Pozitīvais "Brexit" referenduma balsojums ir iedzinis lielu ķīli visā Lielbritānijas politiskajā sabiedrībā. Pamata notikums, protams, ir, ka Lielbritānijas premjers Kamerūns ir zaudējis referendumu un paziņojis par aiziešanu no premjera amata līdz rudenim. Valdošajā konservatīvajā partijā nu ir atsākusies cīņa par premjera vietu, jo viennozīmīgi "brexit out" kampaņas dalībnieki nevar tik pielaisti pie varas Lielbritānijā, jo arī viņi šo kampaņu neuztvēra nopietni un nekāda plāna Lielbritānijas izstāšanai no ES nemaz nav, proti, konservatīvā partija šo kampaņu no konservatīvās partijas ļāva vadīt politiķiem, kam nebija nekādas iespējas kļūt par valsts līderiem. Proti, uz šo brīdi vislielākās iespējas kļūt par premjeru pēc Deivida Kamerūna ir Terēzei Meijai, kas uz šo brīdi strādā Lielbritānijas drošības valdības komitejā, līdzīgi kā Āboltiņa un savā ziņa viņa atkārtos Andropova karjeras lēcienu. Šie procesi ir dabiski, pēc neveiksmīga referenduma, par tādiem nevajadzētu nevienam brīnīties. Bet kas padara Lielbritānijas politisko dzīvi ļoti sprādzienedrošu, ir tas, ka "brexit" pozitīvais balsojums ir izraisījis arī galvenās opozīcijas partijas - "Darba partijas" jeb leiboristu šķelšanos, pie tam, nevis pa vertikāli, bet pa horizontāli. Darba partijas parlamentārieši un vadošies darbinieki, izmantojot "Brexit" jūkli, ir sākuši "sacelšanos" pret partijas līderi - Džeremiju Korbinu. To patiesībā nevar arī saprast, vai parlametārieši un "ēnu kabineta" locekļi sāka šo rīcību, vai pats Džeremijs izmantoja brīdi, lai atbrīvotos no Tonija Blēra un Gordona Brauna laikā darba partijā savu karjeru sākušo "tīrīšanas" akciju. Kopumā gan pie varas esošā partija, gan pamata opozīcijas partija uz šo brīdi nav darboties spējīga, kas Lielbritānijas politiskajai sabiedrībai ir gana liela krīze, bet jautājums vai attīrīšanas krīze vai attīstības problēmas. Bet to varēs redzēt tikai praksē pēc šiem Brexit pārdzīvojumiem. Jādomā, ka Darba partija sāks atkal sludināt atgriešanos Eiropas Savienībā, bet šoreiz, es ceru, ka būs arī kāds plāns, kā šo atgriešanos padarīt auglīgāku abām pusēm gan UK, gan ES. Tikmēr abām pusēm veiksmīgi jāatjauno sakars ar vēlētājiem un jāsaprot, kur bija problēma, kāpēc šī saite ar vēlētājiem bija zudusi.