Autors Tēma: Lielveikaliem strādāt vai nē - svētdienās?  (Lasīts 21434 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Lielveikaliem strādāt vai nē - svētdienās?
« Atbilde #225 : 2016. gada 02. jūlijs, 22:32:49 »
Savā ziņā tēmas autora pozīcija pārdevēju aizstāvēšanā amizanta...
Stāsts jau vispār nav tik daudz par pārdevējām, cik par acu aizmālēšanu...

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #226 : 2016. gada 02. jūlijs, 22:46:53 »
Stāsts jau vispār nav tik daudz par pārdevējām, cik par acu aizmālēšanu...

Manuprāt, stāsts patiešām ir par acu aizmālēšanu, tikai patieso iemeslu mēs nevaram pierādīt un nevaram īsti zināt. Tēmas autors grib iebarot lielveikalu īpašnieku alkatību (karteli) par vienīgo un galīgo iemeslu, bet netiek izskatīti blakus faktori, piemēram, to pašu lielveikalu uzbāzīgās darbinieku rekrutēšanas kampaņas, kas varētu nozīmēt, ka fiziski vairs nav kam svētdienās kasē sēdēt. Nepievilcīgo darba apstākļu (algas) iemesls joprojām paliek īpašnieku alkatība, tomēr ir nianses - runa ir nevis par peļņas palielināšanu, bet nemainīgas peļņas saglabāšanu. Skatoties vēl trīs soļus uz priekšu, runa ir par neiebraukšanu mīnusos, jo demogrāfija joprojām neiepriecina, bet lielveikalu gadījumā runa ir par PLAŠA patēriņa precēm.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #227 : 2016. gada 02. jūlijs, 23:09:37 »
Patieso iemeslu mēs tiešām varam vien minēt. Tā ir.
Bet besī, ka uzskata par stulbiem un ķer uz primitīva āķa...

Atslēdzies tex

« Atbilde #228 : 2016. gada 03. jūlijs, 11:33:09 »
Aģentam kkur varētu būt taisnība. Rimi, kas it kā neskaitās briesmīgākais darba devējs šajā jomā un puslīdz likumus ievēro...
Tc Dammes rimi pa svētkiem bija konkrēti understaffed un laikam tāds, tikai ne tik manāmi, ir arī ikdienā (akcijas preču plaukti vnk tukši... rindas pie kasēm utt).
Vesels plaukts ar bio alu 26.06. vakarā ar 25.06 derīguma termiņu, mierīgi formē atgriešanu, jo nebija jau nekā cita, pret ko no tā plaukta samainīt(viss tumšais bio bija vecs). Tagad lieks darbs formēt atgriešanu, -žēl ka visi kontrolieri, kas nu uzrauga preču derīgumu, pa svētkiem guļ- vēl sods būtu ... Iespējams, lētāk būtu bijis nolīgt vēl 1 darbinieku, kas pie tiem plauktiem strādā, BET vai viņiem ir, kur tādus dabūt?
Esošie darbinieki bija gana atsaucīgi savu iespēju robežās dotajā situācijā, bet acīmredzami pārguruši- no viņiem līdz 26.06. vakaram bija izspiests viss, kas viņos bijis...
Vai man patiktu risinājums: maksāt darbiniekiem vairāk un celt preču cenas? - Nē.

Un nu jau redzu pat kasieru sejas, kas acīmredzami pārvilināti no applūstošās un plokošās prismas.

Spicē un Anniņmuižas bulvārī, kā arī Valdemāra, nav tik slikti. 
No otras puses, ja 1 veikals ir īpaši understaffed, kamēr pārējie ir kcik necik OK, tad vai problēma nav tā 1 konkrētā veikala vadībā - ka kkas darbiniekiem tur nepatīk un viņi tur negrib strādāt... Imantā kā reiz nevajadzētu būt problēmai atrast clv ar attiecīgu "kvalifikācijas līmeni" un cenu... Skanstē tad jau varētu būt grūtāk...
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 03. jūlijs, 12:00:12 no tex »

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #229 : 2016. gada 03. jūlijs, 14:43:10 »
Redziet, cienītie/godātie - savā pusmūžā esmu dzīvojusi vairākās vietās - gan tādās, kas nav manas, gan tādās, kas patiesi IR manas. "Manās" vietās trimmera un zāles pļāvēja troksnis ir kā bites dūciens ausīs - nekas vairāk. Šī atbilde ir spešelī TUK un saistībā ar jau izrunāto tēmu.
Vietās, kas NAV manas, mani kaitina viss tas, kas ir uzmācīgs un nepāriet ilgstoši. Pieminētā vieta nebija Rīga, bet mazpilsēta, kur veikals TOP skaitās lielveikalu kategorijā (laikam jau?).
Svētdienas tā kā jau nu būtu gan "miera dienas".
P.S. vēl nesenos laikos pārdevējām par darbu svētdienās nepiemaksāja.Tāpēc stipri apšaubu pārdevēju raušanos strādāt svētdienās. Kā ir uz šo dienu - nezinu, bet pajautāšu. Draudzenes bērns, kā reiz, strādā H&M Rīgas centrā.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #230 : 2016. gada 03. jūlijs, 15:30:07 »
Egocentrisms ir būtisks ekonomikas virzītājspēks...;)
Man diskomforts, visi pārkārtojieties, tas nekas, ka jums tas dzīvi apgrūtina :) :).

