Autors Tēma: Lūgums un uzaicinājums  (Lasīts 7814 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Re: Lūgums un uzaicinājums
« Atbilde #30 : 2016. gada 03. augusts, 02:57:44 »
Tuk, ja vien Tu zinātu... Tas mans vēstījums ir APGRAIZĪTS. Patiesībā, tas ir vēl krāšņāks. Un turpinājums... Par vakardienas vizīti vēl neesmu gatava publiski izteikties. Ir trīs naktī un vēl nevaru aizmigt, pa galvu jaucas brīnišķīgais epopejas turpinājums, kurš turpināsies vēl....
Par šausmām visiem pacientiem un kaut cik ar sirdsapziņu un prātu apveltītiem līdzcilvēkiem jāatzīst, ka Večiņai 1000% taisnība un pamats pesimismam ir tikpat fundamentāls kā Hitlera bunkurs.
Medicīnas sistēma ir tik sapuvusi, ka atgādina fekāliju kaudzi - smirdoša masa ar šur tur vietām pavīdošu nesagremotu sēkliņu.... Un nekādu uzlabojumu iespēju neredzu. Ar katru nākamo likumu kļūst arvien sliktāk.
Visus sakost!

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #31 : 2016. gada 03. augusts, 06:25:28 »
Jā - es kādu brīdi biju tik stulba, ka manas pelēkās šūniņas neapjēdza - kāpēc veselības ministra portfeli vienmēr paķer valdošās partijas bīdīta persona?Galvenais, ko nepieminēju un kas dod vistreknākos "otkatus" - visu veidu iepirkumi un valsts pasūtījumi.Kurš un kad izmudžinās - cik miljardu aizgājuši un turpina aiziet, kad jāiepērk medicīnas aparatūra un iekārtas, kad tiek kaut kas celts vai remontēts???Milzīgs caurs maiss - gāz zeltu iekšā cik nu kuram iepatīkas un viss nogrimst un aizplūst melnos dziļumos - partiju kasēs un funkcionāru kabatās. :taunt:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #33 : 2016. gada 04. augusts, 20:43:18 »
Ziņās tv skatos, ka valdība šūmējas, ka pieaug slimības lapu skaits.
Kā citādi - Ha, ha (sardoniski smiekli). Un pieaugs - “Verončik, gatovsja!“

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #34 : 2016. gada 04. augusts, 21:03:26 »
Lai Dievs pasargā visus, kuriem jāoperē žultsakmeņi un tie neizdibināmie ceļi aizved uz Stradiņiem. Nevienam ienaidniekam to nenovēlu. Tādu ņirgāšanos, vienaldzību un visādi citādi lopisku attieksmi, nav pelnījis neviens.
Mana problēma bija tā, ka neveiksmīgas ĀP brigādes dēļ, biju spiesta braukt uz akūtu operāciju ar ... trolejbusu, bet ar jau gatavām bildēm un slēdzienu ...
Dzirdēt to, ka "mēs jūs ņemam operēt tikai tāpēc, ka DR. XXX Jums taisīja sonogrāfiju. Ja šī daktere tā raksta, tad operēsim!" Paldies dakterei no VS4, ka tajā dienā dežūrēja.

Tad tā sēdēšana palātā un neizpratne, kas notiks. It kā gāju uz darbu, jo ātrie "tādus, kā jūs, mēs nekur nevedam" iedzina mani tādā vainas apziņā, ka pēc vairāku dienu vemšanas vienkārši vairs neēdu un nedzēru, biju nolēmusi atgriezties darbā, bet pa ceļam  pārbaudīt, kas ar mani bija noticis. Pēc sonogrāfijas teksts - jums nopietns saasinājums, steidzami uz pirmo slimnīcu, kas pa ceļam.
Diemžēl, man pa ceļam nav slimnīcu un biju spiesta braukt uz to, ko zināju - Stradiņi.

Turpmākais nav tā vērts, lai es atkal par to domātu, bet nekad nevienam neieteikšu un ja varēšu, tad savējos sargāšu no šīs iestādes.

