Njā, nepatīk. Atceros kā 10 gadus atpakaļ VID ar banku uzklupa kādam paziņam, kuram tēvs iedeva 3000 latu auto iegādei. Godīgam cilvēkam bija jāpierāda , ka viņa tēvs ir viņa tēvs, un tēvam, kas visu mūžu godīgi strādājis, ka viņam varēja būt tāda nauda. Beidzās tas ar neko, bet cik agresīvi banka lūdza paskaidrot, no kurienes 3000 latu.
Man jautājums, teorētisks, ja man laiku pa laikam kāds tāpat vien uzdāvina skaidru naudu , lai es sev nopērku kaut ko skaistu, salaboju zobus, aizeju uz plastisko operāciju, izlīmēju istabā tapetes ar zaļiem luminiscējošiem krokodilīšiem , aizbraucu ekskursijā,vārdu sakot izlietoju savam priekam, tad skaidrā naudā vairs nedrīkst? Jo es to naudu ieskaitīšu kontā, lai vieglāk rīkoties. Viss ir jāieskaita uzreiz kontā - ar skaidru norādi - sapuvušo zobu labošanai, dibena implantu operācijai, notriekšanai neķītrās izklaidēs? Lai banka zin, ka man sapuvuši zobi, plakans dibens un nav stingra morālā stāja?
Goda vārds, rodas vēlēšanās slēgt kontu, ne tāpēc, ka darītu , ko nelikumīgu, bet privātuma aizskaršanas dēļ.