Autors Tēma: Lūgums un uzaicinājums  (Lasīts 7751 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Lūgums un uzaicinājums
« : 2016. gada 02. augusts, 08:41:18 »
Dižā foruma tauta!
Cik pa foruma pastāvēšanas laiku esmu novērojusi, te apgrozās visnotaļ loģiski domājoši, parasti cilvēki. Mēs.
Šoreiz gribu palūgt Mūsu palīdzību. Pirmajā lapā iepublicējām mazliet negantu rakstiņu par medicīnu. Ja nu Mēs apgrozāmies vēl pa kādiem soctīkliem, vai, diespas, pazīstam kādu masu mēdiju darbinieku - lūdzu, droši dalieties informācijā.
Valdību gāzt nevajag, bet pa mazam pilienam indes sen ižžuvušajā biķerī, kas simbolizē medicīnu, iepilināt varam.
Kā tauta sensenis novērojusi, ''maza blusa niknāk kož...'' (Šukšins, "Sarkanais irbenājs).
Visus sakost!

Atslēdzies Spārka

Re: Lūgums un uzaicinājums
« Atbilde #1 : 2016. gada 02. augusts, 08:46:35 »
Pievienojos aicinājumam. Ir iespēja pārliecināties, vai mums piemīt potenciāls spēks. Šis nav nekāds "piedalos konkursā, lūdzu balsojiet", tā ir problēma, kas var skart ikvienu no mums.
Ja kāds baidās par anonimitāti - nevienam, pat ne administrācijai nav redzams, vai ar rakstu padalījies anonīms garāmgājējs vai kāds forumietis.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #2 : 2016. gada 02. augusts, 09:01:12 »
...ja vēl rakstu varētu papildināt ar pierādījumiem, kopijām, scan un tt..

Bet enivei pievienojos - moči kazla!!!

Atslēdzies dip

« Atbilde #3 : 2016. gada 02. augusts, 09:05:29 »
Pievienojos. Gaiļezers, ģimenes ārste - to nesen izbaudīju. Diemžēl.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4 : 2016. gada 02. augusts, 09:49:54 »
Izlasot to šausmu gabalu, mani neatstāj doma, ka, iespējams, aprakstītajam kungam vieglāk būtu bijis vienkārši nomirt, nekā ciest tās manipulācijas un pazemojumus. Jo kā sapratu - vēl nekas nav beidzies...un šausmīgu beigu vietā nākas pārdzīvot nebeidzamas šausmas.

Principā es arī tā dzīvoju, ka kamēr kustos, jūs mediķi mani rokā nedabūsiet. kad vairs nekustēšos - tad jau vienalga... 

Tas, ka man ir polise un tāpēc es reizi pa reizei varu atkāpties no šī principa, mani tikai pārliecina, ka princips ir pareizs. Izmeklējumi un konsultācijas ir dārgas un atvainojos, bezjēdzīgas.
Pēdējo reizi atvaļinājuma laikā speciāli dzinos uz Rīgu (faktiski veselu atvaļinājuma dienu izniekoju), 30eur... ārsts tikai paskatījās izmeklējuma rezultātu un pateica turpināt dzert zāles vēl pusgadu. Man pašam ne aci uzmeta, ne pirkstu piedūra. To tak e-pastā varēja uzrakstīt. es būtu samaksājis. Medicīnas sabiedrība ARS.     

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2016. gada 02. augusts, 10:00:17 »
Dadukiņ, Tu labāk pie Cammas pieraksties. I aci uzmetīs, i nopalpēs un vēl ar murķu garinēšanas receptēm varēsiet apmainīties. :)
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 02. augusts, 10:16:28 no Luīze »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2016. gada 02. augusts, 10:09:01 »
Aiz tiem visiem priekšrakstiem un vadlīnijām sen aizmirsuši, ka ir cilvēks.
Slims cilvēks. Pat ļoti slims. :((((
Lasot radās sajūta, ka slimnieki domāti medicīnai nevis medicina slimniekam.
Bardaks totāls.
Un interesanti, kur tās kvotas pa vidam pazuda?, kaut gan nav grūti iedomāties...

Pieslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2016. gada 02. augusts, 10:17:10 »
No slimnīcas ārā bez receptēm - pieredzēts. Tās laikam vadlīnijas, lai ĢĀ neapdalītu?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #8 : 2016. gada 02. augusts, 10:20:31 »
Āa, manējais "gudrnieks", kad prasīju recepti, arī teica, ka pie ģimenes ārsta lūdzu...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2016. gada 02. augusts, 10:23:32 »
Dadukiņ, Tu labāk pie Cammas pieraksties. I aci uzmetīs, i nopalpēs un vēl ar murķu garinēšanas receptēm varēsiet apmainīties. :)

...lai uz gudru cilvēku paskatītos, man pietiek pie spoguļa pieiet... palpēt gan nemāku...
Kur tur var pierakstīties un vai kartes pieņem? :D :D

Atslēdzies Camma

« Atbilde #10 : 2016. gada 02. augusts, 10:24:02 »
Mīļumiņi, pašlaik skrienu to radu vilkt uz onkocentru. Vakarā padalīšos iespaidiem.
Mao - varu visus laikus, kopijas, skanus sagādāt. Par tik nesmukām lietām BEZ dokumentāliem pierādījumiem un lieciniekiem publiski neplātītos.
Visus sakost!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #11 : 2016. gada 02. augusts, 10:27:52 »
Camma, Tev PZ
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2016. gada 02. augusts, 10:52:42 »
No slimnīcas ārā bez receptēm - pieredzēts. Tās laikam vadlīnijas, lai ĢĀ neapdalītu?

Dalīšana ta dalīšana, bet nav jau izraksta pēc kura recepti rakstīt.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #13 : 2016. gada 02. augusts, 12:32:01 »
Man gan nav daudz to FB draugu, bet, zinu dažus, kas noteikti pados vēl tālāk. Padalījos.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #14 : 2016. gada 02. augusts, 13:45:35 »
Es padalīšos ar Cammas rakstu kur varēšu. Bet medicīnas bardaka apjomi ir tik visaptveroši, ka es pat nezinu, no kura gala vajadzētu sākt.
Es ticu, ka valsts pārvaldīta medicīnas apdrošināšana var sniegt tik daudz līdzekļu, lai nodrošinātu vidēju, apmierinošu aprūpi katram (bērnam, pensionāram, bomzim) cilvēkam valstī. Vērtējot 5 punktu sistēmā, valsts apdrošināšana varētu nodrošināt aprūpi uz 3-3,5.

Ar vidēju aprūpi  saprotu - piekļuve ārstiem tad, kad vajag, standarta diagnostika,standarta terapija. Neietver - sīkāku, sistēmisku diagnostiku, dārgākas un efektīvākas terapijas.

Ja ienākumu nodoklis nav progresīvs, obligātās apdrošināšanas nodoklim jābūt progresīvam.

Ar valsts pārvaldītu  iekasēto naudu domāju absolūti jaunu pārvaldības modeli nekā pašreizējā veselības ministrijas darbības.

Tēlaini izsakoties, atbraukt pie veselības ministrijas , pilnas ar ierēdņiem, ar tanku, noslaucīt no zemes virsas, pagaidīt , lai putekļi nosēžas no drupām, uzdziedāt jautru dziesmiņu uz drupām, un sākt būvēt jaunu sistēmu absolūti no nulles ar jauniem cilvēkiem.