Tik naudas kārus un netaktiskus dakterus es neatceros un nevienam nenovēlu..... Es par vēlu sapratu, ka dakteris gaida naudu, lai gan palātas biedres vīrs (kungs gados) brīdināja  - meitiņ, Tu viņam samaksā. Manu sieviņu arī rakstīja ārā ar 39 grādu temperatūru, bet es izstāstīju, ka dienā esmu universitātē un nevaru sievu atstāt vienu ar temperatūru nekurinātā mājā. Samaksāju un teica - nu ja, nu ja ... vēl veiksim pārbaudes! Atstāja uz  diennakti.

Tā šis kungs man stāstīja vairākas dienas, bet es biju nestaigājoša un zināmā šokā - nesapratu.

Pat nestāstīšu, ko man teica dakteris, bet .... lai Dieviņš apgrābstās .... ko tādu nevēlu piedzīvot ne veselam, ne slimam ... Ne nabagam, ne bagātam.

P.S. Pagāja pusgads un man bija nepieciešama cita steidzama operācija - Dievam ir fantastiska humora izjūta, jo man atsūtīja to pašu ĀP brigādi. Mēs atpazinām viens otru, bet es jau biju sagatavota un stiepu pretī visus ārsta norādījumus un man tikai pajautāja - uz kuru slimnīcu .... Vienīgais, kas man bija svarīgi - tikai ne Stradiņi.
Paldies slimnīcai un dakteriem, ne mirkli nejutos, ka nesamaksājusi ķepā, esmu zemākā kasta ... zem grīdlīstes. Dakteres iejūtība un personiskā attieksme fantastiska!

P.P.S. Pirmajā gadījumā man bija jāizņem šuves un jāmaina plāksteri. Daktera paziņojums - mani pieņemšanas laiki ir tādi un šādi, bet JUMS pie manis nav jānāk!
Otrajā gadījumā viss tas pats, bet - ja jums nav ērti vai ir dārgi poliklīnikā, nāciet pie mums uz nodaļu jebkurā laikā.

Netraucēju ne vienus, ne otrus, bet vienā gadījumā mieles palika.

Un jā, abās situācijās man bija dārga veselības apdrošināšanas polise. Un tas ir iemesls, kāpēc iedomājoties par obligāto, man šermuļi skrien caur kauliem ..... Ko mēs saņemsim? Figu uz kociņa.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #35 : 2016. gada 04. augusts, 21:19:07 »
Njā, ja pat ar polisi... sakarīgu...
Man ar polisi bijusi vien “klanišanās“... njā... viss iet uz leju... :(

Atslēdzies Camma

« Atbilde #36 : 2016. gada 04. augusts, 21:38:38 »
Kad vēl Stradiņos strādāju, mammucis ar nierakmeņiem tur tika atvests, ar ātrajiem. Kaite zināma, tik šoreiz sāpēja tā, ka nekas nelīdzēja un paciest nevarēja. Kā par nelaimi, biju nez kur pasaulē aizdauzījusies. Ne ātrie, ne uzņemšanā pret sāpēm neko nedeva. Nuja, labi, to saprotu, kamēr nav diagnoze, zāles nedod. Bet - 6 stundas? Pa to laiku neviens klāt nenācis, izņemot pašā sākumā papīru aizpildītāju. Ik pa laikam kāds baltais ķitelis pabizojis garām un tik apjautājies - ''kā jūsu uzvārds?''. Gala beigās vienam vīrieškārtas dakterim mammucis nobļāvis, ka šajā iestādē pēdējo sešu stundu laikā famīliju nomainīt neesot bijis ne mazāko iespēju. Dakteris apstājies, sācis smieties un tad arī mammuci apčubinājis. Uz ielas naktī neizmeta, ielika nodaļā. Bet tur jau atkal cits stāsts...
Visus sakost!

