Autors Tēma: depresija  (Lasīts 9254 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Re: depresija
« Atbilde #15 : 2014. gada 21. oktobris, 09:55:42 »
..vai tiešām tā ir depresija vai pilnīgs besis? Jāmeklē ārsts vai jāuzšauj sev, lai beidz muļķoties? Vai tiešām cilvēks pats bez ārsta spēj noteikt vai viņam ir vai nav depresija?

Tā kā autores jautājums ir par speciālistu nepieciešamību, tad man rodas jautājums - kā tika uzstādīte diagnoze NEiesaistot speciālistu?
Nus, pirms 2 gadiem tieši ārsts ieteica parunāties ar psihologu (tfu, tfu, tfu, psihterapeits vēl nav nepieciešams). Toreiz neaizgāju, domāju, nu kā es tā nevaru saņemties, vot, uzšaušu sev, sapurināšos, sabļaušu pati uz sevi, un viss būs miera vējos. Bet nav vis tā. Nē, nav man Olguča minētais marginālais variants, uz darbu eju, ikdienas lietas izdaru...., bet bez iedvesmas un motivācijas, mehāniski, un tā dienu no dienas. Varētu to arī saukt par ieilgušu besi, ja vien varētu vienreiz kārtīgi izbesīties un tad būtu miers. Nesanāk. Ja man jautātu, kas konkrēti nav OK, es pat nevarētu neko sakarīgu pateikt, nav tādas vienas konkrētas lietas, šķiet, ka ir viens liels KAUT KAS, kas atņem enerģiju. A no ārpuses neko nepateiksi, izskatos un izklausos pēc optimista, kam viss kārtībā.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #16 : 2014. gada 21. oktobris, 10:15:13 »
Jāparakņājas sevī, jāizvelk tā sakne, jāatzīst pašai sev, kas ir cēlonis, jāsaprot, kas spēj pasliktināt situāciju un, ja to nav iespējams novērst, jāizplāno kā no tā izvairīties. Tāpēc es neskatos filmas, teātrus, nelasu grāmatas kādas te iecienījuši citi - drāmas, filozofiski dziļas, kas liek domāt. Cenšot dzīvot viegli, pat sekli.
Un to lielo bezgalīgo kaut ko, kas velk iekšā, aizpildīt ar visu iespējamo. Tāpēc es cepu kūkas, eju mācīties, novembrī sāksies vēl vieni kursi, pēc jaunā gada man jau nākamie plānojas 2gb, ar entuziasmu pieķēros pie jauno forumu atbalsta. Lai domas nevis klīst kaut kur brīvā vaļā un aizmaldās tur kur viņām nevajadzētu būt, bet tiek pienaglotas pie konkrētām, praktiskām lietām, problēmām. Lai nodarbojas ar risinājumu meklējumiem šaurā lokā. Man palīdz, bet tas nenozīmē, ka es periodiski neatslēdzos no pasaules :) Un tas nozīmē, ka interese par konkrēto projektu ir zudusi un man ir jāsamaklē jauna problēma.

Bet es domāju, ka labāk pati aizej ātrāk pie speciālista, parunājies, lai palīdz sākumā, nevis robežpunktā, kad bez viņa vairs nevarēs.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #17 : 2014. gada 21. oktobris, 10:48:09 »
Es tom balsotu par psihoterapeitu. Taa atshkjiriiba nav gluzhi vis tikai tajaa, ka psihologs ir "vieglaakiem gadiijumiem".

Atslēdzies Mango

« Atbilde #18 : 2014. gada 21. oktobris, 12:45:42 »
Pff variants neizklausās ok, vienā brīdī tā apspiestā zemapziņa vēl ņems un izlauzīsies kā cunami.
Man ir zināmi 2 varianti, vienā gadījumā beidzās kā olguča variantā. Tagad ikdienā jālieto zāles, bet cilvēks ir atguvies.
Otrā gadījumā iztika ar zālēm, bet arī jālieto ikdienā.
Kas mani mulsina, tad tā ir tā zāļu šausmīgā lietošana. Bet kā neiedzer, tā atkal tā apātija klāt.
Abos gadījumos ir oficiāla diagnoze.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #19 : 2014. gada 21. oktobris, 12:53:21 »
Nu, bet vai nav jēdzīgāk to draņķi izvilkt no zemapziņas, un noskaidrot, kas tas tāds ir? Varbūt nemaz nav tik briesmīgs. Šitā gadiem mocīties...baigās iekšas vajag.

daddy

• Viesi
« Atbilde #20 : 2014. gada 21. oktobris, 12:59:38 »
manuprāt ja tā "štučka" pati nepāriet, tad ir kaut kas jāmaina, proti, vai vide (darbs, dzīvesvalsts), vai apkārtējie cilvēki, vai dzīvesveids... tas reāli palīdz, zinu vairākus gadījumus... ja neko no tā reāl mainīt nevar, nu piemeram ir slima mamma ar kuru nevar uz itāliju pārcelties, tad atliek pēdējais līdzeklis  - zāles. bet zāles izraksta ārsts.     

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #21 : 2014. gada 21. oktobris, 14:09:07 »
Baigi labi palīdz aukstums un bads. Pa lielam, depresija ir labklājības valstu kaite. Kara laikā nevienam neesot depresijas.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #22 : 2014. gada 21. oktobris, 14:55:18 »
Kara laikā ieslēdzas izdzīvošanas instinkts un nekam citam vairs nav vietas.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #23 : 2014. gada 21. oktobris, 15:01:00 »
Depresija buus peec tam. Ja izdziivos..

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #24 : 2014. gada 21. oktobris, 15:24:23 »
Saprotu, ka nepopulārs viedoklis, bet, manuprāt, depresijai ir sakars ar savas personas nozīmīguma pārvērtēšanu, vienkāršāk sakot, ar egoismu. Vot, guļu un mokos ar domu, ka mana dzīve nav veiksmīga, ka es nekas neesmu...nu, normāli, neviens nekas nav, paskraidi, parosies, paliec vecs un nomirsti... prāta par daudz, un tas sāk mest bezjēdzīgas cilpas.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #25 : 2014. gada 21. oktobris, 15:53:22 »
galvā ir tāds mērens tukšums, kurā krīti un gāzies kā pūkainā mākonī, kurā nekā nav - ne domu nekā. kur nu vēl savas personas iztirzāšana.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #26 : 2014. gada 21. oktobris, 16:04:28 »
hm, izklausās pēc narkotiska kaifa...kāpēc no tā jāārstējas? ;)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #27 : 2014. gada 21. oktobris, 16:14:45 »
Ha, bet jāstrādā ir, attiecības jāuztur arī. Tāpēc bik tomēr traucē dzīvot :D

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #28 : 2014. gada 21. oktobris, 16:28:20 »
Man šitā ir, kad nenormāli pārstrādājos...tad arī ļauju sev pabūt ar sevi- pabrīdinu visus, ka " darīšu neko" ... bet es to nesaistu ar depresiju, tīri jauki tā reizēm izkrist no aprites.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #29 : 2014. gada 21. oktobris, 16:45:00 »
Forshi, ja taa var izkrist un peec tam atkal iekrist. Probleema saakas tad, kad vairs apritee pasha speekiem nespeej atgriezties.