Autors Tēma: Kā ierādīt vietu kaimiņu kaķim?  (Lasīts 1511 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Kā ierādīt vietu kaimiņu kaķim?
« : 2016. gada 04. jūnijs, 13:57:08 »
Vakar ieradās jauni kaimiņi [mazdārziņi]. Tiktāl viss labi. Kaimiņiem ir suns un kaķis. Tiktāl arī viss labi.

Šodien rosos pa dārzu, ieeju mājā - mans kaķis nonāk pretī, klasiski iedodu paēst. Viņa kaut ko paknaksta, aiziet pie guļamistabas durvīm, aizdomīgā pozā pieguļas un "meaaau!". No toņa ir skaidrs: kaķu konkurence. Jautājums - kur? Aha! Tup zem manas gultas un lūr. Manējā tup pie durvīm un bezmaz runča basā "meau!". Izslotoju kaimiņieni no gultapakšas, aiz čupra aizstiepu līdz durvīm, paskaidroju, ka lielākā kaķene te esmu es, un izlaidu ar treknu Škic!

Ne pusstunda nepagāja, kad jaunkundze slāj pa mūsu dārzu ar pilnīga saimnieka tiesībām. No cilvēkiem neraustās, uz visādiem škiciem nereaģē, apguļas ēniņā uz maniem darbarīkiem un vispār neklapē ar ausīm. Manējā tikmēr slaistījās pa dārza otru galu vai mežu - kā pieklājas - apstaigā, bet ar svešiem īpaši nedraudzējas un skaidri zina, kur ir viņas teritorija. T.i. nešefo. Pārējie kaimiņu kaķi arī sajēdz, kur viņu robežas. Ja ienāk, tad no pirmā škica laižas.

Nu un tagad es gribu saprast, kā tam dzīvniekam ieskaidrot, ka šeit nevis viņa, bet es esmu noteicējs - manā mājā un manā gultā sveši kaķi netiek akceptēti. Īpaši tādi, kas acīmredzami uzskata, ka viņu vieta ir te.
Manējā ir miermīlīga, īpaši uz kašķi neuzprasās, paretam pavasarī ar kādu runci izkaujas.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

Re: Kā ierādīt vietu kaimiņu kaķim?
« Atbilde #1 : 2016. gada 04. jūnijs, 14:29:58 »
varbūt lēna saprašana -škicini, kamēr pieleks
Kaimiņu runcis, kurš ir nokaitinājis visu apkaimi, raustās no ūdens šļūtenes, pietika ieraudzīt, un paņēma vagu. Ārdurvis vasarā nevaram turēt vaļā, lien iekšā un nošpricē -nedēļu priekšnamā tiaki ceriņu pušķis glāba no smakas. Citiem pat pa logu lienot iekšā

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2016. gada 04. jūnijs, 14:42:48 »
Vienīgi runāt ar saimnieku, lai tur savā privātīpašumā, ne tavā.
Nez kādēļ otra dzīvoklī  neviens savus mīluļus paskrieties nelaiž, bet otra mājā,
tas gan vairāk kā normāli...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #3 : 2016. gada 04. jūnijs, 19:29:59 »
Kaķis nav suns, nekādu vietu neierādīsi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2016. gada 04. jūnijs, 20:00:39 »
Atcerējos, māte pērngad puspensiju izpirka pretkaķu aerosolos(pārdod dārzkopības
bodēs, dārgi, darbojas līdz pirmajam lietum, tad jāpūš atkal) un appūta pa perimetru savas gurķu un zaļumu dobes.
Kaimiņam nelāgs niķis -no rīta uz darbu braucot minkas izlaiž ārā, vēlu vakarā savāc.
Tākā viss pagalms viņam  nobruģēts,
tad kašaki mātes dobes uzskata par nokārtošanās vietu.
Par logu un durvju turēšanu vaļā pat nav ko domāt.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2016. gada 05. jūnijs, 11:01:59 »
Nedzīvoju laukos, taču šad un tad kaimiņu kaķi mēģina "paciemoties" pie manis dzīvoklī, lai gan mana kaķene it nemaz nav draudzīga pret citiem sugasbrāļiem. Viņa respektē vienīgi pagalma "galveno" kaķi, kurš katru (!!!) vakaru lepni iesoļo manā virtuvē pagaršot to, kas bļodiņā iebērts. :D

