Autors Tēma: Otrs auto ģimenei  (Lasīts 3519 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Otrs auto ģimenei
« : 2016. gada 31. maijs, 21:43:29 »
Zinu, ka esat atsaucīgas/-i, tāpēc atkal lūdzu padomus, ieteikumus, apsvērumus. Nu jebkādus.
Uzstādījums: meklējam otru auto.  Ekonomisku mazlitrāžas. Paredzēts pārsvarā pilsētas braukšanai un attālumi LV 200 -300 km robežās. Doma tāda, ka ikdienā ar to viena ģimenes puse  brauktu  uz darbu vai citrreiz ģimenes dāmas pie friziera un savās darīšanās, lai akurāt nav pārbraucieni jātaisa ar lielu un komfortablu auto.
Skatījos Toyotas Auri un Yari. Uzrunāja Volkswagen Match.
Auto tiktu ņemts līzingā. Ne jauns, bet gadi 3-4. Budžets līdz 10 000.
Kādas atsauksmes par Amserviss?

Atslēdzies Broms

Re: Otrs auto ģimenei
« Atbilde #1 : 2016. gada 31. maijs, 22:49:48 »
Mazlitrāžas nav  sinonīms ar ekonomisks. Ir pietiekami pieejami patēriņa testi dažādu tipu un tilpuma motoriem, kas pierāda to, ka lielāka tilpuma motori /1,6 - 2,0/ ilgtermiņā ir izdevīgāki.
Arī tam mazlitrāžas motoram tas auto ir jāvelk un tam ir nepieciešama jauda. Tā tiek panākta ar turbīnu un forsēšanas palīdzību. Bet forsēta motora resurss ir krietni mazāks. Vienkāršoti runājot forsēšana ir kompresijas paaugstināšana, slīpšana, detaļu atvieglināšana, kas neizbēgami ietekmē resursu.
Daudzi gaida, kad sāks parādīties lielāki nobraukumi Forda ecoboost mazlitrāžas motoriem. Mondeo piem. 1,0 vai 1,5 l tilpuma motori. Motoros zinošāki cilvēki saka, kā šādiem motoriem remonts būs ļoooti dārgs.

Pie tik nelieliem attālumiem dīzelis neatmaksājas.
Jā, ja skatās tikai dīzeļa cenu un patēriņu, tad lētāk. Bet apkopes un remonti dīzelim ir krietni dārgāki.

Ja pērk nullīti, tad tam visam nav nozīmes, bet ja ņem jau pēc garantijas auto, tad par to būtu labi padomāt.

Atslēdzies Rūdis

« Atbilde #2 : 2016. gada 31. maijs, 23:30:15 »
Lai brauktu pēc piena, uz frizētava un vadātu suņa izstrādājumu var pirkt jebkuru auto.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #3 : 2016. gada 01. jūnijs, 08:14:42 »
Ja nav jāvadā kumodes, tad no svara ir gabarīti - ar mazu vāģi pilsētā ērtāk parkoties. Bija Toyota Corolla. Laba, dīzelis. Bet Amserv ?! Nekad mūžā! Pie dīzeļa plusiem varu minēt arī to, ka nekādu problēmu piekurināt jebkurā aukstumā pat pēc nedēļu ilgas stāvēšanas.
Visus sakost!

Atslēdzies tex

« Atbilde #4 : 2016. gada 02. jūnijs, 11:50:34 »
ex ar amsev bija reālas problēmas un kārtīgs uzmetiens. Es tur neko nepirktu.

Saki, nevis mazlitrāžas, bet mazs un viegls. 1.4- 1.6l,  svarā vēlams zem tonnas.Ap to vietu aplaužas tie, kas sagrib cinkotos vipendronus. Jā, jā, īsts metāls un tā, bet tas ir lieks svars... Aber pilsētā ātrumi reti, kad ir TIK lieli, lai pie avārijas tam būtu būtiska loma...

