Autors Tēma: Psihodēliskie Silmači  (Lasīts 3638 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Re: Psihodēliskie Silmači
« Atbilde #15 : 2016. gada 26. jūnijs, 11:30:16 »
Leģenda protams. Bet, manuprāt , drīkst teikt visu, kas patika, kas nepatika, lai leģenda turpinātos, dzīvotu. Tikai labu runā par mirušu... Galu galā, ja neviens nekad neko kritizējošu neteiks, mēs nākotnē varam saņemt "leģendas izstrādājumu". ;)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #16 : 2016. gada 26. jūnijs, 13:22:25 »
Nevienu brīdi neesmu teikusi, ka nav atļauts kritiski vērtēt. :)

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #17 : 2016. gada 26. jūnijs, 14:06:30 »
Leģenda kā jau leģenda, bet paprasiet, cik jaunieši ir redzējuši, gandrīz neviens. Mums vēl varbūt tas kko nozīmē, bet ne jau jaunajai paaudzei. Tāpat kā Limuzīns. Tas viss tāds mūsu vecļaužu nopūtu variants. Viņi labi ja 1reiz noskatās, nobrīnās, kas tas par joku un viss. Pati arī neesmu fane un atkārtoti neskatos, jo viss jau no galvas zināms. Droši vien Druvienā vai Nacionālajā noskatītos ar prieku, ja sataisītos, bet ne jau pa TV.
Tā ka neskatījos, tad neko nekritizēšu un sorī  par offtopiku!

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #18 : 2016. gada 26. jūnijs, 21:17:29 »
Tas, ko redz vai neredz jaunieši, ir atkarīgs no viņu vecākiem. Mēs savu dēlu ņēmām līdzi uz Skroderdienām no 6 g vecuma, tāpēc nav brīnums, ka laiku pa laikam tagad pats izrāda interesi aziet un noskatities, būdams liels. Kā arī skatās izrādi pa tv. Un ne jau tikai Skroderdienas.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #19 : 2016. gada 26. jūnijs, 21:38:43 »
Pa jaunam pārtaisītas vecās lietas reti kad ir baudāmas. Tas gan uz filmu jauninājumiem, gan uz teātra izrādēm. Skaidrs, ka teātrī aktieri un paaudzes mainās. Bet sajaunināt lupatās - tas nu ir par traku. Kādu brīdi paskatījos Silmačus un izslēdzu - nepatīk.
Savulaik skatījos Silvu - kaut kāda operetes teātra viesizrādes. Baiselīgi. Jo galvenais varonis - skaistulis, bija maza auguma resnulis un valkāja atbaidošas tupeles uz 10 cm platformas... Pat labā balss nelīdzēja...
Visus sakost!

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #20 : 2016. gada 26. jūnijs, 22:13:18 »
Man šī Skroderdienu versija ļoti patīk. Brīvdabas izrādi neredzēju, citas lietas darāmas, tikai vienu mazu fragmentu.
Patīk i mūzika, i mājas gariņi (teātrī jau viņi nav tik ļoti dzirdami un manāmi kā tad, ja TV viņus rāda pa visu ekrānu un balsis skan mikrofonos. I Antonija, kas vairs nav nekāda dāma gados. Aleksis jau ir tāds stumdāms un bīdāms memļaks, nekas īpaši vairāk no viņa nav.

Kairiša Skroderdienām JRT laikam jau ieraksta nav... Bet toreiz man ļoti patika!

Atslēdzies hm@

« Atbilde #21 : 2016. gada 27. jūnijs, 08:32:26 »
Fiasko, ir ieraksts! Nezinu, kam pieder. Bet bija pat internetā, bija kaut kāds portāls ar izrādēm un daudzām grāmatām
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 27. jūnijs, 09:32:21 no pitons »

Atslēdzies samtene

« Atbilde #22 : 2016. gada 27. jūnijs, 10:14:06 »
Šogad gan tā arī neaizgāju uz Skroderdienām teātrī, bet arī piederu pie tiem, kam patīk jaunā versija.

Kopumā man patīk tās lietiņas un izdomiņas, ko ieviesusi Indra Roga, akcentus pavirzot uz vienu vai otru pusi, tomēr "nesačakarējot" Blaumani. Tās ir un paliek vecās labās Skroderdienas, manuprāt.