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #231 : 2016. gada 03. jūlijs, 16:00:51 »
Nomierinies, tuk, tak ir svētdiena. A, ja nekādi nesanāk - tak nu aizteci vien uz to lielveikalu, i galu galā apmierināsies....
Par ekonomiku jau teicu - esmu blondīne (no tiesas), un par to nerunāju.....
Fascinē līdzcilvēki, kas no domas, ka lielveikals ciet svētdienās, laikam nobeigtos.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #232 : 2016. gada 03. jūlijs, 16:11:18 »
Mani kā reiz fascinē indivīdi, kuri visu uztver caur “ES“ prizmu un nejūt kopsakarības...:).
Uz veikalu šodien nesanāks, kā reiz darbi, darbi...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #233 : 2016. gada 03. jūlijs, 16:46:40 »
Tā prizma "es", kā reiz, ir jāpavērš tavu līdzīgi domājošo virzienā. Ja reiz tev šodien darbi (no sirds žēl), tad jau tev gar un ap lielveikaliem svētdienās ne silts, ne auksts, kā izrādās. A bļāviens ta bij pa visu pagastu :))
Malacis, esi pareizā virzienā..liksi mīksto lieveikaliem svētdienās :))
Forši! Un redzēsi, ka nemaz nav tik slikti. Pamēģini! Turu par tevi īkšķi!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #234 : 2016. gada 03. jūlijs, 16:58:25 »
Jau iepriekš rakstīju, ka man personīgi no vaļā vai ciet, ne silts, ne auksts.
Jā, man ir šī privilēģija savu darba grafiku plānot pašai,
nesaprotu, kas tur no sirds žēlojams, diena kā diena.
Tas jau vien sabiedrības pieņēmums,
ka svētdienā, nevis piemēram pirmdienā jāguļ vēderu kasot...
No sērijas - visi dara tā...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #235 : 2016. gada 03. jūlijs, 17:27:33 »
bļin, a ko ta tu man sabrauci virsū, ja viss ir ūzās un štokos??

Atslēdzies tuk

« Atbilde #236 : 2016. gada 03. jūlijs, 17:33:58 »
Vai tad?, domāju mēs diskutējam... ;).
Argumenti nepārliecināja :).

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #237 : 2016. gada 03. jūlijs, 17:51:32 »
No Tavas puses diskusija - super, cepuri nost, protams, es neturu līdzi, jo tā ir demagoģija.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 03. jūlijs, 18:01:06 no Nomade »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #238 : 2016. gada 03. jūlijs, 18:02:42 »
Un tā pa riņķi vien, pa riņķi vien... 

Man pašai personīgi no lielveikalu (ne)strādāšanas ne silts, ne auksts. (Savu darbu plānoju pati, visbiežāk tieši pa brīvdienām tā nostrādājos, ka vakarā krišus gultā iekrītu, kāds tur vairs veikals). Bet besī, ka kāds - un visdrīzāk jau, ka lielveikalu īpašnieki, kurš gan cits - bīda iniciatīvu, maskētu ar bezkaunīgi liekulīgu saukli par "pārdevēju ģimenes dzīvi" un "saturīgu brīvā laika pavadīšanu". Par kādu muļķi viņi mani tur, ka copē ar tik pliku āķi?!  :fubar:

Par veikalu darbiniekiem runājot - ja jau viņi būtu tik nelaimīgi, brīvdienās strādājot, tā iniciatīva jau sen būtu afigenna daudz balsu savākusi (pārdevēji un veikalu krāvēji tak gana masveidīga profesija, ne?), bet kaut kā nemana.
Jau minēju, ka esmu kādreiz veikalā strādājusi (gan mazveikalā, bet kāda starpība) un par grafiku 12/7 biju laimīga. Katra otrā nedēļa brīva! Nedēļa! Atvaļinājumu gadiem neņēmu, zafig? Visam tāpat laika pietika, gan savai mājai, gan darīšanām, gan hobijiem, gan atpūtai. Un brīvas darbadienas ir iespēja visas darīšanas nokārtot. Tāds grafiks nav nožēlas vērts, tā ir privilēģija!
Pirms kāda laika "normālā" 8/5 režīmā strādājoša kolēģe-grāmatvede palūdza viņu aizvietot uz atvaļinājuma laiku. Es tam viņas atvalinājumam galu nevarēju sagaidīt! Kā cietumā iespundēta. Laika nav nekam, tikt nevar nekur. Visu savu dzīvi atliku uz kaut kad "pēc tam".  Iedomājoties, ka viņa tā dzīvo 11 mēnešus gadā [pahā, gaidi atvaļinājumu (c.daddy)], jānoskurinās...
Un es lai iestātos par pārdevēju darba grafika sacūkāšanu?!

« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 03. jūlijs, 18:24:21 no kvadra »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #239 : 2016. gada 03. jūlijs, 18:10:04 »
No Tavas puses diskusija - super, cepuri nost, protams, es neturu līdzi, jo tā ir demagoģija.

Pastāstīsi, kā izpaužas mana demagoģija?
Turēt vai neturēt līdzi tā jau tava izvēle, ne tā? ;).