Autors Tēma: Par tām banku anketām  (Lasīts 7506 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: Par tām banku anketām
« Atbilde #15 : 2016. gada 25. aprīlis, 19:29:32 »
Kājas aptuveni te: "Šā gada sākumā tika pieņemti grozījumi Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā, nosakot izmaiņas politiski nozīmīgu personu definīcijā – šajā lokā ir plaša Latvijas augstāko valsts un pašvaldību institūciju vadība, viņu radinieki un saistītas personas. Banku un arī citu finanšu pakalpojumu sniedzēju uzdevums ir veikt klientu izpēti, identificēt starp klientiem politiski nozīmīgās personas un veikt šo personu finanšu līdzekļu un darījumu padziļinātu kontroli. Noteikumi paredz, ka pats klients ir atbildīgs, lai sevi identificētu kā politiski nozīmīgu personu."
Pēdējais teikums ir vnk aizkustinošs.

Kas tad te likumīgs? Ok, grozījumi pieņemti, banku uzdevums veikt klientu izpēti....

Nu, lai šie pēta. Bet kādēļ gan lai man, bankas klientam, būtu obligāta un saistoša forma, kādā bankas vēlas mani pētīt - anketēšana? Lai paši tiek galā ar savu darbu, kādēļ man par brīvu viņiem jāpalīdz?

Pēdējais teikums vispār iespārda :D

Atslēdzies Broms

« Atbilde #16 : 2016. gada 25. aprīlis, 21:53:50 »
Kā jau iepriekš minēts, attiecības ar "politiski ietekmīgo personu""var mainīties.
Varu iepazīties pēc anketas aizpildīšanas, varu sastrīdēties. Katru reizi jāinformē banka par izmaiņām?!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #17 : 2016. gada 25. aprīlis, 22:01:02 »
Brom, banka tagad būs Tava uzticības persona, baznīca.
Visus grēkus sūdzēt tai. Un nekavējoties. Citādi Tevi pasūtīs ;;;))).

Atslēdzies tex

« Atbilde #18 : 2016. gada 25. aprīlis, 23:09:30 »
A ja nu šmigā iz£$%^ kādu un i nepajautāji par politisko svarīgumu, lai varētu atskaitīties bankai? Tas tak būs svarīgāk, kā lietot prezervatīvu vai interesēties par STS :D

Atslēdzies Minne

« Atbilde #19 : 2016. gada 25. aprīlis, 23:17:45 »
Oj, es savu politiski ietekmīgo personu vispār nedrīkstu pieminēt

Atslēdzies tuk

« Atbilde #20 : 2016. gada 25. aprīlis, 23:25:12 »

Tagad nāksies. Ne tikai pieminēt ...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #21 : 2016. gada 25. aprīlis, 23:26:02 »

Tagad nāksies. Ne tikai pieminēt ...

Ko tad vēl?

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #22 : 2016. gada 25. aprīlis, 23:27:09 »

Oj, Jūs visi esat s.... līdz ausīm :) Jūs pazīstat MANI un Jums tagad bankai jāatskaitās, ko un kāpēc Jūs esat saņēmuši un izdevuši, un ko ar to domājāt! It sevišķi, ja esat ko saņēmuši no manis - jums tas pilnā apjomā un ar procentiem ir man jāatgriež pēc iespējas ātrāk un drošāk MAN! :)
12.saeima ir galvā ķerta. :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #23 : 2016. gada 25. aprīlis, 23:34:07 »
Ko tad vēl?

Publiskot pazīšanos bankai  :hi:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #24 : 2016. gada 25. aprīlis, 23:42:00 »
Publiskot pazīšanos bankai  :hi:

Nu tad jau tiešām labāk omīti un viņas bēniņus, tfu!

