Autors Tēma: Dīvainie altāri  (Lasīts 14498 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mellene88

Re: Dīvainie altāri
« Atbilde #15 : 2016. gada 13. augusts, 15:55:32 »
nu beidz..kas tad šito ievazā???

es par to,ka tuk  liekas,ka kāds viņai uzspiež to..(paskaidroju,lai nav japarkopē)
man absolūti nav sajūtas,ka man kads uzspiestu savu nelaimi... es respektēju un ,jaa arī varbūt baidos(iekšēji)..tādēļ vienkārši pasaku TTA paldies,ka ir sargājis mani no tādiem pārbaudījumiem un eju tālāk.

cik cilvēku tik attieksmju... :smoker:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Minne

« Atbilde #16 : 2016. gada 13. augusts, 15:58:57 »
nu beidz..kas tad šito ievazā???

Man gan liekas, ka tie plastmasas kroņi un puķes patiešām no krieviem, latvieši nav tik manierīgi, varbūt koka krustiņu, sveci un puķīti noliks

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #17 : 2016. gada 13. augusts, 16:06:48 »
hm... nepiekrītu...
vecajos kapos..ir saglabajusies senie kroņi ..no metāla(lasīju petījumu)...arii latviesu kapos.. un latgaļi liek ne tadus vien kroņus...uz urraa
tas nav manieriigums... tas ir ..ilgak stāv un saglabaajas..
tagad, kad es varu nopirkt patiešam kvalitatīvus makslīgos ziedus..esmu savedusi saviem radu kapiem..atliek tikai nomainiit pa sezonām..ja vien neegrib vislaik kāds kapos dziivot ,lai vislaik mainiitu svaigos ziedus...
protams, protams..bija no maniem radinjiem degunu raukšana- - kā krieviem un kā čiganiem..  :facepalm:
bet oky...ir otrs variants..lieciet svaigos ,stadiet savas pelargonijas un laistiet katru nedēļu...
man tam nav iepēju.....
pa lēnām vien ..ir piekāpušies...
p.s  aa bet mēs tak par ceļamalam runājām... man domat tajos brīžos nu gan nav runa par manierīgumu...nu, ne tur....
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #18 : 2016. gada 13. augusts, 16:11:34 »
āāāāā nav grūti tā... tik kategoriskās dimensijās dzīvot??? :confused:   balts vai melns? bez gradācijām???

psichologi teiktu..ka visvairak kaitinošajām lietām jāmeklē sakne sevī :)

Nu re, Tu pati ari varētu aizdomāties,
kādēļ Tevi tik ļoti kaitina citāds skatījums uz dzīvi. ;)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #19 : 2016. gada 13. augusts, 16:12:42 »
Tā vnk ir kultūra, tradīcijas un mentalitāte. Es nebesos un arī parasti iekšēji padomāju - cik labi, ka man nav šādas nelaimes. Jo tas liecina par sāpēm, katra šāda vieta, un tas nav besīšanās jautājums

Atslēdzies tuk

« Atbilde #20 : 2016. gada 13. augusts, 16:25:28 »
Varētu padomāt, ka tiem tuviniekiem, kuri ceļmalā nepublisko savu sāpi - nesāp.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #21 : 2016. gada 13. augusts, 16:27:26 »
tuk- āāāāā :fp: kur tu tagad redzi,ka mani kaitina :rat: :rat: :rat:
nee nu patiesi :rofl: .. vieniigā diskusija,kurejā nedelas laikā iesaistos,jo man ir viedoklis un šetev..mani kaitinot  :rat: :rat:
protams, nekaitina tos,kuri vispār nerunā ..tiem toč ir vienalga  :rofl: :sarcasm:
IG- mellenessniega

Atslēdzies Minne

« Atbilde #22 : 2016. gada 13. augusts, 16:30:26 »
Varētu padomāt, ka tiem tuviniekiem, kuri ceļmalā nepublisko savu sāpi - nesāp.

