Autors Tēma: Teātra sezona 2016./2017.  (Lasīts 14447 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Re: Teātra sezona 2016./2017.
« Atbilde #75 : 2017. gada 01. marts, 17:01:48 »
Ko domājat par Asins kāzām? Man Nastavševa Cerību ezers patika. Vai teātra iesācējiem benūs par traku. Atsauksmes IRL 50:50, kam vai nu patika, vai totāli riebās.
Tikai nespoilerējiet sižetu - biļetes jau nopirktas.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #76 : 2017. gada 01. marts, 17:13:32 »
Par Oņeginu man bubināja, ka tērpi vairāk pārņēmuši sižetu, nepamatoti.
Par Kārkliem trīsveidigas atsauksmes- vieni sajūsmā, otri pilnīgā nigrumā, trešie slavē parodijprasmi, bet nīgrst par garo sižetu.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #77 : 2017. gada 01. marts, 17:38:04 »
Par Oņeginu man bubināja, ka tērpi vairāk pārņēmuši sižetu, nepamatoti.
Par Kārkliem trīsveidigas atsauksmes- vieni sajūsmā, otri pilnīgā nigrumā, trešie slavē parodijprasmi, bet nīgrst par garo sižetu.
Kāds var būt garais sižets 1 st 40 min izrādei (Kārkli). Neko nejauc ?:)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #78 : 2017. gada 01. marts, 23:24:11 »
Ko domājat par Asins kāzām? Man Nastavševa Cerību ezers patika. Vai teātra iesācējiem benūs par traku. Atsauksmes IRL 50:50, kam vai nu patika, vai totāli riebās.
Dmž pagaidām neesmu redzējusi, tāpēc nevaru komentēt. Biļetes parasti izpirktas, jo to tak maz -tik, cik vietas skatītāju krēsliem uz NT lielās skatuves.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #79 : 2017. gada 02. marts, 17:34:57 »
Par Asins kazu biļešu nebūšanu- nu jau tas ir beidzies, iepriekšējā pārdošanā(uz martu) vēl ilgi bija biletes un pat atlaižu dienā vēl bija dabonamas dažas. Tā ka- perciet tik!
Kārkli- Narcise, nē, nejaucu. Negribēju tev pusstundu pirms iešanas uz izrādi savu viedokli paust, lai neietekmētu negatīvi! Esmu pie tiem trešajiem, uzskatu, ka Keišs un Znotiņš ir fantastiski precīzi . Ka jau talantīgi aktieri! Bet man par garu, man tas liekas kā viens ievilcies joks, kuru nemāk nobeigt . Pat imprivizacijas teātrī ir vadītajs, kurš aptyr skeču kulminācijas brīdī. Karklus daudzi slavē ka pirmo politisko teātri, nekas tik ass nesot bijis, publika sajūsmā. Te nu man jasaka- vajag iet ne tikai uz jrt, mums Latvijā teātros jau sen ir politiskā teatra uzvedumi, nerunajot par Žurku, kura ir tieši tāds pats iestudejums ka Kārkli, tikai ar koncentrētakiem jokiem, jo tie ir īsāki, žik, pasmejamies un nāk nakamie tēli, aktieri stradajuši daudz vairāk. P.s. bija cerība, ka Karkli radis lielaku rezonansi, jo viņus beidzot sadzirdēs ta sauktā "jrt inteliģentā publika", ja jau nac t publika desmit gadus smejas par Žurku, bet politiķi ..rš tālāk. Bet nē, nekas nemainās, vuenalga vai par drausmīgo politisko stulbumu smejas nt vai jrt... Un to man ir žēl. To faktu, ka visi pasmejas un guļ mierīgi tālāk.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #80 : 2017. gada 02. marts, 20:04:00 »
Noskatījos. Šoreiz nebiju sajūsmā par Broku - varēja precīzāk Āboltiņu parodēt, Guna Zeltiņa arī nebija šoreiz virsotnēs, visvairāk patika Keišs kā Vējonis un Stods kā Kalmeiers arī perfekts! Znotiņš Lemberga lomā -kā kurā brīdī, reizēm par daudz pārspēlēja.
 Man kāreiz garlaicīgi bija sākumā, bet pamazām kļuva interesantāk un par garu nelikās. Kas mani izbrīnija -  drosmīgi, pat ļoti, vismaz attiecībā uz ģenerālprokurora kariķējumu. Ne velti īstais personāžs ir neapmierināts par tādu interpretāciju... ;) Kaut kad noteikti iešu vēlreiz!