RaFix

• Viesi
« Atbilde #25 : 2016. gada 25. aprīlis, 23:53:07 »
Oj, Jūs visi esat s.... līdz ausīm :) Jūs pazīstat MANI un Jums tagad bankai jāatskaitās, ko un kāpēc Jūs esat saņēmuši un izdevuši, un ko ar to domājāt! It sevišķi, ja esat ko saņēmuši no manis - jums tas pilnā apjomā un ar procentiem ir man jāatgriež pēc iespējas ātrāk un drošāk MAN! :)
12.saeima ir galvā ķerta. :)
Konkrēti 12tā nav pie tā vainīga, tas projekts ir vecāks.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #26 : 2016. gada 26. aprīlis, 08:50:03 »
Oj, rēcīgi lasīt abas tēmas.
Sāciet ar to, ka izlasiet NILLTFN likumu, kas ir PEPs un ar to saistīta persona.
Par to, ka redzat tv vai esat paziņas, vai pārgulējuši nav jāziņo, tur ir konkrēti uzskaitas radniecības u.c.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 26. aprīlis, 08:59:38 no Mango »

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #27 : 2016. gada 26. aprīlis, 09:03:17 »
vai tajās anketās ir atsauce uz to... NILLTFN likumu, lai katrs atbildētājs varētu pareizi atbildēt?

neko rēcīgu abās tēmās neredzu... cerams, banka nepiesiesies man ar šādu anketu...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #28 : 2016. gada 26. aprīlis, 09:59:51 »
Es vispār brīnos par ko citu..tas peps bij jānoskaidro arī iepriekš..

Vispār ir, citēts no likuma: vai jūs esat un uzskaitījums. Jāatzīmē jā nē, ja jā, jāraksta sīkāk.
Vai jums ir bijušas darījuma attiecības, te jau var lavierēt, jo teorētiski, var pateikt, ka nezināji, ka tas otrs ir peps, lai gan, nu, cik augsta ranga peps, nez, vai noticēs, ja tas būs bijis kāds ministrs vai prezidents. : D

« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 26. aprīlis, 10:05:06 no Mango »

Atslēdzies Broms

« Atbilde #29 : 2016. gada 26. aprīlis, 10:10:51 »
181) politiski nozīmīgas personas ģimenes loceklis — persona, kura ir šā panta 18.punktā minētās personas:
laulātais vai laulātajam pielīdzināma persona. Persona par laulātajam pielīdzināmu personu uzskatāma tikai tad, ja attiecīgās valsts likumi tai nosaka šādu statusu,
b) bērns vai politiski nozīmīgas personas laulātā vai laulātajam pielīdzināmas personas bērns, viņa laulātais vai laulātajam pielīdzināma persona,
c) vecāks, vecvecāks vai mazbērns,
d) brālis vai māsa;
182) ar politiski nozīmīgu personu cieši saistīta persona — fiziskā persona, par kuru ir zināms, ka tai ir darījuma vai citas ciešas attiecības ar kādu no šā panta 18.punktā minētajām personām vai tā ir akcionārs vai dalībnieks vienā un tajā pašā komercsabiedrībā ar kādu no šā panta 18.punktā minētajām personām, kā arī fiziskā persona, kura ir vienīgā tāda juridiska veidojuma īpašnieks, par ko ir zināms, ka tas faktiski izveidots šā panta 18.punktā minētās personas labā;

Ziņoju:
1. Māsa iestājās partijā. Apstiprināja valdē.
2. Nē, politiskās situācijas maiņa - vairs nav partijā.
3. Iestājās citā partijā.
4. Māsas vīrs dibina kopīgu uzņēmumu ar ministra brāli.
5. Nē, mani piemānīja.

Resp. ja māsa mani neinformē par savām darba vai politiskajām gaitām, man var piesiet bumbas par nepatiesu ziņu sniegšanu?
Un ir taču ģimenes, kuru locekļi  dažādu apstākļu dēļ nekontaktējas gadiem. Nu hrenviņzin, ko tas brālis/dēls/tēvs šobrīd dara!
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 26. aprīlis, 10:18:07 no Broms »