Autors Tēma: Pārmaiņas. Vai nemaiņas.  (Lasīts 4668 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies dille

Re: Pārmaiņas. Vai nemaiņas.
« Atbilde #45 : 2016. gada 27. jūlijs, 11:01:19 »
Iespējams, ka no otra padomiem neviens gudrāks nekļūst.
Man ļoti žēl par autores situāciju un bezcerību.

Varbūt vērts uzsākt SAVAS dzīves revīziju?
Apsvērt visus par un pret. Vai esošajā vīrā pilnīgi viss kaitina?
Kas pietrūktu, ja viņa nebūtu? malku ziemai kurš gādātu, skaldītu un krāmētu? Kurš labo, ja mājās kas saplīst?
kurš tos pašus kartupeļus sastāda un ziemā sniegu šķūrē?

Ja tiešām nekur nekādas palīdzības, ja viss, kas tiek darīts, tiek sabojāts un sapļeckāts, ja seksa jums nav vispār, sarunu un maiguma nekāda - tad šķiries un lai dodas ar savu urbi.
Būs viens cilvēks mazāk jābaro.

Pašlaik nedomāju, ka ir lietderīgi  ņemt vēl kādu darbu, atgriezties mājās vēl vēlāk un konstatēt, ka viss pazūd kā caurā mucā.
Drīzāk kopā ar bērniem un vīru(ja nolemts palikt kopā) censties sakopt to, kas jums ir.
ja neviens nav radināts ko darīt, ir grūti. Bet kaut to pusstundu katru dienu. Vīrs pusstundu pļauj zāli, jūs ar bērniem pa pusstundai apravējiet nezāles un kaut mazu dobīti skaistumam ierīkojiet.
Kādreiz meitai ļoti patika, kad laukos ierādīju viņai pašai savu puķu dobi. Kopā ierīkojām, sasējām raibas vasaras puķu sēklas un saauga ļoti krāšņi. Katru rītu skrēja skatīties un ar prieku pati ņēma mazo lejkaņniņu un devās laistīt.

Ja pašiem sava saimniecība, var visu ko izdomāt, ko pārdot. Varbūt vērts reizi nedēļā vai retāk doties uz tuvāko kaut cik lielāko pilsētu un pārdot jaunos kartupeļus, ogas, sēnes, zaptes, tējas, puķes utt?
Kārtīgi, skaisti safasētus, izkārtotus. Iesaisti vākšanā,noformēšanā un pārdošanā bērnus.

Nekas nedarbojas, ja redz visu darbu gūzmu, izbļaujas, ka remonta nav, nekā nav. Sākt ar mazumiņu.
Par drēbēm - salikt atsevišķi labās, izejamās drēbes, lai tām netiek klāt un second hand nopirkt vairākas ikdienas kārtas, lai būtu kaut 2-3 T-krekliņi, no kuriem izvēlēties.
Pašiem likt vakarā izmazgāt un izžaut.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #46 : 2016. gada 27. jūlijs, 11:32:56 »
Nezinu, kaut kas tomēr... tas pati, pati visu pati...
Tā trauku mazgāšana - manuprāt, ideāls darbiņš bērniem, pat sešgadniekam pa spēkam, kur nu vēl vienpadsmitgadīgam. Un bērniem pa ūdeņiem vispār patīk ņemties.
Kaut kas nav īsti ar to - visi slaisti. Bērniem patīk darboties un sajusties lieliem un lepniem par paveikto, īpaši šajā vecumā. Par to, ka pēc bērna sākumā nebūs kas japārdara, bez tā nu neviens strādāt nav iemācījies. Bet ir vērts sakost zobus un ļaut darīt, citādi pēc brīža būs
ne vien viens vīrs, bet jau trīs mušķērāji uz kakla...

Atslēdzies itta

« Atbilde #47 : 2016. gada 27. jūlijs, 13:18:24 »
Nav neviens nebuut tik bezpaliidziigs, kaa mees to veelamies. Viiriesi tiiri labi ar visu tiek galaa, ja protams vinjiem to ljauj. Varbuut reizeem vajag savaakties un ljaut iemaaciities dariit darbus arii otram. Trauku probleemu var atrisinaat ar traukmasiinu, nebuus taukaini un ekonomeesies laiks.
Dalju darbu parnest var tiesi taa pat no sevis uz viirieti, kaa viirietis tos noveela uz Tevi. Pasakot, ka vinjam ljoti labi sanaak :). Un pat paris aplausti tomaati pirmajaa reizee ir paardziivojami... otreiz jau buus mazaak :)
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #48 : 2016. gada 27. jūlijs, 13:44:36 »
Oi, pareizi, šeit tak Ittai bija vesela tēma par to, ka sieva dara visu, vīrs neko...
Itta varētu būt īstā padomdevēja un dalīties pieredzē  kā pāraudzināt to slinko vīru!
Tieši tāda pat problēma bija.

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #49 : 2016. gada 27. jūlijs, 14:15:42 »
Mēs te visas problēmas esam braši atrisinājuši, bet autore pazudusi...