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #81 : 2017. gada 02. marts, 21:45:31 »
Jā, uz Asinskāzām biļetes bija labu brīdi, bet es kaut kā piemirsu un... tad jau bija par vēlu.
Bet esmu svēti nobriedusi to dāvanu karti notērēt tieši šai izrādei.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #82 : 2017. gada 02. marts, 21:54:11 »
Atvainojos, domāju vienu, bet uzrakstīju citu (aktieri) ; JRT "Kārklos" Kalmeiera lomā lielisks Ģirts Krūmiņš, nevis Strods, kurš tajā izrādē nemaz netēlo.
 :) Kļūdas kompensācijai ielieku saiti uz profesionālu izrādes recenziju laikrakstā DIENA:
https://www.diena.lv/raksts/kd/recenzijas/izrades-ikarklii-recenzija.-plauksti-musu-republika-14162050

Atslēdzies hm@

« Atbilde #83 : 2017. gada 02. marts, 22:39:14 »
Fū es jau sabijos, ka kaut kada iemesla dēļ Krūmiņa vietā cits aktieris ielecis. Broka man likās , ka spēlē nevis Āboltiņu, bet gan Mariju Berziņu Āboltiņas lomā.:)

Atslēdzies samtene

« Atbilde #84 : 2017. gada 03. marts, 05:56:14 »

Ja man būtu jāreklamē Asins kāzas, tad es teiktu, ka teātrmīļiem jāredz. Sižets, manuprāt, nav galvenais, tās ir sajūtas, noskaņa. Tam puisim fantāzija darbojās :). Ja Cerību ezers paņem ar režisora atklātību par sevi, tad Asins kāzas ir tāda Nastavševiskāka izrāde, ja tā var teikt  :blushing: .

Atslēdzies hm@

« Atbilde #85 : 2017. gada 09. marts, 12:38:47 »
Tuvā pilsēta.
Tā ir izrāde, par kuru būs pretrunīgas atsauksmes :)
Tipisks Serebreņņikovs no sākuma līdz beigām. Gandrīz pirmo reizi man jāsaka, ka režisors ar savu ES pakļāvis dramaturgu. Man nemitīgi prātā Voiceks, Raiņa sapņi, pat Mirušās dvēseles. (Dvēselēs vismaz nebija elektriskie burti un videokamera) Jācenšas dabūt izlasīt lugu, bet arī par to ir zināms, ka dramaturgs savu lugu drusku pārrakstījis un pierakstījis - speciāli iestudēšanai pie mums. Visinteresantāk būtu izlasīttieši to versiju, kas bija pašā sākumā. IZrādās, luga balstīta uz patiesu notikumu, kad Kopenhāgenā  sarkano lukturu rajonā atrasta mirusi prostitūta, kas savā parastaā dzīvē bijusi mierīga daudzbērnu mājsaimniece Malmē.

Mūsu iestudējumā pilsētu nosaukumi atmesti, ir tikai ŠEIT un TUR. (tas man ļoti patīk!)  Personu vārdi latviskoti (iespējams, ka te mēs zaudējam kādu sākotnēju jēgu).

