Autors Tēma: Kārtība mājās  (Lasīts 3298 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

Re: Kārtība mājās
« Atbilde #15 : 2016. gada 17. jūnijs, 16:21:00 »
Kaartiibu vieshu meenesi, peec tam trijaas minuutees atkal haoss... kuraa pati juutos eerti un to ieveeroju tikai "skatoties citu aciim"...

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #16 : 2016. gada 17. jūnijs, 16:57:11 »
Man daudz maz normaalas kaartiibas uztureeshanai absoluuti nepiecieshama lieta ir pieleikamais. Un - jo lielaaks, jo labaak. Tagad - Itaalijaa man ir taada pamatiiga telpa - kvadraati 10. Tur nu arii abi ar viiru nobeedzinam visu, kam acu priekshaa nav jaabuut. Reizi paaris meeneshos ieviesham kaartiibu arii tur.
Bet vispaar mqn organiski riebj perfekta, sterila kaartiiba. Visi zhurnaali kaudziitee, ne putekliisha apkaart. Mauzolejs, ne maaja....

Atslēdzies Camma

« Atbilde #17 : 2016. gada 18. jūnijs, 09:24:37 »
Ir jauki, ja var lietas ''izmetināt'' pakāpeniski. Protams, tam vajadzīgs ilgs laiks. Nu tas ir tā - nevajadzīgā lieta pārceļo uz pieliekamo, tad uz šķūnīti un tikai pēc tam - uz misseni. Līdz ar to palielinās revidējamo un sakopjamo vietu platība.
Vietas ekonomijas un tīrības labad gan negrasos lidināt ārā visu - kādreiz saimniecībā meklē vecu zeķi, ko izkāst koku smidzināmo šķīdumu - nav, vajag kādu lupatiņu eļļainu dzelžu noslaucīšanai - nav, vecas avīzes iekuriem - nav, gribās grāmatu pārlasīt - atkal nav. Šitā jau neirozē var iedzīvoties.
Tā ideālās tīrības grāmata domāta cilvēkiem, kas pilnīgi neko nedara mājās un īpaši ar intelektu nav apgrūtināti - tādi varētu 15 kvadrātmetros mitināties, tv pie sienas, čipsu paka pa ceļam no veikala paņemta, viss, neko vairāk pilnai laimei nevajag.
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #18 : 2016. gada 18. jūnijs, 09:53:47 »
Man patīk, ja katrai lietai ir sava vieta. Gribu paņemt, piemēram, šķēres no konkrētas atvilktnes nevis meklēt pa visām istabām, kurš ir savācis un nav nolicis vietā. Tāpat vienmēr pieprasu, lai mājās katrs novāc savus traukus pēc ēšanas - noskalot un ielikt traukmašīnā nav grūti.
Tajā pašā laikā putekļus no plauktiem dzenāju tikai tad, ja uznāk LIELĀ iedvesma vai arī gaidāmi viesi. Citādi man viņi netraucē. Un grīdu vispār lai vīrs mazgā. :)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #19 : 2016. gada 18. jūnijs, 11:49:35 »
Putekljiem man ir leskapja magneetinjsh- Dust testing in progress. Please do not disturb samples...

Otrs- house work probably won't kill You. But why to take a chance

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #20 : 2016. gada 18. jūnijs, 13:53:49 »
Vai var būt reizē pedantisks un haotisks cilvēks? Man aizdoma, ka šitais eksemplārs es, kā reiz, esmu.