Atslēdzies itta

« Atbilde #50 : 2016. gada 27. jūlijs, 14:31:14 »
Paaraudzinaat vajag nevis otru, bet sevi un pamainiit savu attieksmi. Taa, ja kas, ir daudzu probleema, ne tikai mana un tas ir daudz gruutaak kaa nomest 15 kg.  Man kaads smeejaas pie kases par to, kaa es ciiniijos ar veelmi salikt produktus maisinjaa, jo es tak to maaku labaak :D . To tieksmi visur buut par noteiceeju utt. ui ku gruuti apspiest ;)
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 27. jūlijs, 14:37:27 no Spārka »

Atslēdzies itta

« Atbilde #51 : 2016. gada 27. jūlijs, 14:38:27 »
Mees pasas no viiriesa uztaisaam lupatas un tad ciikstam, ka izmest zeel, bet funkcionaali arii vairs nav tas :(

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #52 : 2016. gada 27. jūlijs, 15:49:44 »
Citāts
Viiriesi tiiri labi ar visu tiek galaa, ja protams vinjiem to ljauj.

Baidos, ka autores aprakstītā vīra nevīžība vairs nav ārstējama, un tad vairs nav tik svarīgi vai viņš vispār kaut ko dara, kā tas - kā viņš to izdara. Mazgāti, tomēr netīri trauki arī man būtu nepieņemami. Tāpat domāju - skaidrs, ka darbu šādam cilvēkam grūti atrast, vai pareizāk sakot, noturēties jebkādā darbā, jo gan jau paviršs ne tikai mājās, bet arī darbā.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies itta

« Atbilde #53 : 2016. gada 27. jūlijs, 16:25:19 »
Nepiekriitu... ir pieraadiijies preteejais. Ja nav, kas aiz Tevis vaaks ar laiku paaries nu un vienmeer pastaav iespeeja sanjemties un pasai veel sliktaak izdariit - paarspiileet un kungam piedaavaat taukainu skjiivi taa lai sliid no rokaam sameejam ar daksinju, kurai eediens starp zobiem iekjepis... protams - pretiigi, bet vai ir varianti?! Vismaz pameegjinaat tak der :) plus pie taa ir jaaatrod pareizaas atbildes, taa lai nav skandaals, bet ir iespeeja pateikt ka redz man taa laiks nesanaak un Tev jau ar to mazgaasanu sokas labaak :) pie visa iedot jaunu svammiiti un labu mazgaasanas liidzekli un tad maksimaali lieliit katru uzlabojumu saa darbiibaa. Tai skaitaa arii var kaadu laiku eest makaronus, slaveet un luugt tos gatavot ar smaidu katru dienu riitaa vakaraa un veel pusdienaam panjemt liidzi... :D galvenais nepaarspiileet un neljaities traciem. Maaju arii var kaadu laiku netrakot un nevaakt taa pat kaa daarzs un nezaales nav mirstamaa vaina...
Es esmu pamaziitinjaam iemaaciijusies, ka ne visu ko var pacelt arii obligaati vajag staipiit paar variiteem liidzi... sevi jaasaak miileet un lutinaat :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #54 : 2016. gada 27. jūlijs, 16:39:56 »
Autore rakstīja, ka kādu posmu viss bijis ok, tad viss mainījies..., jādomā sākumā nevīža nav bijis...
Interesanti, kas notika tajā pagrieziena punktā?

Atslēdzies itta

« Atbilde #55 : 2016. gada 27. jūlijs, 17:07:42 »
Visticamaak autore centaas izdabaat un pieraadiit, ka var labaak...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #56 : 2016. gada 27. jūlijs, 17:21:57 »
Nūūū, Itta, kā Tu esi mainījusies..., prieks par Tevi, malace!

Atslēdzies tex

« Atbilde #57 : 2016. gada 27. jūlijs, 20:08:56 »
Tiešām  :thumbsup:
Praksē arī realizē? un vairs neej exim dārzu kopt?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #58 : 2016. gada 28. jūlijs, 00:22:11 »
Vispār jau autore nekādas instrukcijas dzīves revīzijai nelūdza. Neatgādina muļķi, kura pati neredz problēmas un to cēloņus. Vnk gadās brīži, kad viss savācas grūtumā, sevis žēl paliek un gribas laukā izrunāt. Bet dzīvē viss mainās, pat tad, ja liekas, ka izvēlies "nemaiņas"

Atslēdzies dille

« Atbilde #59 : 2016. gada 28. jūlijs, 08:52:54 »
Taisnība Minnei :)
Vēlreiz izlasīju autores pieteikumu, kurš bija paslīdējis garām un man pieleca :

"...  tas ir līdzīgs bērnības sapņu darbam. Kad esmu tagadējā darbā, rodas visādas idejas, ko un kā varētu izdarīt, gandrīz fiziska laimes sajūta."

Kaut kā, lasot tālāko, mana uzmanība koncentrējās tikai uz nepadarītiem mājas darbiem, apkaltušiem traukiem utt.
Bet runa ir par ko citu.
Autore, ja vēl lasi -  tas ir tik fantastiski, kad cilvēks apjauš, tieši kas ir viņa sapņu darbs, kas patiesi padodas un sagādā prieku.

Seko tam un dari to, tas lielai Tavas dzīves daļai nesīs prieku un piepildījumu.