Autors Tēma: Kam dzejniekam būt? (c) Heidegers  (Lasīts 2022 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pifs

Kam dzejniekam būt? (c) Heidegers
« : 2016. gada 28. jūnijs, 15:01:19 »
Atkal portālos var lasīt par A.Aizpurieti. Dzejniece. Laba, talantīga, visa dzīve dzejā... ....un tālāk(vairāk) ....nekā nav....

Atslēdzies ...(cita)

Re: Kam dzejniekam būt? (c) Heidegers
« Atbilde #1 : 2016. gada 28. jūnijs, 15:22:18 »
Tur gan, vismaz komentāros, bija minēts, ka dzejniecei diemžēl ir lielas problēmas ar alkoholu. Skumji!

Atslēdzies tex

« Atbilde #2 : 2016. gada 29. jūnijs, 10:49:48 »
Labiem dzejniekiem nereti ir problēmas ar atkarībām un psihkaitēm. Iespējams bez tām viņi nebūtu labi dzejnieki.
Var ārstēties un kļūt par normālu biroja darbinieku, maybe... bet vai/kam to vajag?...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #3 : 2016. gada 29. jūnijs, 12:14:48 »
Nu tad tā arī ierakstīsim - gribam ļurbāt un neko prātīgu nedarīt, bet naudiņu saņemt. Tātad - gribu būt mākslinieks (dzejnieks!).
Tie, kuri strādā un pelna ar darbu, no laiku pirmssākumiem maksājuši lūdzējiem uz baznīcas trepēm. Šis (mākslinieku) variants ir tikai bišku civilizētāka forma... lielakajā daļā gadījumu jēga tā pati.
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2016. gada 29. jūnijs, 12:46:47 »
Nja..., bet  “patērēt“ to mākslu gan gribam...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #5 : 2016. gada 29. jūnijs, 13:48:49 »
Tuk, par "patērēto" mēs maksājam gan nodokļu veidā, gan pērkot biļetes, grāmatas u.c

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2016. gada 29. jūnijs, 14:01:48 »
Bet protams, Pif. Tas arī sastāda honorāru jeb algu.
Jautājums vien par to, vai mums ir izglītots vidusslānis,
kurš vēlas un ir spējīgs par to maksāt.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #7 : 2016. gada 29. jūnijs, 14:34:39 »
Vēlas vai nevēlas, man, samērā izglītotam vidusmēra cilvēkam nav pienākums domāt vai dzejniekam, aktierim, sportistam u.c. būs pietiekami daudz līdzekļu iztikai. Cilvēkiem jāsaprot, ka ne vienmēr var darīt tā saukto "sirds darbu".

Atslēdzies Camma

« Atbilde #8 : 2016. gada 29. jūnijs, 14:44:22 »
Nē, nu var darīt sirds darbu. Ja dara no sirds, ar iedvesmu, ir IZKOPTS talants. Ja tas ir no sērijas "neviens mani nesaprot", tad automatiski šis ''neviens'' tiek nolikts mentāli retardēta indivīda kategorijā... un kā tāds noliktais indivīds es spurojos pretī un nemaksāju.
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2016. gada 29. jūnijs, 15:04:34 »
Vēlas vai nevēlas, man, samērā izglītotam vidusmēra cilvēkam nav pienākums domāt vai dzejniekam, aktierim, sportistam u.c. būs pietiekami daudz līdzekļu iztikai. Cilvēkiem jāsaprot, ka ne vienmēr var darīt tā saukto "sirds darbu".

Mākslā tāpat kā jebkurā sfērā savs tirgus un konkurence.
Vai tad kādam privāti jauztur no aprites izkritušos? Ir taču sociālais dienests,
kurš no nodokļiem atbalsta visus, ne vien caurbirušus māksliniekus.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #10 : 2016. gada 29. jūnijs, 15:19:36 »
Tuk, par "patērēto" mēs maksājam gan nodokļu veidā, gan pērkot biļetes, grāmatas u.c
Par grāmatām, ok. Cik liels ir Latvijas tirgus, cik ir izdevniecības %, cik % paliek autoram? Es nezinu ciparus, bet oriģinālas datorprogrammas LATVISKI, LV tirgum, neatmaksājas. Tad ko no dzejas var gaidīt?
Biļetes - par teātru finansēšanu nezinu, uz Dzejas dienu u.c. literāriem pasākumiem biļetes neesmu manījusi.
Nodokļi - ja kādam ir iedvesma izburties cauri Kultūras ministrijas budžetam, droši vien var prognozēt, cik kādos konkursos,  grantos un projektos var dabūt tiešais darba darītājs, ja palaimējas iespraukties starp "savējiem". Starp citu, ļoti atgādina celtniecības projektus, kur mūrnieks vai flīzētājs dabū savu naudiņu pēc tam, kad paēdis ģenerāluzņēmējs, apakšuzņēmējs utt.

Ko es ar to gribēju sacīt? Māksliniekam tik un tā ir jābūt ļoti laimīgam vai ļoti nelaimīgam, lai kaut ko paliekošu radītu. Nav nekāds mūrētājs, kas nepaēdis ķelli nepacels. Tā ka nekāda nelaime kultūrai no nepaēdušiem dzejniekiem neceļas. Tikai nevajag iedomāties, ka kāds (es, jūs, valsts) viņus finansē.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2016. gada 29. jūnijs, 15:27:07 »
Nu par to ēšanu un radīšanu Maslovs ar savu piramīdu Tev nepiekristu... ;).

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #12 : 2016. gada 29. jūnijs, 15:32:52 »
Nu par to ēšanu un radīšanu Maslovs ar savu piramīdu Tev nepiekristu... ;).
Mākslinieki ir tādi dīvaiņi, viņiem radošā  pašizpausme ir samainījusies vietām ar apakšējo līmeni. Kāds ģenētisks defekts, iespējams. Ja varētu laicīgi konstatēt, tādus īpatņus varētu eigēnikas ceļā nepieļaut, tāpat nevienam nav vajadzīgi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2016. gada 29. jūnijs, 15:41:39 »
Ej, nu ej, padomā tik... kaut kā neesmu to maiņu līmeņos manījusi,
bērni visiem jābaro un jāizglīto...
Varētu jau dzīvot pēc principa -paši pūta, paši dega.
Paši spēlēt, paši dejot...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #14 : 2016. gada 29. jūnijs, 15:43:50 »
Tad Tu nepazīsti sevišķi daudz radošo (pa īstam, nevis reklāmas aģentūrās) cilvēku. Daļai, par laimi, bērnu nav.