Es padalīšos ar Cammas rakstu kur varēšu. Bet medicīnas bardaka apjomi ir tik visaptveroši, ka es pat nezinu, no kura gala vajadzētu sākt.
Es ticu, ka valsts pārvaldīta medicīnas apdrošināšana var sniegt tik daudz līdzekļu, lai nodrošinātu vidēju, apmierinošu aprūpi katram (bērnam, pensionāram, bomzim) cilvēkam valstī. Vērtējot 5 punktu sistēmā, valsts apdrošināšana varētu nodrošināt aprūpi uz 3-3,5.
Ar vidēju aprūpi saprotu - piekļuve ārstiem tad, kad vajag, standarta diagnostika,standarta terapija. Neietver - sīkāku, sistēmisku diagnostiku, dārgākas un efektīvākas terapijas.
Ja ienākumu nodoklis nav progresīvs, obligātās apdrošināšanas nodoklim jābūt progresīvam.
Ar valsts pārvaldītu iekasēto naudu domāju absolūti jaunu pārvaldības modeli nekā pašreizējā veselības ministrijas darbības.
Tēlaini izsakoties, atbraukt pie veselības ministrijas , pilnas ar ierēdņiem, ar tanku, noslaucīt no zemes virsas, pagaidīt , lai putekļi nosēžas no drupām, uzdziedāt jautru dziesmiņu uz drupām, un sākt būvēt jaunu sistēmu absolūti no nulles ar jauniem cilvēkiem.