Izrāde? Es nezinu, kas tas bija, bet mani fascinēja. Bija vietas, kas kaitināja, bet daži man saka ka tieši šis moments nav licies bezjēdzīgi uzbāzīgs. Tātad varbūt vaina ir manī. Bet lielākoties viss bija dīvaini fascinējoši. Priecājos, ka nesēdēju par tuvu - redzēju visu to kopskatu, scenogrāfiju, tēlus. Šoreiz laikam objektīvi jāteic, ka videokameras lietojums man patika. Videokamera uz skatuves man līdz šim ir vienkārši tracinājusi. Nu es pirmo reizi sapratu jēgu no tās. Mazajās zālēs, kad viens skraida un bāžas aktieriem sejās ar kameru, attēlu uzreiz rādīdams uz sienas, tas ir bijis stulbi. Šeit tie bija tuvplāni priekš tādiem kā es kas laimīgi sēdēja 1.balkonā un tvēra skatuvi kopumā un - pateicoties kamerai dabūja arī savu tiesu tuvplāna. Ļoti labi. :)

Aktieri - gandrīz katrs bija izcils. Grasbergs ar Doveiku jau sastrādājies tandēms, ar vien labāki. Bērziņa, kura lomā tik pat laba kā jau parasti, virs savas latiņas pacēlās ar dziedāšanas brīīzem. Lūriņa - sākumā vispār nesapratu, kāpēc tieši viņa šai lomā, bet beigās loma iegriezās tā, ka bija vērts, ka tieši viņa. Zvīgulis - vismaz 50% no izrādes labuma ( mans viedoklis). Ne tikai tieši viņa sižeta līnija, bet arī ģitāras skaņas. Un tas brīdis, kur , šķiet, Bērziņa "dziedāja" un Zvīgulis spēlēja - tur bija kaut kas neprātīgs.

Tai pat laikā - tās dienas vakarā es nevarēju pateikt, par ko bija izrāde, ar ko tā beidzās. Šodien vismaz es varu pateikt, kas notika uz skatuves pēdējās 10 minūtēs, bet , ko tas simbolizēja, to gan vēl nevaru. :) 

Zinu cilvēkus, kam nepatika, esot ļaudis, kas izgājuši 16.minūtē ārā ( tios es tiešām neizprotu), bija, kas aizgāja pēc pirmā cēliena (pieklājīgi, bet viņu viedokli neuzklausiet vispār - otrais cēliens šo to pagriež citādi)., no otras puses - 2.cēliens varēja būt īsāks un tomēr skaidrāks, neesmu pieradusi pie absurda lugām, lai arī man tādas patīk, bet es gribētu, lai tas absurds savijas stingri sižetiski izskaidrojami. Kā Vecene - kur notiek absurdas lietas, bet viņas notiek vienā laika līnijā uz priekšu. Vai arī notiek ar lēcieniem pa laiklīniju, bet tu pats saviem spēkiem pēc tam spēj saprast, kur bija tie lēcieni.

Tagad laikam jāpaklausās pirms-izrādes sarunas ar Serebreņņikovu , varbūt kaut ko vairāk sapratīšu.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #86 : 2017. gada 09. marts, 15:59:17 »
Uz šo es noteikti iešu!!! Ja par iepriekšējām izrādēm šaubījos, tad par šo esmu droša!!! Mazliet baidos no sadistiskiem skatiem, bet paņemšu piparmētru ledenes līdzi. : )) Es noklausījos pāris intervijas un mani uzrunāja.
Gribu protams Zvīguli redzēt.
Ak, jā, mirkli pēc izrādes es jau uzdūros recenzijai, kur īsi, konkrēti, kodolīgi izstāstītas beigas!!! : D

Atslēdzies samtene

« Atbilde #87 : 2017. gada 09. marts, 17:02:22 »
Nu tad beidzot sakustējusies teātra tēma :).

Forši hm@, ka ieliki atsauksmi. Biļetes uz šo izrādi man jau kadu laiku kabatā, jo interesē, ko tad Serebreņņikovs sastrādājis. Laikam jau visvairāk no viņa izrādēm man patikuši Raiņa sapņi.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #88 : 2017. gada 09. marts, 18:50:03 »
Ja nu vēl kādu interesē, tad  uz Asins kāzām maijā un jūnijā biļetes ir. Es tikai vienu nopirku :)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #89 : 2017. gada 09. marts, 20:01:24 »
Nu, jūs baigi biezie, es pagaidīšu pastardienu. : D