181) politiski nozīmīgas personas ģimenes loceklis — persona, kura ir šā panta 18.punktā minētās personas:
laulātais vai laulātajam pielīdzināma persona. Persona par laulātajam pielīdzināmu personu uzskatāma tikai tad, ja attiecīgās valsts likumi tai nosaka šādu statusu,
b) bērns vai politiski nozīmīgas personas laulātā vai laulātajam pielīdzināmas personas bērns, viņa laulātais vai laulātajam pielīdzināma persona,
c) vecāks, vecvecāks vai mazbērns,
d) brālis vai māsa;
182) ar politiski nozīmīgu personu cieši saistīta persona — fiziskā persona, par kuru ir zināms, ka tai ir darījuma vai citas ciešas attiecības ar kādu no šā panta 18.punktā minētajām personām vai tā ir akcionārs vai dalībnieks vienā un tajā pašā komercsabiedrībā ar kādu no šā panta 18.punktā minētajām personām, kā arī fiziskā persona, kura ir vienīgā tāda juridiska veidojuma īpašnieks, par ko ir zināms, ka tas faktiski izveidots šā panta 18.punktā minētās personas labā;
Ziņoju:
1. Māsa iestājās partijā. Apstiprināja valdē.
2. Nē, politiskās situācijas maiņa - vairs nav partijā.
3. Iestājās citā partijā.
4. Māsas vīrs dibina kopīgu uzņēmumu ar ministra brāli.
5. Nē, mani piemānīja.
Resp. ja māsa mani neinformē par savām darba vai politiskajām gaitām, man var piesiet bumbas par nepatiesu ziņu sniegšanu?
Un ir taču ģimenes, kuru locekļi dažādu apstākļu dēļ nekontaktējas gadiem. Nu hrenviņzin, ko tas brālis/dēls/tēvs šobrīd dara!