Autors Tēma: Sveicieni 1.maijā!  (Lasīts 1229 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
Sveicieni 1.maijā!
« : 2016. gada 01. maijs, 00:39:11 »
 :flowers: Lai arī 1.maijs liekas tik pašsaprotams, tik pierasts un gadalaikam atbilstoši visa pavasarīgā svētki, bet ne visi zina, kas īsti ir jāsvin. Dažiem šķiet, ka 1.maijs bija Padomju okupācijas režīma radīta diena, bet tā tas īsti nav, un mūsdienās Latvijas iedzīvotāji labi jūt, ko nozīmē ļaut darba devējiem manipulēt ar vajājām valsts iestādēm.
http://stradnieks.ga/?p=54

Lai patīkami gan Darba svētki, gan Latvijas Satversmes sapulces sasaukšanas diena.Lai  Jums patīkam svētdienas diena
 un paraksties par 12. Saeimas atlaišanu, bet ļaus jūsu dzīves laika vēlreiz padomāt, vai nevajag darīt ko savādāk, tā sakot otrās iespējas došana Saeimai, kuras popularitāte ir zemāka neka baznīcai, bet Latvijā baznīcu atbalsta ļoti maz kas.   

Un jā, ja ir laiks un patikšana, vai profesionāls pienākums, obligāti apmeklējiet:

LBAS tautas sapulcē 1.maijā
 Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) 1.maijā organizētā tautas sapulce "Par cienīgu darbu, veselību un izglītību Latvijā" notiks plkst. 11.00, Rīgā, Doma laukumā. Pievērst nopietnu uzmanību katastrofālajai situācijai veselības aprūpē aicināja Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA), un šim aicinājumam atsaucās visas LBAS dalīborganizācijas. Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) aicina savus biedrus atbalstīt pasākumu, jo izglītības un zinātnes nozarē ir daudz neskaidrību un neatrisinātu problēmjautājumu, kas skar gan darbinieku cienīgu atalgojumu, gan izglītības un zinātnes kvalitāti.

Atslēdzies olgucis

Re: Sveicieni 1.maijā!
« Atbilde #1 : 2016. gada 01. maijs, 09:44:32 »
Priekš manis  1.maijs ir mana fāteriša vārda diena un tas bija viens fantastisks cilvēks  :sun: .
Tā vārda diena sākās ar pilsētas lielo gājienu, kad visa pilsēta nomaršēja gar tribīni, pāris reizes nobļāvās "Urrrrrā" un tad visi, kas lietas kursā pa taisno pie mums. Tusiņš bija ne pa jokam līdz vakaram, šad tad arī pie dabas krūts, kur drosmīgākie atvēra peldēšanas sezonu. Un līdz ar to vasara varēja sākties.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #2 : 2016. gada 01. maijs, 10:20:11 »
1.maijs, ja neiekrīt sestdienā vai svētdienā, ir pilnīgi lieka un nesaprotama brīvdiena. 

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2016. gada 01. maijs, 10:59:44 »
1. maijs tā pievilcies ar padomijas smārdu, ka nekādi nesaistās ar kaut kādiem svētkiem, lai gan tiek pieminēta Čikāgas strādnieku demonstrācija. Lielākoties ar to gan nodarbojas zociķi, īpaši, ja tuvojas vēlēšanas. Latviešos tas mītiņu un gājienu gēns ir baigi vāji attīstīts, jeb ir saprātīgs, pa tukšo neiet gavilēt.

Man 1. maijs atmiņās -darba vietā jālozē, kam pienākas iet gājienā, jo jāsavāc 8 cilvēki. Tiek nolemts, ka partijniekiem un komjauniešiem -obligāti. Fūuu... bet vēl 2 nelaimīgie jāatrod.  Vēl kāds atkrīt, jo gājis Oktobra gājienā. Tās dažas reizes, kad esmu izvilkusi īso sērkociņu, galvenais bija aizmukt laikus, jo no kaut kādas vietas gar ielas malu stāvēja vīri privātā un nekādus sānsoļus vairs nepieļāva. Kad neuzkrītoši ir atpalikts no darbavietas ciešajām rindām, tad pa taisno uz staciju, lai baudītu garās brīvdienas.

« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 01. maijs, 11:05:15 no reno »

Atslēdzies faraons

« Atbilde #4 : 2016. gada 01. maijs, 16:56:08 »
interesanti, kāpēc 1.maijā vienmēr, vienmēr ir labs laiks?

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2016. gada 01. maijs, 17:18:07 »
Lai pilnvērtīgi varētu ņemties pa saviem dārziņiem

Atslēdzies Minne

« Atbilde #6 : 2016. gada 01. maijs, 18:58:16 »

Līst visu dienu, ka plīkšķ vien.

Kad dziļā jaunībā gāju vienā no pēdējām parādēm, bija pelēks un auksts

Atslēdzies Mango

« Atbilde #7 : 2016. gada 02. maijs, 14:58:38 »
Man arī tā ir kādam dz.diena. Svinam. Viss.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #8 : 2016. gada 02. maijs, 19:21:00 »
Es gan atceros 1. maija parādi ar sniegu. Kāds gads 1985. plus mīnus 3 gadi.
Es visu atceros, Ričard...