Cielava

• Viesi
« Atbilde #21 : 2016. gada 18. jūnijs, 16:37:21 »
Lasot Mellenes88 sarakstīto - nezinu gan,vai saimnieki būtu priecīgi par šāda veida uzkopšanu, kad visu saliek pa savam,pat papīrus! Uzkopšana skaitās tad,ja pilnīgi katra lieta paliek tur kur bijusi,tikai pazūd putekļi un netīrība.Kā viesnīcā.
Par lietu izmešanu esmu tika par(vai atdošanu). Reiz dzīvoju ar vācēju,tas bija murgs,ka nevar izmest 20 gadus vecus žurnālus vai pildspalvas,kas neraksta vai bērnības mācību grāmatas! Neglabājuvneko,pilnīgi neko,kas it kā var noderēt (bet nekad nenoder). Varbūt tāpēc kārtībā ir vienmēr. Bērniem savā istabā var būt vienalga kāds bardaks, pat neskatos,bet citās istabās viss ir tā,kā vajag.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #22 : 2016. gada 18. jūnijs, 17:13:21 »
Lūk, lūk, par šo arī aizdomājos.
Ir bijis, ka pēc kādas kārtošanas/pārkārtošanas šo to nevaru atrast :),
kaut gan atceros - kad kārtoju domāju: “tagad šis būs te“.
Vienīgi ,sassodīts, kur tagad ir tas “te“???!!!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #23 : 2016. gada 18. jūnijs, 21:22:13 »
Es savaa bardakaa par katru papiiru zinu, kuraa chupaa shis dziivo... a vot kad kaads kaartiibu ieviesh :angry:

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #24 : 2016. gada 18. jūnijs, 21:22:48 »
Lab, es ar tikko ieviesu... jaauznjem laiks, cik ilgi tureesies...

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #25 : 2016. gada 18. jūnijs, 22:44:55 »
Cielava- nujā man jau arii nepatiktu,ka manās lietās ievieš savu kartību..tāpēc man neviens neko nekopj :) tikai pati.:)
BET, kopējam un apkopjamajam ir jāsaskan viļņu garumiem un to jau vēlams nojaust pie vienošanās....ja atnak neprātīga tanta...kas saliek pa savam prātam tā,ka nu vairs neko neatrast ,tad jā nāksies vinju atlaist,jeb skaidrot,kā nepārvietot lietas nepārredzamos attālumos... mani neviens negrasījās atlaist..laikam jau viens otru sapratām...bet atzīstos,ka bija grūti izlemt..cik daudz un cik tālu iet ar to kārtošanu...aaa vēl..redz man nebija dzīvības un nāves jautājums,tureties pie šī darba, tapēc varēju riskēt un darboties radoši un netradicionāli, piemeram pirmo dienu pavadot puķes stādot nevis putekļus dzenājot...ari klients nebija tradicionāls(tas jāatzīst...un bija labi )
mājas uzkopšana dikti atšķiras no viesnīcas uzkopšanas starp citu....(pieredze abos)

Nomade- es savā garajā komentārā paķēru ,ka tas pilnīgi iespejams...piemeram pianistam nošu krājumi pa mapītēm, instruments nopulēts,nagi apgriezti, kurpes spīd un laistās...taipat laikā virtuvē bundzu un papīru kaudzes, fastfūda iepakojumi un nemazgato kastrolju čupas...izzziiii...gribēt grib, lai viss ideali, bet nesvarīgākais paliek otrā plānā...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies tex

« Atbilde #26 : 2016. gada 28. jūnijs, 00:12:05 »
Lab, es ar tikko ieviesu... jaauznjem laiks, cik ilgi tureesies...
vēl ir?

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #27 : 2016. gada 28. jūnijs, 07:58:47 »
mans dzīves stils ir kontrolēts haoss.

Atslēdzies faraons

« Atbilde #28 : 2016. gada 28. jūnijs, 08:42:45 »
ir tāds Flylady.net
tur ir patīkamas idejas par uzkopšanu; īpaši derīgas ļaužiem, kam nav 24 h/ 7 dn laika nepārtraukti post un berzt. sevišķi jauk ir doma par mazajiem soļiem.
var tādu pašu sameklēt arī krieviski, ja negribas angliski.
vairāk par virspusēju nekārtību neciešu dziļos "kultūrslāņus" - 100 gadu piekrautas noliktavas un antresolus un "nedrīkst izmest" kategorijas lietas (un cilvēki);
lipīgas grīdas, trauki; plīts, par kuru skaidrs, ka mazgā reizi gadā.
labāk jau jūtos kārtībā, bet tā īsti nesanāk- gan slinkuma, gan krājējgēna dēļ :)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #29 : 2016. gada 28. jūnijs, 08:47:40 »
Diemžēl manai visnotaļ ciešamajai kārtībai ik pa laikam pāri klājas viegla putekļu kārtiņa. Kurš viņus ir izdomājis?! :banhead: