveikaliem strādāt vai nē - svētdienās?
« Atbilde #150 : 2016. gada 26. jūnijs, 23:16:29 »
Kā jau te daudzi minēja, cilvēki daudz kam pielāgojas.... Bet man radās jautājums, vai tiešām tas, ka lielveikali strādās - nestrādās svētdienās ir tas vitāli svarīgais jautājums, kas pašreizējā situācijā nekavējoties jārisina?
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 26. jūnijs, 23:23:58 no Spārka »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #151 : 2016. gada 26. jūnijs, 23:54:20 »
Peļņā ieinteresētajām personām un viņu lobijiem,
droši vien, šķiet, ka jā..., ja jau tāds jautājums uzradies.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #152 : 2016. gada 26. jūnijs, 23:57:17 »
Un vēlreiz - kāpēc tāda pārliecība, ka tā ir lielveikalu īpašnieku ideja? Manuprāt, brīvdienās strauji pieaug alkohola patēriņš. Kur alkohols, tur uzkodas. Un kunga prātā nauda skaitīta netiek.

Tāpēc, ka velns parāvis, tirgus sadalīts, peļņu palielināt vairs nevar palielinot pārdošanu, značit jāsamazina izdevumi un lielākā izdevumu daļa ir personāls. 

Atslēdzies true detective

« Atbilde #153 : 2016. gada 27. jūnijs, 09:33:23 »

Tak lai strādā tie lielveikali!!! Vislabāk jau būtu 24/7, ne?? :)

manis pēc varbūt arī 24/7, mani tas nekādi netraucē. nu būs pārdevējiem jāstrādā, nu neko darīt, arī es tā strādāju, mana izvēle, nevaidu. nepatīk, iespējams darbs jāmaina, ja tik ļoti negribās noteiktās dienās, stundās strādāt.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies daddy

« Atbilde #154 : 2016. gada 27. jūnijs, 10:15:21 »
tā iet, ja padara (vai mēģina padarīt) lielveikalu par kulta vietu... AIZMIRSTIET, tas nav ne kulta, ne kultūras objekts. :) Parasts bizness, kuram ir jānes peļņa tā īpašniekiem un organizētājiem...tāpēc to visnormālāk regulē tirgus pieprasījums-piedāvājums. Neesat padomājuši, kāpēc vairums lielveikalu strādā 8-22? tāpēc, ka tajā laikā drīkst šmigu tirgot.

Ja aizliegtu tirgot šmigu svētdienās (ar mērķi sadzīt visus dzērājus krogos) - pēc nedēļas būtu lielveikali ciet... :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #155 : 2016. gada 27. jūnijs, 10:15:54 »
...esmu pieradusi ka svētdienā 5os pēc litra piena aizskriet nevar.
Man ir svarīgi kas notiek, jo es tomēr taisos atgriezties kaut kad.

Tā viš i‘. Ieradumus nav vis viegli mainīt.
Labāk, ja atgriežoties viss kā iepriekšējā mītnes zemē.
Ērtāk, ja paradumus maina visi citi - ja nu kāds sadomā atgriezties, kaut kad ;) :) ;).

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #156 : 2016. gada 27. jūnijs, 10:50:33 »
Tā viš i‘. Ieradumus nav vis viegli mainīt.
Labāk, ja atgriežoties viss kā iepriekšējā mītnes zemē.
Ērtāk, ja paradumus maina visi citi - ja nu kāds sadomā atgriezties, kaut kad ;) :) ;) .
tur tu miiljaa kluudies, ieradumus mainiit ir viegli, ja dziive piespiezj. Pameegjini! Gan tev ar sanaaks  ;)
Liidz atgrieziisimies, veel kaa minimums 8-9 gadi, taa kaa lielveikalu darbalaiks LV man iisteniibaa nemaz neinteresee. Es tikai izteicu viedokli, ka tas ir OK, es atbalstu. Bet ja "tauta" nu nekaadi bez iepirkshanaas, nu tad nesleedziet. PEACE!
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #157 : 2016. gada 27. jūnijs, 10:54:02 »
Ungārijā par brīvdienām nepiefiksēju, bet tipa Supernetto darbu sāka 7-os, tipa RIMI 5-os.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #158 : 2016. gada 27. jūnijs, 11:15:11 »
tur tu miiljaa kluudies, ieradumus mainiit ir viegli, ja dziive piespiezj. Pameegjini! Gan tev ar sanaaks  ;)
Liidz atgrieziisimies, veel kaa minimums 8-9 gadi, taa kaa lielveikalu darbalaiks LV man iisteniibaa nemaz neinteresee. Es tikai izteicu viedokli, ka tas ir OK, es atbalstu. Bet ja "tauta" nu nekaadi bez iepirkshanaas, nu tad nesleedziet. PEACE!

Iepirkties vajag, kā nu bez tā :), ja nauda guļ zeķē bez aprites, ekonomika klibo ;).
Padlaikos jau arī svētdienās bodes nestrādāja un sestdienās tik līdz pusdienlaikam.
Mana paaudze jau šo ir pieredzējusi. Nav jau nezkas jauns.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 27. jūnijs, 11:21:58 no tuk »

Atslēdzies Mao

« Atbilde #159 : 2016. gada 27. jūnijs, 13:24:51 »
Kāds man var paskaidrot, kā tas ir NEDZIRDĒT argumentu, ka bosu mantkārības dēļ, kuru tie maskē ar BRĪVDIENU ARGUMENTU (par baznīcas un arodbiedrību kukuļošanu jau vien vajadzētu visiem kopā jeb kurai to iniciatīvai turēties pretī), Latvijā bezdarbnieku skaits pieaugs simtos kontingentā, kas principā visdrīzāk citu darbu neatradīs? Kā tas ir - UZSPĻAUT šo cilvēku likteņiem? Es vēl saprotu, ka kaut kas papildus atvērtos, kāda robotizācija ieviestos, kaut kādi progresīvi risinājumi tiktu ierosināti. Nu ok, tad galvas jāupurē. Bet nē, ES faking, par aizvēršanu, jo citur tak arī nav!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #160 : 2016. gada 27. jūnijs, 14:06:39 »
Nav visiem (es ne par sevi shoreiz)

(Es par pusdienslaiku, kursh visiem esot)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #161 : 2016. gada 27. jūnijs, 15:19:09 »
Vot šito nesaprotu un nesapratīšu - ko var līst un mēģināt "bīdīt lietas" ne savā lauciņā. Es to saku par tiem, kuri it kā aizstāv pārdevēju tiesības svētdienu pavadīt ar ģimeni.

Vai kāda pārdevēja to ir prasījusi? Lūgusi personīgi aktualizēt šo jautājumu?

Man personīgi ir vienalga, vai brīvdienās veikali ir ciet vai vaļā - pielāgošos pēc vajadzības.

Par maiņu darbu, ja tas iekrīt svētdienā, dubultā nemaksā. Divkārša samaksa pienākas par darbu svētku dienās un par virsstundām. Kādreiz dēls strādāja veikalā un bija priecīgs, ja varēja pastrādāt svētku dienā.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #162 : 2016. gada 27. jūnijs, 15:26:44 »
Kaadam arii par virsstundaam nepienaakas :D a vot neviens negrib manas intereses aizstaaveet :D

Nedomaaju, ka Oiropaa kaadu nu interesee paardeveejas labsajuuta- gan jau ir iemesli, kaapeec iipashniekiem ir izdeviigi, ka tie veikali ir ciet...

Skaistumkopshanas sfeera- ar vairaak pieprasiita kaa reiz "aarpus" 9-17, nu i ko- darbs taads...

Atslēdzies true detective

« Atbilde #163 : 2016. gada 27. jūnijs, 16:00:51 »
Kaadam arii par virsstundaam nepienaakas :D a vot neviens negrib manas intereses aizstaaveet :D
Nedomaaju, ka Oiropaa kaadu nu interesee paardeveejas labsajuuta- gan jau ir iemesli, kaapeec iipashniekiem ir izdeviigi, ka tie veikali ir ciet...

kā jau minēju, ne visur Eiropā veikali ciet svētdien. tur gan darbinieki raujas svētdien būt darbā, jo darbs tiek apmaksāts dubultā. mazās bodes ciet, jo tiešām nav izdevīgi turēt vaļā un maksāt dubulto algu, jo visi gāžās uz lieliem centriem.
drīzāk LV jāsāk bīdīt jaunu darba stundu samaksas likumu, tas ir ne tikai svētku dienas dubultā, bet arī svētdienas, kā arī piemaksa par vakara stundām, pirmssvētku vakaru utt. , kā arī samaksai par virstundām jābūt augstākai par parasto stundas likmi.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies tuk

« Atbilde #164 : 2016. gada 27. jūnijs, 16:16:54 »
Kaadam arii par virsstundaam nepienaakas :D a vot neviens negrib manas intereses aizstaaveet :
Arodbiedrība. Ja esi biedrs, vari sūdzēties, ka darba likumdošana pārkāpta.
Bet nu arī, kas jums koplīgumā rakstīts.
Arodbiedrība tevi sargās :D.