Kā broms saka, tas svars būs jāvelk. Man jaunībā vecs civic lidoja labāk par vairumu bmw ar tikai 1,6l motoru... bet 800kg pašmasu + mani 50kg (toreiz).
Tieši tā, uz maziem attālumiem dīzelis neatmaksāsies. Un vsp to ekonomiskumu var tik ļoti neskatīties, jo ja dienā vidēji nobrauc piemēram 10km pa pilsētu, tad pat pie patēriņa 10l/100km mēnesī tie būs tikai 30l... OK, ja patēriņš būtu 8l/100km, tad 24l... Vai tie 6eur/mēn tiešām ir tas, kas noteiks auto izvēli. Tur vrb uz cenas pie pirkšanas vien var noekonomēt kādu 1000EUR (vrb i tāpēc ka auto skaitās "neekonomisks") un tā būs patēriņa starpība 13+ gadiem... Toties braukt būs dinamiskāk un patīkamāk. + tas 1000 būs jāsamaksā laika gaitā, nevis uzreiz...
Un ja pamatā pilsēta un sievas mašīna, es droši vien ieteiktu automātu.

Un jā, man ar auto, kas pa mierīgu šoseju, ja pa to brauktu ar 90km/h(es tā nedaru, ar cik neteikšu) tērē 6l/100km (padsmit gadus vecs, bez modernajām ekstrām), tad pilsētā vidējais patēriņš ir ap 15l/100km, BET es zinu, ka pie tā 100% vainojams nevis auto 2l motors, bet braukšanas stils. Tomēr no šī dzīves  prieciņa neatteikšos dēļ kādiem 10EUR/mēn :P
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 02. jūnijs, 15:26:38 no pitons »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #5 : 2016. gada 02. jūnijs, 12:06:11 »
Zinu, ka esat atsaucīgas/-i, tāpēc atkal lūdzu padomus, ieteikumus, apsvērumus. Nu jebkādus.
Uzstādījums: meklējam otru auto.  Ekonomisku mazlitrāžas. Paredzēts pārsvarā pilsētas braukšanai un attālumi LV 200 -300 km robežās. Doma tāda, ka ikdienā ar to viena ģimenes puse  brauktu  uz darbu vai citrreiz ģimenes dāmas pie friziera un savās darīšanās, lai akurāt nav pārbraucieni jātaisa ar lielu un komfortablu auto.
Skatījos Toyotas Auri un Yari. Uzrunāja Volkswagen Match.
Auto tiktu ņemts līzingā. Ne jauns, bet gadi 3-4. Budžets līdz 10 000.
Kādas atsauksmes par Amserviss?

Volvo V50 iesaku
piem https://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/volvo/v50/bejpdm.html

Atslēdzies tex

« Atbilde #6 : 2016. gada 03. jūnijs, 10:15:23 »
daddy, kamoon, clv uz yari skatās, bet Tu šim lielu un smagu pikapu piedāvā? Var jau fanot par volvo, bet šī tēma tam neizskatās piemērota. Lai nu pēc kā, bet pēc smagas, rijīgas un lielas kastes te tiešām neprasās.

Tad jau labāk lai skatās uz civica hetčbekiem vai mazdu2
Īsta caca gan jau pavilktos uz mini vai kādu no mazajām alfām. Vabole gan ir kartona uzpūsts krāms, imo.
Un jā, micra. Vsp nissan LV ir pārreklamēts un neadekvāti un nepelnīti populārs. Micrai salons paštruntīgs, bet ar savu mazo 1,2l motorīti ir man arī pa kalniem norgē gājusi...
lai kā es nicinātu francūžus dēļ citroena c107(ja pareizi atceros modeli), kas ar savu 1l piena pakas izmēra motorīti nevilka kalnā, tad par renault mazo galu varu atsaukties pozitīvi. pilsētai pašā laikā (un kalnu LV nav, tālākiem ceļojumiem gan jau tiks lietota ģimenes 1. mašīna). Kas vēl forši, ka augsti logi, zems panelis. Remontēt gan es to negribētu...

Mazais mercedes esot ļoti komfortabls braukšanā, bet dārgi un gana bieži lūstot.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2016. gada 03. jūnijs, 10:27:44 »
daddy, kamoon, clv uz yari skatās, bet Tu šim lielu un smagu pikapu piedāvā? Var jau fanot par volvo, bet šī tēma tam neizskatās piemērota. Lai nu pēc kā, bet pēc smagas, rijīgas un lielas kastes te tiešām neprasās.