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #37 : 2016. gada 04. augusts, 21:45:32 »
Kad vēl Stradiņos strādāju, mammucis ar nierakmeņiem tur tika atvests, ar ātrajiem. Kaite zināma, tik šoreiz sāpēja tā, ka nekas nelīdzēja un paciest nevarēja. Kā par nelaimi, biju nez kur pasaulē aizdauzījusies. Ne ātrie, ne uzņemšanā pret sāpēm neko nedeva. Nuja, labi, to saprotu, kamēr nav diagnoze, zāles nedod. Bet - 6 stundas? Pa to laiku neviens klāt nenācis, izņemot pašā sākumā papīru aizpildītāju. Ik pa laikam kāds baltais ķitelis pabizojis garām un tik apjautājies - ''kā jūsu uzvārds?''. Gala beigās vienam vīrieškārtas dakterim mammucis nobļāvis, ka šajā iestādē pēdējo sešu stundu laikā famīliju nomainīt neesot bijis ne mazāko iespēju. Dakteris apstājies, sācis smieties un tad arī mammuci apčubinājis. Uz ielas naktī neizmeta, ielika nodaļā. Bet tur jau atkal cits stāsts...

Nu mani pāris gadus pirms operācijas, uz kuru ierados ar trolejbusu un gatavām bildēm), izmeta uz ielas, laikā kad nakts sab.transports vairs negāja. Labi, ka no Stradiņiem līdz Ziepniekkalnam (tolaik dzīvoju tur) var aiziet ar kājām .... Stutējoties pret sienām sākotnēji, vēlāk skatoties zvaigznēs, mājas tika sasniegtas ...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #38 : 2016. gada 04. augusts, 22:05:14 »
Baacien, ja Tev krutā polise,
kādēļ Tava izvēle veikt plānveida (tā sapratu) operāciju bija tieši Stradiņos? 
Tie jau tāds konvejiers kopš padomijas.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #39 : 2016. gada 04. augusts, 22:18:59 »
Baacien, ja Tev krutā polise,
kādēļ Tava izvēle veikt plānveida (tā sapratu) operāciju bija tieši Stradiņos? 
Tie jau tāds konvejiers kopš padomijas.

Nr. 1 - man nebija un nav nekādas sajēgas par medicīnu un 2 gadus pirms operācijas, Stradiņu pulmonoloģijas nodaļā bija par 3 kapeikām labāka attieksme.
Nr.2 - man nebija plānveida, bet akūta operācija pēc nopietna saasinājuma
Nr.3 - Stradiņi bija slimnīca, kurai zināju atrašanās vietu ....

Atslēdzies tuk

« Atbilde #40 : 2016. gada 04. augusts, 22:37:20 »
Laikam ko pārpratu, pārsvarā, kur akūti ātrie aizved, tur arī operē.
Teorētiski ārstam, kurš konstatēja akūtu stāvokli vajadzēja saukt ātros, ne tā?

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #41 : 2016. gada 04. augusts, 22:40:58 »
Problēmas sākas, kad ātrie pasaka - mēs šitādus nevedam ...
Pacients turpina vemt žulti un atsakās atkārtoti izsaukt ātros, jo ... tādus taču nekur nevedot

Atslēdzies tuk

« Atbilde #42 : 2016. gada 04. augusts, 22:47:09 »
Akūtas sāpes vēderā - ir tas ar ko ved.
Un pie žultsakmeņiem tās ir ahūnas, pat līdz samaņas zudumam,
ātrie špricē narkotikas un ved.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #43 : 2016. gada 04. augusts, 22:55:03 »
Akūtas sāpes vēderā - ir tas ar ko ved.
Un pie žultsakmeņiem tās ir ahūnas, pat līdz samaņas zudumam,
ātrie špricē narkotikas un ved.

Tā domā Tu un tā domāju es .... bet dzīvē viss ir savādāk ... 

Ok, šo beidzām šuves jau sadzijušas un ceru, ka viss ir mainījies ...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #44 : 2016. gada 04. augusts, 23:04:02 »
Nē, es nebrīnos, vairs jau ne par ko medaprūpē...
Vienkārši man nesen ar vienam bija ātrie jāsauc ar žultsakmeņu lēkmi...
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 04. augusts, 23:12:40 no tuk »