Autors Tēma: Obligāta apdrošināšana - jauns nodoklis  (Lasīts 9045 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Aģents 0.7

• Viesi
Re: Obligāta apdrošināšana - jauns nodoklis
« Atbilde #15 : 2016. gada 30. aprīlis, 22:05:02 »
Vairs nav smieklīgi.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #16 : 2016. gada 30. aprīlis, 22:28:49 »
  Vairs nav smieklīgi.
Ir smieklīgi, jo es nevaru nevienu pierunāt parakstīt 12 saeimas atlaišanu. :) Tikmēr Jūs drāzīs kā vien gribēs un ja tu iesi ar dakšām gāzt valdību, dabūsi no pa skaustu no Piafa's :)
Tā kā maksājiet mīkstie dīvāna varoņi, kas var tikai gausties, bet internetā pogu nevar nospiest!

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #17 : 2016. gada 30. aprīlis, 22:34:27 »
Nav jau grūti to dīvānu pārcelt aiz rietumu robežām. Tikai, kam tas ir izdevīgi?

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #18 : 2016. gada 30. aprīlis, 23:24:02 »
Texim, jā es esmu ne tikai par to, ka lielie strādātāji/ lielo algu saņēmēji maksā vairāk, bet pakalpojumu visi saņem vienādu. Jā, es esmu par šādu netaisnību.
Es vispār esmu par progresīvo nodokļu sistēmu.

Latvijas variantā lielo algu saņēmēji neko neuzturēs, jo viņu ir maz. Patiesībā sistēma būtu jāuztur vidusslānim, kurš mums ir ļoti plāns.

Bet es lieliski saprotu, ka pat ieviešot maksājumus par veselības sistēmu, kā vēl vienu nodokli strādājošiem, tas diez vai ko atrisinās, jo patreizējie veselības nozares vadītāji ir spējīgi notriekt bezjēgā jebkuru naudas daudzumu.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #19 : 2016. gada 30. aprīlis, 23:28:22 »
Mums veselības apdrošināšana ir % no algas.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #20 : 2016. gada 01. maijs, 00:38:51 »
un tas ir tikai godīgi

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #21 : 2016. gada 01. maijs, 07:02:35 »
Absoluuti pret vienaadu pakalpojumu grozu visiem... da i neiespeejami tas ir... tas noziimee tik to, ka atkal visi "par briivu" dabon "a sho to"...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #22 : 2016. gada 01. maijs, 09:14:07 »
Asociāliem elementiem tikai minimālo - satrāklēt. A kompjūtertomogrāfiju - nafig.
Tikai viena nelaime - kā atšķirt? Nobrūk maksimā griesti un ved visus, ar un bez papīriem, miljonāru, kas piestājis kolu nopirkt, mājsaimnieci, kura ģimenei nedēļas paiku iepirkusi, bomzi, kas veikala miskastē rakājies....
Visus sakost!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #23 : 2016. gada 01. maijs, 09:17:14 »
Vispār tas tā kā liekas pareizi...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #24 : 2016. gada 01. maijs, 10:06:37 »
Un kas tam pensionāram?, arī minimums kā bomzim?, nekas vairāk jau nesanāk...
No vienas puses tā būtu pareizi, no otras - tam kurš 100eiras apēd vienās pusdienās
piepirkt kādu izmeklējumu klāt spička, bet kādai lauku bibliotekārei ar pāris sīčiem
droši vien būs neiespējami.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #25 : 2016. gada 01. maijs, 10:32:11 »
VISIEM VISS pat usijaa nesanaak...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #26 : 2016. gada 01. maijs, 10:33:44 »
Doma kā parasti laba, bet izpildījums, kā parasti būs tur, kur gaisma neiespīd...

Nekur nestrādājošam zildeguna bomzim pienāktos absolūtais minimums - aizlīmēt, lai nenoasiņo un izsviest uz ielas. Nevis es par saviem nodokļiem tos parazītus ārstēšu [oi, tikai nevajag par to, ka katrs tur var nonākt... Kas grib strādāt, tas jebkurā lauku pakaļā vai pat Rīgas pievārtē atradīs pieskatāmu būceni ar dārzu, kur sev iztiku izaudzēt, nevis samangos lētajai ļergai un atlūzīs uz parka soliņa].

