Autors Tēma: Teātra sezona 2016./2017.  (Lasīts 14487 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

Re: Teātra sezona 2016./2017.
« Atbilde #45 : 2016. gada 16. septembris, 17:11:31 »
> hm@  Es uz Sievieti iešu tikai 13.oct, līdz tam vēl tālu un varēji jau nu tomēr drusku vairāk pastāstīt  -kas patika, kas nepatika, utt. :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #46 : 2016. gada 04. oktobris, 09:54:02 »
tā, beidzot ierakstīšu par Sievieti, esmu saformulējusi domas. Man patika tvīts "Uz Upīti gājāt, uz Upīti uzrāvāties" :) Resp - tas ir Upīša viedoklis par sievietēm , kāds nu tajā laikā, 1910.gadā , viņam varēja būt 33gadu vecumā.. Un saturs bija tas, kas man nelikās loģisks. Visa tā atriebes kāre un pa vidu nenormāla iemīlēšanās, tas varētu būt tipisks vīrieša uzskats par stulbajām maucīgajām sievietēm, kas grib atriebties, bet savā stulbumā iemīlas atriebes objektā, nepadomājot par sekām.
Scenogrāfija interesanta, tā runā. Man kā parastam skatītājam - nelikās aizgābjoša, bet pieļauju , ka no profesionālā viedokļa tiešām risinājums ir izcils- vieni un tie paši objekti labi transformējas citos. Lūriņas faniem noteikti patiks, jo viņa ir ļoti vispusīga un talantus demonstrē plašā amplitūdā.

Kas vēl man nepatika - atkal tika izmantots paņēmiens "uzraksts uz skatuves dibensienas". 2.balkona augšā sēdošie pilnīgi noteikti to neredzēja, bet teksts vismaz vienā vietā bija svarīgs - telegrammas saturs. Njā, būs vien jāpasūta stiprākas brilles - es no sava 1.balkona blāvāko vietu nevarēju labi salasīt:(  Tekstam sākums spilgts, beigas - aiz prožektora pārgaismotas, blāvas. Besī tās uzrakstu projekcijas- tāpat no visām vietām viņas nav redzamas, no tālākām - nav arī salasāmas. (Svina garšā vispār to tekstu ir daudz un svarīgi - nezinu vai 2.balkonā redz?)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #47 : 2016. gada 04. oktobris, 10:02:03 »
Bet vispār tēmā ienācu tādēļ, ka vakar biju uz Sapnis vasaras naktī - studentu izrāde Seņkova režijā, ko pāris reizes vēl spēlēs. NT Lielā skatuve. Šī bija otrā izrāde, kas bija plānota kā pirmā, bet viņu dažādu asvērmu dēļ aizcēla uz oktobri - līdz ar to uz šo bija pirkuši visādi čomi un radi, te bija vesels lēvenis Kultūras akadēmijas ļaužu. Attiecīgi - ļoti daudz savēji, kas priecājās par aktieru veikumu. Es gan nebiju tāds īsts "savējais", es vnk priecājos par "jaunajiem", bija ļoti labi. Man patīk studentu izrādes- pēc tam, ja viņiem palaimējas tikt uz lielās skatuves, var atcerēties, kā viņi sāka.
Protams, luga kā tāda ir , manuprāt, speciāli sarakstīta priekš sudentu kursadarbiem un skolas teātriem, nekādu dižo saturu tur saskatīt nespēju :)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #48 : 2016. gada 11. oktobris, 18:53:04 »
JRT vakara kase:

VAKARA KASE
No šodienas stundu pirms katras izrādes, kas notiek Lāčplēša ielā 25, darbosies Vakara kase. Visas neizpārdotās biļetes būs nopērkamas ar 40% atlaidi.
Atlaides nesummējas ar citām šobrīd pieejamajām atlaidēm un neattiecas uz rezervētajām biļetēm.

Biļetes ar atlaidi nopērkamas tikai Jaunā Rīgas teātra kasē!

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #49 : 2016. gada 11. oktobris, 22:52:47 »
Oho, Mango, paldies par informāciju! Šo tad kādreiz vajadzēs izmantot!

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #50 : 2016. gada 13. oktobris, 10:27:00 »
Tiešām forši ! Nac.teātrim arī varēja ieviest šo sistēmu.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #51 : 2016. gada 06. decembris, 16:57:54 »
Jau nāk.sezonas plāni NT

2017.gada abonementā iekļautas 5 izrādes:

Marjus Ivaškevičs “Tuvā pilsēta”, režisors Kirils Serebreņņikovs (Maskava/Berlīne)
Rūdolfs Blaumanis “Trīne”, režisors Elmārs  Seņkovs
Inga Ābele “Klūgu mūks”, režisore Indra Roga
Nikolajs Gogolis "Precības", režisors Vladislavs Nastavševs
Dankans Makmilans "Cilvēki, lietas un vietas", režisors Valters Sīlis

Interesanti tā, kuram režisoram kas. V.N. Precības ļoti gaidīšu, protams K.S., Seņkovs tāds latviešu koda uzlauzējs, ceru uz izdošanos, Rogai Klūgu mūks? - diez kas nav.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #52 : 2016. gada 06. decembris, 18:32:39 »
Mango, kāpēc tāda skepse pret I.Rogu ??

Atslēdzies hm@

« Atbilde #53 : 2016. gada 06. decembris, 20:59:08 »
VN precībad nespēju pat iedomāties:) prātā ir Dailē iestudētais gabals ar Ķesteri, esmu tv redzējusi. Kā VN to uzliks, intriga!
Trīne- intetesanti, kaut nu izdotos uzlauzt
Ivaškeviča darbs, nezinu par ko tas ir, zinu vien, ka viņš ir Izraidīto autors, jācer uz interesantu!

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #54 : 2016. gada 06. decembris, 21:12:10 »
Es Precības spēju iedomāties arī NT, galu galā ne reizi vienarī  tur iestudēta krievu klasika. Bet DT Precības arī es atceros, Gruzdova režija, tajā arī Žagars tēloja, Ivars Auziņš, uc.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #55 : 2016. gada 06. decembris, 22:35:08 »
Mango, kāpēc tāda skepse pret I.Rogu ??

Kaut kā neiztēlojos, iestudējam latviešu darbu un vēl Klūgu mūku. Bet novēlu veiksmi protams, tik tāds pārsteigums par izvēli. Mēģinājums uzturēt trendu pēc Svina garšas? :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #56 : 2016. gada 06. decembris, 22:38:51 »
Ne jau nac teātrī nevaru iedomāties, bet Nastavševu strādājam ar tādu komisku , bet parastu klasiku:)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #57 : 2016. gada 06. decembris, 23:19:41 »
Kaut kā neiztēlojos, iestudējam latviešu darbu un vēl Klūgu mūku. Bet novēlu veiksmi protams, tik tāds pārsteigums par izvēli. Mēģinājums uzturēt trendu pēc Svina garšas? :)
Roga ir iestudējusi ne vienu vien latviešu lugu, to starpā  "Lāci"NT,  turpat arī "Smiltāju mantiniekus", kas man ļoti patika un pēdējās (visu laiku  labākās manā uztverē ) Skroderdienas.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #58 : 2016. gada 11. decembris, 14:05:57 »
Nesaku, ka nav iestudējusi, bet Klūgu mūku..

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #59 : 2017. gada 10. janvāris, 22:36:09 »
Noteikti pat nedomājiet par ""Džeinu Eiru" VDT, visa pilsēta šokā, ejot pēc 1.cēliena mokām mājās. Žēl, ka nekur ne vārda par šo izrādi no speciālistiem.