Nesanāca no viena gala līdz otram noskatīties pa TV, tikai tā fragmentāri, ceru, ka vēl šonedēļ arhīvā paspēšu...

Man šķiet interesanti tik daudzreiz iestudētu, un bezmaz vai no galvas zināmu lugu skatīties atkal un atkal, pamanīt kādas līdz šim nepamanītas nianses. Brīvdabas izrādei tomēr citi mērogi, nevar parādīt visas lietiņas, kas man tā patīk Rogas iestudējumā.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #23 : 2016. gada 27. jūnijs, 11:58:39 »
Skatījos teātrī, šis šķiet visizdevušākais iestudējums, jauneklīgs, košs, skaļš, iepriekšējie šķita vecišķi, lēnīgi, garlaicīgi, ne jau slikti,  bet tā gaudeni mierīgi.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #24 : 2016. gada 27. jūnijs, 13:11:22 »
Ļoti patika. Pirmo reizi šo izrādi pa TV noskatījos no A-Z. Bija jāpierod pie fona un muzikantu-aktieru trokšņiem un komentāriem, bet nevar teikt, ka ļoti traucēja vai bojāja kopējo atmosfēru.

Nepatika Alekša biežā pārteikšanās un putrošanās. Ļoti patika Joskes dejas.

Vispār prieks par Druvienu un skaisto laiku

Atslēdzies hm@

« Atbilde #25 : 2016. gada 27. jūnijs, 14:27:15 »
LAsu tagad Pūkas linku uz nre par dažādiem SS iestudējumiem laika gaitā =
~54.gads :"Blaumaņa lugu teātris saņem, kad sola sadzīves reālismu vērst sociālistiskajā. Režisors Alfreds Amtmanis-Briedītis neļauj Olgas Lejaskalnes budzenei Antonijai iet pie Auces raudzībās, liek Elīnai šalli dāvināt ar nicinājuma pilnu intonāciju un Aleksi precēt aprēķina dēļ, lai vairotu saimniecības ražīgumu. Skroderdienas brauc uz latviešu mākslas dekādi Maskavā"

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #26 : 2016. gada 27. jūnijs, 17:07:12 »
Fiasko, ir ieraksts! Nezinu, kam pieder. Bet bija pat internetā, bija kaut kāds portāls ar izrādēm un daudzām grāmatām
Tas saits cik man zināms, jau vairākus gadus slēgts. Tikko skatījos, nekur i-netā nav atrodama JRT izrāde, bet gribētos gan.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #27 : 2016. gada 27. jūnijs, 18:17:02 »
Nu, netā varbūt nav atrodama, bet labā ziņa ir tāb ka ir bijis ieraksts un, iedarbinot cilvēcisko faktoru, šo ierakstu var mēģināt dabūt. :)

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #28 : 2016. gada 27. jūnijs, 20:00:46 »

Atslēdzies faraons

« Atbilde #29 : 2016. gada 28. jūnijs, 08:56:29 »
par jauno paaudzi - ja šogad 15-gadnieks nebūtu paprasījis, nemazam ar nebūtam aizgājuši uz Skroderdienām. bet bija jāiet :)
JRT izrādi gan gribētos redzēt
hm@ - nu neatceros tik precīzi es par Melnbārdi un gadiem, nav man Tavu akadēmisko zināšanu un iedziļināšanās spēju. :) vispār labi, ka ir kāds, kas spēj mūs (kā mani - izklaidīgos un pusnezinošos) tā apgaismot, paldies :big_hug:

es neteiktu, ka pa jaunam pārtaisītas vecas lietas nav baudāmas (Camma). tas laikam atkarīgs no talanta, ne? citādi jau puse JRT izrāžu nebūtu baudāmas. bet ir.
ja režisora pašmērķis ir parādīt, kāds es gudrs un cik lieli muļki visi bija agrāk- nu, jā, tad  švaki.
bet ja radošs cilvēks ieliek savu talantu,cieņu un mīlestību pret klasiku iestudējumā, tad var sanākt brīnumlabas  lietas. to tak redzam atkal un atkal