Autors Tēma: hobiju- turpinājums  (Lasīts 5376 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

hobiju- turpinājums
« : 2016. gada 29. maijs, 21:12:53 »
Atskaitos. šodien "nomocīju" ziedošo ābeli... pašreiz pie sienas žūst, faktiski glābju no kaķa spalvām... Sākumā gribēju savādāku, beigās atmetu ar roku, dobeidzu, tā kā viņu sapratu.

Uzstutēju uz molberta pagājuša gada magones. Varbūt ar svaigu aci sapratīšu, kas man tur pagājušajā gadā nepatika.

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies olgucis

Re: hobiju- turpinājums
« Atbilde #1 : 2016. gada 30. maijs, 09:17:02 »
jā, un šis te arī komplektā... no šī gada darbiem. Vairāk šogad neko neesmu paspējusi  :sad_smiley: . Vietiņa tepat netālu saucās "Grīšļi"

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2016. gada 30. maijs, 09:38:38 »
Olguc, kad Tu ceriņus ieliki, es tieši nodomāju - magones viņai vajadzētu gleznot :)

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #3 : 2016. gada 30. maijs, 10:29:07 »
nē nu man vienas iesākts, bet palika nedobeigtas... kaut kas nav tā... Šogad sapratu, ka vajag tikai kādas izcelt uz kopējā fona , pielikt vairāk dzeltena uz saulītes, dažās  vietās pielikt caurspīdīgumu, pārējās ēnā ... Savādāk izskatās kā tāds  vienmērīgs paklājs. Fiška bij tur, ka man visas likās skaistas un līdz ar to pazuda kopējā klājumā. Pašreiz tas darbiņš izskatās tāds

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4 : 2016. gada 30. maijs, 11:33:21 »
Labprāt gribētu ko tādu savā mājā!
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2016. gada 30. maijs, 12:21:17 »
Magones foršas, bet manai gaumei prasītos zaļāku fonu. Lai ir kā pļavā nevis pret debesīm. :)

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #6 : 2016. gada 30. maijs, 12:45:41 »
Tā ir taisnība, dzīvoklim ar gleznu pavisam cits smeķis, tas tā kā punkts uz interjera veidošanas.

Par to  zaļo biju iedomājusies, var vietām iestarpināt neatvērušās magones un arī lapas magonei ir diezgan greznas, tur vajag kaut kādu sakarīgu domu, savādāk, izskatās, ka ziedu čupa

Atslēdzies ragana

« Atbilde #7 : 2016. gada 30. maijs, 13:04:01 »
Šo es sauktu "Magones ūdens bļodā".  :) Drusku plakātiski, nav dimensiju.

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2016. gada 30. maijs, 13:12:35 »
Mn tieši patīk, ka nav tik naturāli, un zilais fons tieši der tādai fantāzijai par magonēm. Ja nu gribi vēl ko palabot, tad  kompozīciju un tuvāks -tālāks, variējot toņus. Man pašlaik ļoti patīk tās "tālās"magones

Atslēdzies Dakota

« Atbilde #9 : 2016. gada 30. maijs, 13:49:57 »
Man arī patīk tās magones, nekas, ka bez kātiem. Ļoti glīti, nekautrētos likt pie sienas.  ;)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #10 : 2016. gada 30. maijs, 14:20:36 »
Manā skatījumā abām bildēm ir viena un tā pati lieta (kas nebija ceriņu vāzei, kura patiešām laba) - viss it kā peld kaut kur gaisā, paraibs un izkaisīts.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #11 : 2016. gada 30. maijs, 14:45:47 »
Man izskatījās, ka magones kaut kur lido debesīs, tāda sirreāla glezna. Tieši tas patīk, ka nav tradicionāli sarkanas magones zaļā pļavā vai vāzē, bet zilas debesis fonā. Nu manā skatījumā tās ir debesis.
Bet Olgucim superīgs hobijs, es arī tā gribētu, bet tik skaisti neprotu.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #12 : 2016. gada 30. maijs, 15:01:08 »
Nē nu tur jau tā fiška, ka  ja skatās uz ziedošu  ābeli  dabā, tad tur viss ņirb un peld debesīs. Tāpēc jau gribējās ko tādu, kur acīs mišungs. Tā ir tā īstā pavasara noskaņa. Bet ar tiem ceriņiem es mēģināju ko tādu panākt, bet ne izdevās. Tieši to Ziedoņa noskaņu gribējās, ka galva reibst. Iznāca tā, ka  vienmēr ... statiski un nogludināti. Gribējās vairāk dzīvības. Teiksim, tas grīšļu krasts arī tieši ar to nav interesants, ka daba, jābūt kaut kādai dzīvībai, bet tur ne vēja plūsmas nejūt. Bet jābūt. Es laikam par daudz cenšos, nu kā grāmatvedis, bet vajag iekšējo sajūsmu un t.t. Bet mēs pie TĀ strādājam. Galvenais, zināt, kas nepatīk, tad ir mērķis. Jā, un ar hobiju paveicās, katrs bilžuks ir kāds atklājums. Un visvairāk man patīk, ka tas nav pienākums no kura jāizdzīvo. Vienkārši gribu, - daru, negribu, nē. Bet iemācīties nav grūti, man viena paziņa kaut ko gadiem ilgi knibinājās, taisīja kopijas no foto,kas patika. Un tad vienreiz pievienojās, kādam plenēram (internetā izlasīja) - tagad  turpina, bet Tāds progress, pat es uz pakaļas...! Galvenais atrast ko tādu, kas ļauj no dzīves paslēpties un ievilkt elpu.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #13 : 2016. gada 13. jūnijs, 14:25:13 »
Tā, šodien tā diena, kad beidzot saule un es piestrādāju pie magonēm, kuras tika prezentētas nedaudz agrāk šai pašā tematā. Lieku tepat, lai var salīdzināt. Tātad, magones pamatīgi izravētas, fons notušēts, bet droši vien pie tā  vēl tiks strādāts. Tagad gaidīšu, kad nedaudz apžūs, liksim klāt kādus lakstus un pielabosim visādas nianses. Man pašai beidzot sāk patikt, šeit tā kā dzīvāks izskatās. Vai ne?..

Atslēdzies Camma

« Atbilde #14 : 2016. gada 13. jūnijs, 14:35:55 »
Īstais kritiķis (vai modele?) zem soliņa sabozies.
Par magonēm - ir gan drusku tā kā svabadāks un gaisīgāks. Tikai nepiesper par daudz lakstu! Opijam jābūt vieglam.. :)
Visus sakost!