Manuprāt, vislabākais ir Reno ieteikums par ūdens šļūteni. Vai arī staigā bruņojusies ar jaudīgu ūdenspistoli. Bērniem arī vajag katram savu ūdensstroķi. Spēle sauksies "Trāpīt kaimiņu kaķim". Tikai galīgs mazohists un ūdensmīlis muris turpinās nākt svešā pagalmā.

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2016. gada 05. jūnijs, 11:14:13 »
Vispār jau es pati neesmu viņu šļūtenējusi, bet pēc reakcijas un sejas izteiksmes "Tu, ko?!!" citās sētās gan. Tā kā darbojas

Atslēdzies tex

« Atbilde #7 : 2016. gada 01. jūlijs, 18:55:44 »
Nevaru teikt, ko es darītu: kaķmīles nozūmēs mani... vēl pirms es kādu kaķi... :D
Bet tā kā ir savējais, tad indes un slazdi atkrīt...
Ja šļūtene pie rokas, laba ideja.
Toties ja rokās darba cimdi un ir ūdens muca, spainis vai tml. pavisam grezni... un nekāds redzams kaitējums nebūs nodarīts, bet slīkšanas sajūtu neviens radījums neaizmirst un atkārtot nevēlas  :talking:
Gaisenes vai paintball šautenes varētu būt izklaide...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #8 : 2016. gada 01. jūlijs, 19:01:09 »
Labi, kaimiņkaķis ir kādu laiku nemanīts (izņemot kaimiņbērniem klēpī) - vai nu tup mājas arestā vai drasē pa otru lielteritorijas malu. Vai ir sapratusi, kas kur ir saimnieks un vēdekļpirkstiņus ievilkusi. :D
Manējai gan švīka uz deguna parādījusies. :D A ko tu zvēram padarīsi...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2016. gada 01. jūlijs, 23:34:54 »
Gaisenes vai paintball šautenes varētu būt izklaide...

Šitas eksemplārs vēl gaiseni nav nopelnījis - zvēriņš mīlīgs, galīgi neizskatījās pēc stervas, da ij ar kaimiņiem galīgi nelon kašķi meklēt pirms laika. Vnk. radās jautājums, kā ieskaidrot, kura te ir alfa kaķene. :D Acīmredzot, izdevās.
Tālāku kaimiņu maita runcis gan norāvās - līda uz mūsu terases revidēt miskastes maisu, atstāja peļķes un auroja zem logiem [ja vēl būtu kālab aurot - mūsējā tapa ono, pirms spēja apzināties sevi par sievieti]. Kad mans zobs uz viņu kļuva par ilkni - un vispār es esmu miermīlīgs radījums, kas pārsvarā tikai burkšķ lupatiņā -, pirmā izdevība tika izmantota uz 100%. Kopš 'cienasta' nav mūsu dārzā manīts.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #10 : 2016. gada 02. jūlijs, 09:07:56 »
Un kaa veel iet kaiminju dziivokljos pa palodzeem un balkoniem... (nee, ne maneejie)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #11 : 2016. gada 02. jūlijs, 10:35:39 »
Un kaa veel iet kaiminju dziivokljos pa palodzeem un balkoniem... (nee, ne maneejie)

Iepriekšējā dzīvoklī šitā bija. Kaimiņu lodžijā kaķim bija kaste nolikta, ko neviens netīrīja vai tīrīja ļoti reti. Tad nu mincis nāca uz manu lodžiju manās puķu kastēs savus klučus likt. Vakaros vaktēju šo un trencu prom, reiz nabagam ķepa paslīdēja, un šis nomaucās lejā no 4.stāva. Vot tad man bija mērens šoks, bet ar minci viss bija kārtībā. Beigās izdomājām risinājumu - palielu šķērsli starp lodžijām, lai šis netiek manējā.