tuk, sāp visiem, bet katrs sēro atšķirīgi

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #23 : 2016. gada 13. augusts, 16:49:57 »
Vispirms gribu teikt,ka plastmasas pukjes celjmalaa kaada bojaaejas vietaa galiigi nav krievu kultuuras sastaavdalja un padlaiku ievazaajums. Arii pashos Itaalijas dienvidos shii tradiicija sastopama biezhi. Mani netraucee. Ir daudz citu, man personiigi svariigaku lietu, par ko satraukties.
Par kapu kultu. Tas ir daudzviet. Tikai izpausmes atskjiras. Kur aizgaajeejus zemee rok un kopinju rushina, kaa Latvijaa, kur kaplichaa glabaa un visu pucee, pulee un veedina. Manas itaalju gjimenes kaplicha - visa marmoraa, ar aizgaajeeju bildeem uz katras vietas., augi podos, sveces, nu un visi katolju atribuuti ar. Kad braucam sakopt, maneejie katram miiljajam aizgaajeejam buchu uz bildes iedod, apmiiljo.
Kad peern nomira viira tante (pirmaa aizgaajeeja gjimenee manaa laikaa), saakumaa bija diivaini, kad visi pirmajaas dienaas centaas, lai kaplichaa vienmeer degtu gaisma, lai tantei nav bail, lai pierod.
Tad nu spriediet pashi, kur kapu kults izteiktaaks.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #24 : 2016. gada 13. augusts, 16:54:29 »
Latvijā tas diez vai no Itālijas ienācis:) Ok, katolicisms un tā, bet tas, ko es esmu ievērojusi, vairāk tomēr bijis ar krievisko vidi saistīts

Atslēdzies tuk

« Atbilde #25 : 2016. gada 13. augusts, 16:59:27 »
tuk- āāāāā :fp: kur tu tagad redzi,ka mani kaitina :rat: :rat: :rat:
nee nu patiesi :rofl: .. vieniigā diskusija,kurejā nedelas laikā iesaistos,jo man ir viedoklis un šetev..mani kaitinot  :rat: :rat:
protams, nekaitina tos,kuri vispār nerunā ..tiem toč ir vienalga  :rofl: :sarcasm:

Stāsts vien par baļķi un skabargu.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #26 : 2016. gada 13. augusts, 17:00:08 »
Es jau nesaku, ka tas no IT ienaacis. Saku, ka shiis lietas tomeer vairaak paraadiijaas jau postpadomju laikaa. Taa kaa visdriizaak ievazaatas no Eiropas, , ne Krievijas.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #27 : 2016. gada 13. augusts, 17:02:54 »
Tas gan var būt. Agrāk ko tādu nebiju ievērojusi, nebiju pievērsusi uzmanību. Bet tad vairāk tieši slāviskas izcelsmes cilvēku atzinuši to par labu un skaistu esam

Atslēdzies tuk

« Atbilde #28 : 2016. gada 13. augusts, 17:09:52 »
Pa kapiem pastaigāt man patīk. Nekad nesaistās ar sāpēm, ar mieru gan.
Vienmēr pārņem nomierinoši filozofiskas sajūtas.
Ļoti patīk aizbraukt līdz vecvecvecāku kapiem,
mazs piemājas kapu kalniņš ar daudz kamenēm, kuras kā  samtainas bumbiņas lido gar kājām.
Māju sen vairs nav, vien nelieli kapi  nekurienē.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #29 : 2016. gada 13. augusts, 17:34:31 »
Saku, ka shiis lietas tomeer vairaak paraadiijaas jau postpadomju laikaa.
IMHO jo postpadomju laikā beidzot ir kvalitatīvi māksligie ziedi - pat tuvumā no īstiem pagrūti atšķirt. Padlaikos bija pilnīgas sintētiskās šausmas. :D Tos tiešām lika tikai uz košu ārišķību tendētie krievi un daudz neatpaliekošie latgaļi. Latvieši tomēr piezemētāki savās izpausmēs.

Starp citu, man pašai vannasistabā ir karājušās mākslīgās efejas. Ļoti patika - trubu trubas nerēgojās, zaļš un priecīgs stūris. Citādi tur bez gaismas nekas dabīgs nespētu izdzīvot.
Es visu atceros, Ričard...