Tavi priekšstati par Volvo ir, maigi sakot, novecojuši :)

V50 nav ne liels, ne smags. ja nu taisni kādu knipuci gribās, tad var C30 skatīties.
Vienīgais rijīgais tai saimē ir XC90, kam vidējais sakrien ap 10L, pārējie lieliski iztiek ar 8l/100km vidējo un 5-6L/100km šoseja. dīzeļdegvielas protams :)

Atslēdzies Broms

« Atbilde #8 : 2016. gada 03. jūnijs, 10:41:01 »

Atkārtošos, bet tas, ka mazauto ar mazu dzinēju, nebūt nenozīmē to, ka tas būs ekonomisks.

No mazauto esmu braucis ar Škodu Fabia un Hyndai i20 (tie gan lielāki par Yari, bet ar tik maziem nav gadījies sastapties)
Fabia ar 1,2 benzīnu.  Da nu na... ka nav ta nav.
Pilsētā vēl kaut kā, bet pa šoseju, tāpat kā i20, sajūta, ka sēdi uz taburetes.
Un degvielas pateriņš.. Pa pilsētu zem 7,5 dabūt neizdevās, ārpus pilsētas - ja vējš no mugurpuses, tad 5,8. Tas ir tad, ja par fūru apdzīšanu pat nedomā. Ar ātrumu ap 80-85 km/h. Normāli braucot  ap 7l uz 100.

Tādi patēriņa rezultāti ir lielākai daļai 2,0 l vidējās klases autiņam, bet jaudas un komforta līmenis pavisam cits.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #9 : 2016. gada 03. jūnijs, 10:45:12 »
Jā, V50 nemaz nav slikta izvēle. Uzticams, pietiekami ērts un ņiprs auto.
Vienīgā atšķirība no mazauto - telpas rezerve.

Ā, un sadursmes gadījumā Volvo atrasties ir krietni drošāk, nekā piem C2

Atslēdzies tex

« Atbilde #10 : 2016. gada 03. jūnijs, 10:47:55 »
Dāmai pilsētā uz taburetes nav ne vainas. šosejām un gariem pārbraucieniem, tā saprotu, ka autorei ir otrs - lielāks- auto.

Kamooon, pikaps nav liels? Uzvelc augstpapēdenes un pamēģini to šodien pēcpusdienā centrā noparkot!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2016. gada 03. jūnijs, 10:54:10 »
Dāmai pilsētā uz taburetes nav ne vainas. šosejām un gariem pārbraucieniem, tā saprotu, ka autorei ir otrs - lielāks- auto.

Kamooon, pikaps nav liels? Uzvelc augstpapēdenes un pamēģini to šodien pēcpusdienā centrā noparkot!

Piedāvātajam modelim ir parking sensors aizmugurē :) ĻOOOTI laba lieta, lai parkotos centrā pēcpusdienā :)

Atslēdzies Broms

« Atbilde #12 : 2016. gada 03. jūnijs, 11:37:04 »
Oft.
Nesen ss.lv lasīju auto pārdošanas sludinajumu, kur viens no teikumiem bija "sēdekļi ar atmiņu- kā vakarā atstāj, tā no rīta ir"

Parkošanās sensori ar skaņas signālu ir pilnīgi visām automašīnām. "Bums".

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #13 : 2016. gada 03. jūnijs, 12:20:45 »
Oft.
Nesen ss.lv lasīju auto pārdošanas sludinajumu, kur viens no teikumiem bija "sēdekļi ar atmiņu- kā vakarā atstāj, tā no rīta ir"
Sēdekļi ar atmiņu ir laba lieta. Ja pie stūres mainās, piemēram, vīrs ar sievu, tad atcereas regulējumu katram.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #14 : 2016. gada 03. jūnijs, 13:07:10 »
Piedāvātajam modelim ir parking sensors aizmugurē :) ĻOOOTI laba lieta, lai parkotos centrā pēcpusdienā :)
Parking sensors atbrīvo vietu? Ja stāvamsprauga ir pietiekama Smartam, tad sensors tās mašīnas izdzenā tā, lai pietiek pikapam?  :rofl:
Es visu atceros, Ričard...