Autors Tēma: Darba laiks  (Lasīts 2259 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Re: Darba laiks
« Atbilde #15 : 2016. gada 16. maijs, 08:15:42 »
Vispār jau darba vietās, kur ir virslaiks - veikalā, pastā, arī citur, kur jāpieņem cilvēki, tikai loģiski būtu pie cilvēka darba laika arī oficiāli  pieskaitīt to laiku, lai sagatavotos klientu apkalpošanai, piemēram, naudas ielikšana no seifa kasē un otrādi...
Kādreiz, pirms gadiem, esmu strādājusi veikalā, bet man nekad nav nācis prātā, ka tas pirms/pēc laiciņš būtu kaut kāds nepieskaitīts un neapmaksāts. Man maksāja iepriekš norunātu algu par konkrētu darba pienākumu veikšanu, kuros, protams, ietilpa gan ikdienas rīta priekšdarbi pirms atvēršanas, gan sakārtošanās un naudas nodošana pēc slēgšanas. Tas tak loģiski. Un man pilnīgi vienalga, cik un kas tur tabelē tika rakstīts, es zinu savu darba apjomu un apmaksu. Galu galā, tas gatavošanās darbs tak neprasa stundas.
Protams, ja darbā kā norma jāpavada liekas 2-3 stundas, tas jau ir darba organizācijas jautājums, kas prasās pēc risināšanas.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #16 : 2016. gada 16. maijs, 08:45:08 »
Lai nu kur, bet valsts darbā - ne minūti virs darbalaika. Galu galā, kur tad būs tas likums jāievēro visstingrāk un citiem piemēru jārāda? Tikai ka valsts iestādēs. Un klientiem no neredzamajām virsstundām arī ne silts ne auksts, kabinets ta ciet!

Valsts darbā, jau ne vien durvīm ciet, kabinetos sēdošie.
Tie paši učuki, kas gadiem cīnās lai apmaksā ne vien kontaktstundas,
bet arī burtnīcu labošanu pēc tām...
Arī poliči, ugunsdzēsēji...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #17 : 2016. gada 16. maijs, 10:57:28 »
Vispār jau darba vietās, kur ir virslaiks - veikalā, pastā, arī citur, kur jāpieņem cilvēki, tikai loģiski būtu pie cilvēka darba laika arī oficiāli  pieskaitīt to laiku, lai sagatavotos klientu apkalpošanai, piemēram, naudas ielikšana no seifa kasē un otrādi...

Es tikai par!