Un tālāk sākas pieejamās palīdzības groza papildinājumi - par izglītību, par nostrādātajiem gadiem, par ģimenē [nevis ar alimentiem] audzināmajiem bērniem, par bērniem augstskolā papildu bonuss. Netraumatisks sports, piedalīšanās sporta pasākumos [tāpat tur visus reģistrē] - bonuss. Par ilgstošu neslimošanu, resp., veselības uzturēšanu kārtībā - nepieciešamības gadījumā (piem., lauzta kāja) papildu bonuss [atmācīs hipohondriķus, kas bezjēgā "izmeklējas"], par ilgstošu slimināšanos - procenti nost [izņemot dažas reālas diagnozes tipa vēzis un vēl šis tas]. T.i. apdrošināšana ir vērsta uz cilvēka veselības saglabāšanu, nevis uz padumju slimnieku ražošanu.

Par atkārtotu pieķeršanu uz ielas dzērumā vai vairākkārtēju rupju CSN pārkāpšanu: procenti nost - ja pats sevi indē un lieki riskē, tad neprasi, lai tevi ārstē par citu nodokļiem.
Utt.
Un pie viena - emigrantiem, kas brauc uz Latviju pēc medicīnas - pilna summa, nevis valsts apmaksātais. Valsts medicīna ir tiem, kas nodokļus maksā un valsti uztur.

Šitie tādi pirmā pārgājiena uzmetumi. Ja ar galvu piestrādātu, sistēma būtu itin adekvāta.
Bet šobrīd tas ir tikai vēl viens nodoklis, ko noskrāpēs no darba devēja, pretī iedodot to pašu neko.

Nezinu, kā tagad ar privāto apdrošināšanu, bet pirms gadiem 5-6, kad man beidzās iespēja tikt pie adekvātas apdrošināšanas, es pētīju iespējas. Darba devējs var dabūt padotajiem apdrošināšanu - ...ja darbinieku ir ne mazāk kā 10.
Tas, ko piedāvāja slimokase, bija izsmiekls - praktiski nekāda labuma. Tolaik pārējie apdrošinātāji privāti nedrošināja. Vai pieprasīja tādu summu, kas pārsniedza potenciālos izdevumus. Paldies, iztikšu.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #27 : 2016. gada 01. maijs, 10:35:35 »
Visiem, kuri satraucas, ka par dažādām iemaksātajām naudām dabū pretī vienādu medicīnas aprūpi. Nekur nav teikts, ka tai jābūt sūdīgai medicīnas aprūpei, mazai aprūpei, tikai dažiem pakalpojumiem. Tā varētu būt NORMĀLA , plaša aprūpe. Un maksas medicīna jau paliktu - lūdzu, izvēle, ja gribat ko īpašu.

Jautājums tiešām ir par parazītiem, viltus bezdarbniekiem ,bomžiem. Cik daudz nodokļu maksātāji būtu ar mieru atvēlēt viņu aprūpei?

"Lai vairāk būtu skaidrs" - man ir  vidēja alga LV mērogā. Tātad piemērojot šo likumu, es maksātu par sevi visu, un vēl kādu daļu par citu. Pieņemsim, ka kā procentu no algas es gadā samaksāju 300 eiro. Jaunākos gados es no šīs summas iztērēju gadā teiksim 30 eiro. Pārējais paliktu citiem. Ar vecumu proporcija mainītos. Bet man nav nekas iebilstams, ka apkopēja, kas godīgi strādā 2 vietās un uz rokas dabū 300 eiro, un ir iemaksājusi gada laikā veselības apdrošināšanā teiksim 70 eiro, saņemtu pakalpojumus par 170 eiro.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #28 : 2016. gada 01. maijs, 10:47:19 »
No kurienes tā milzu alkatība, es maksāju vairāk, es par to gribu vairāk un labāk? Ko vairāk?
Veselība nav tāda kategorija, ko mēra kilogramos, kvadrātmetros.
Iedomājieties - saule vienādi spīd vienādi gan par lielajiem, gan mazajiem nodokļu maksātājiem! (jā, esmu informēta par ceļojumiem, bet es par Latviju runāju)Netaisnība!
Gan lielajiem , gan mazajiem nodokļu maksātājiem ir tikai viens kuņģis, kur sakrāmēt garšīgus ēdienus un delikateses! Netaisnība!
Diennaktī ir tikai 24 stundas - visiem! Netaisnība!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #29 : 2016. gada 01. maijs, 10:57:40 »
Pa 300eirām pat nesarežgīta operācija nesanāk, kur nu vēl pa 170...
Tas jau izsmiekls, ne apdrošināšana!