ex ar amsev bija reālas problēmas un kārtīgs uzmetiens. Es tur neko nepirktu.
Saki, nevis mazlitrāžas, bet mazs un viegls. 1.4- 1.6l, svarā vēlams zem tonnas.Ap to vietu aplaužas tie, kas sagrib cinkotos vipendronus. Jā, jā, īsts metāls un tā, bet tas ir lieks svars... Aber pilsētā ātrumi reti, kad ir TIK lieli, lai pie avārijas tam būtu būtiska loma...
Kā broms saka, tas svars būs jāvelk. Man jaunībā vecs civic lidoja labāk par vairumu bmw ar tikai 1,6l motoru... bet 800kg pašmasu + mani 50kg (toreiz).
Tieši tā, uz maziem attālumiem dīzelis neatmaksāsies. Un vsp to ekonomiskumu var tik ļoti neskatīties, jo ja dienā vidēji nobrauc piemēram 10km pa pilsētu, tad pat pie patēriņa 10l/100km mēnesī tie būs tikai 30l... OK, ja patēriņš būtu 8l/100km, tad 24l... Vai tie 6eur/mēn tiešām ir tas, kas noteiks auto izvēli. Tur vrb uz cenas pie pirkšanas vien var noekonomēt kādu 1000EUR (vrb i tāpēc ka auto skaitās "neekonomisks") un tā būs patēriņa starpība 13+ gadiem... Toties braukt būs dinamiskāk un patīkamāk. + tas 1000 būs jāsamaksā laika gaitā, nevis uzreiz...
Un ja pamatā pilsēta un sievas mašīna, es droši vien ieteiktu automātu.
Un jā, man ar auto, kas pa mierīgu šoseju, ja pa to brauktu ar 90km/h(es tā nedaru, ar cik neteikšu) tērē 6l/100km (padsmit gadus vecs, bez modernajām ekstrām), tad pilsētā vidējais patēriņš ir ap 15l/100km, BET es zinu, ka pie tā 100% vainojams nevis auto 2l motors, bet braukšanas stils. Tomēr no šī dzīves prieciņa neatteikšos dēļ kādiem 10EUR/mēn