Autors Tēma: eļļa???  (Lasīts 4470 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: eļļa???
« Atbilde #15 : 2014. gada 24. oktobris, 14:28:35 »
Es atkal iespraukshos ar austrisko variantu - saucas Topfen Nockerln.

Pacinja (250g) biezpiena, 1 ola,  2eedk riivmaizes, 2eedk mannas (ne ar baigajaam kaudzeem, riivmizi var arii nedaudz mazaak), cukurs peec garshas, vaniljas cukurs.
Sastraadaa masu, liek uz nakti (jo ilgaak briest, jo labaak turas kopaa, es dazhreiz noturu pat diennakti vai 2, ja nesanaak laika uztaisiit) ledusskapii. Pa laikam, ja iedomaajas, var apmaisiit.

Vaariitaa uudenii uz normaalas uguns (veelaak var samazinaat) ar teejkaroti liek nelielas picinjas, meercot karoti karstajaa uudenii. Vaarot taas stipri uzpuushas. Kad klimpinjas uzpeldeejushas, veel nedaudz pavaara (apm.5-7 minuutes - es skatos uz aci vai izvelku un nogarshoju). Nokaash, karstas liek uz shkjiivja, garshiigi ar bruuklenju zapti.

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #16 : 2014. gada 24. oktobris, 14:30:34 »
tie tā kā ir vareņiki, biezpiena klimpas vai kas tāc. Bet izklausās super jauki :)
Nez - rīvmaize tā krutā graudainā, vai der dajebkāda?  :confused:
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies Minne

« Atbilde #17 : 2014. gada 24. oktobris, 14:35:10 »
Riivmaize - ne baigi smalkaa, bet domaaju, ka nav baigaas starpiibas. Es malju maajas apstaakljos ar austrieshu aizveesturisku speciaalu ietaisi, ta ka sanaak i rupjaaki, i smalki gabalinji

Shitaas klimpinjas ir ljoti vieglinjas un gaisiigas. Taadaa veidaa es varu biezpienu (kalciju :D) dabuut sevii :)

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #18 : 2014. gada 24. oktobris, 14:38:04 »
Vot šito paprovēš pagatavot blusu cirkam - varbūt izdodas :)  :big_hug:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #19 : 2014. gada 24. oktobris, 14:39:17 »
Nenormaali vienkaarshi.

Vieteejie dazhkaart eed arii vnk ar puudercukuru un piedzer kompotu, bet man visalaak ar bruukleneem

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #20 : 2014. gada 24. oktobris, 14:41:05 »
A ja sāli piešauj, sāļo variantu arī var uztaisīt? Ar sīpolmērcīti ēdamu?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #21 : 2014. gada 24. oktobris, 14:45:11 »
Zini, man liekas, ka taa meerce klimpinju gaisiigumam vareetu but par smagneeju. Varbuut tad jaaliek klaat vairaak gan riivmaizes, gan mannas, lai klimpas bliivaakas.

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #22 : 2014. gada 24. oktobris, 14:46:23 »
Zini, man liekas, ka taa meerce klimpinju gaisiigumam vareetu but par smagneeju. Varbuut tad jaaliek klaat vairaak gan riivmaizes, gan mannas, lai klimpas bliivaakas.

Ka nesanāk baigi cietas un tādas bez gaisa...  :o

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #23 : 2014. gada 24. oktobris, 22:49:38 »
Atbildu -  eļļu izleju izlietnē un pa virsu uzleju Fairy.Pašpārmetumu nekādu nav.

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #24 : 2014. gada 25. oktobris, 22:28:05 »
Es atkal iespraukshos ar austrisko variantu - saucas Topfen Nockerln.

Pacinja (250g) biezpiena, 1 ola,  2eedk riivmaizes, 2eedk mannas (ne ar baigajaam kaudzeem, riivmizi var arii nedaudz mazaak), cukurs peec garshas, vaniljas cukurs.
Sastraadaa masu, liek uz nakti (jo ilgaak briest, jo labaak turas kopaa, es dazhreiz noturu pat diennakti vai 2, ja nesanaak laika uztaisiit) ledusskapii. Pa laikam, ja iedomaajas, var apmaisiit.

Vaariitaa uudenii uz normaalas uguns (veelaak var samazinaat) ar teejkaroti liek nelielas picinjas, meercot karoti karstajaa uudenii. Vaarot taas stipri uzpuushas. Kad klimpinjas uzpeldeejushas, veel nedaudz pavaara (apm.5-7 minuutes - es skatos uz aci vai izvelku un nogarshoju). Nokaash, karstas liek uz shkjiivja, garshiigi ar bruuklenju zapti.

Ni pa kam nesanāca, viss sašķīda, izplakarējās pa katlu... beigās nokāsu un ieguvu saldi biezpienainu putriņu... Nē, nu daži bij priecīgi arī par tādu iznākumu ...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #25 : 2014. gada 25. oktobris, 22:34:15 »
Man zheel!

Pietiekami ilgi notureeji, lai viss sabriest un savelkas?

p.s.esmu noveerojusi, ka man arii vienmeer ir mazliet atshkjiriigs iznaakums no Latvijas produktiem. Taatad jaataisa veel biezaaka taa masa - vairaak mannas, vairaak riivmaizes

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #26 : 2014. gada 25. oktobris, 22:36:16 »
Jā - veselu diennakti...
Bet arī secināju, ka biezāks droši vien jātaisa... Nu neko, būsim mēģināt vēl - rezultāc bij garšīgs, tikai tovarnij vid nebij ;)
 :big_hug:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #27 : 2014. gada 25. oktobris, 22:46:32 »
Taadas baigi skaistas un simetriskas sanaaks, ja riktiigi biezu miiklu taisiisi, bet tad zudiis arii tas gaisiigums. man patiik nesmukaakas, bet vieglaakas.

Ak, dievs! :D :D Zini, tagad rakstot, es atcereejos, ka neesmu uzrakstiijusi nobeigumu :D

TAATAD - vaarot klimpas, jau paraleeli njem pannu, kuraa pakarsee riivmaizi ar cukuru un tad nokaastaas klimpinjas apviljaa tajaa maisiijumaa!! (Austrieshi daudz lieto riivmaizi paneejumiem, arii saldos eedienos). Un tikai tad shauj klaat zapti vai riivmaizi. Mahlzeit!! labu apetiiti. Piedod!!

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #28 : 2014. gada 25. oktobris, 22:47:29 »
Man tur nebi, ko viļāt, man bij pufīga saldputriņa :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #29 : 2014. gada 25. oktobris, 22:49:17 »
tas shoreiz laikam mans glaabinjhs :D Uff