Autors Tēma: Dīvainie altāri  (Lasīts 14572 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Re: Dīvainie altāri
« Atbilde #30 : 2016. gada 13. augusts, 17:39:52 »
man arī patīk kapi. Tur, kur tiem ir paredzēta vieta. Nepatīk - par kapiem pārvērstās un,  atvainojiet, ja kādu aizskaru - piesārņotās ceļmalas. Es to redzu kā tādu... ārišķību... Nu vai tiešām ar baznīcām, īstajiem kapiem un mājas altāriem nepietiek, noteikti jāuzstutē vēl krusts ceļmalā, būtībā - sabiedriskā vietā... Man ir tādas pašas tiesības - gribēt ceļmalu kā ceļmalu, ne kā kapus...Kurà brīdī tās sērotāju tiesības piesārņot vidi ir kļuvušas svarīgākas? Bez projekta un saskaņošanas tak tagad i šķūnīti uzcelt savā pagalmā nedrīkst, a šito nezkāpēc drīkst...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #31 : 2016. gada 13. augusts, 17:42:57 »
Latvijā tas diez vai no Itālijas ienācis:) Ok, katolicisms un tā, bet tas, ko es esmu ievērojusi, vairāk tomēr bijis ar krievisko vidi saistīts

Padlaikos tos mākslīgos ziedus darināja no kreppapīra, pēc tam mērcēja parafīnā,
tantītes tirgū pārdeva. Atveroties robežām sortiments mainījās, tantīšu rūpals beidzās.
Pirmo reizi tās iezīmētās nelaimes vietas redzēju padsmit gados ceļojot caur Krieviju uz
Vidusāziju. Brīnījos, ka turpat apglabāti, kamēr sapratu, ka tie nav kapi.
Pie mums šī tendence parādījās krietni vēlāk...

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #32 : 2016. gada 13. augusts, 18:33:00 »
baigi jocīgi sanāca :scratch: ..  man acis skabargainas :just_popcorn: ..hm..lai gan man nav itnekada protesta ne pret vienu no šiem variantiem..ja nu vienīgi ar papīriem un riepam piemetātām ceļmalām...bet arii tad, ir skumjas nevis protests...
laab, tātad es off... :smoker:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #33 : 2016. gada 13. augusts, 18:52:37 »
Tas tonis, tāds hmm, nu labi...
Domāju, ka saprati, ka stāsts jau nav par neiejūtību pret cilvēciskām sāpēm, bet gan to ārējo izpausmju ienākšanu citā kultūrā. Un mani nemierina doma, ka Tavā mītnes, vai jebkurā citā valstī ir vēl vairāk...

Atslēdzies reno

« Atbilde #34 : 2016. gada 13. augusts, 18:58:55 »
tas kā viduslaikos -sākumā puķes, tad iekarina kokā krustiņu, tad kāds kapelliņu jau uzcērt, un skaties -pēc 300 gadiem katedrāle, brīnumdari un ļaužu tūkstoši

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #35 : 2016. gada 13. augusts, 19:21:03 »
tuk- oky piedod..mana vaina ,ka neesmu iemācījusies atbildēt ar :

jā, besii manii arii....
vai ,ja nebesī,tad paklusēt lupatiņā... :blushing: (uij kā nāktos ...ne?)
vienmēr liekas..ka, ja ir diskusija..un ,ja man ir kāds vērojums..vai viedoklis(sasodīts..da kam tas interesē)..tad varu to paust... :fubar: (kaza..stulba)..

p.s man vienalga netop skaidrs kādi ļaunie ienācēji te tiek meklēti??? un kāda tad ir tā Latviskā ceļmalu kultūra ..gadsimtu plūsmā :scratch:
p.p.s. var neatbildēt..jo man kašķi negribas..taads nav mans mērķis...
.... toni manu tu nedzirdi... pavisam parasts..un mazliet izbrīnīts...ja nu kas...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #36 : 2016. gada 13. augusts, 19:25:41 »
Diskusija, jā, sākumlapā Spārkai bija sakarīga publikācija. ;)

p.s. kā nemanu, ka liegtu kādam izteikt viedokli, vien aizstāvu savējo,
tāpat kā citi šajā diskusijā. :)
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 13. augusts, 19:37:23 no tuk »

Atslēdzies reno

« Atbilde #37 : 2016. gada 13. augusts, 19:56:38 »
Ja nu turpinām mazliet pakasīties, tad man šīs ceļmalas piemiņasvietas ar savu zināmo  eksaltāciju rada asociāciju ar profesionālajām apraudātājām -dažās kultūrās tādas ir, kas riktīgi kliedz un plēš drēbes. Otra galējība -ne asariņu

Tagad jau esmu pieradusi, bet kādu laiku konkrēti uzmanību no ceļa novērsa mazais memoriāls pa ceļam uz Kauguriem -krusti, portreti, puķes sveces. Var jau saprast palicēju sāpes -viens piedzēries idiots ar tikko rumbulā iegādātu bembi parāva līdz vēl pāris jaunu puišu. Bet ir taču kapi.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #38 : 2016. gada 13. augusts, 20:04:34 »
Ziniet, varbūt skan kka jocīgi vai stulbi, bet TĀ, konkrētā, vieta, kur mīļš cilvēks gājis bojā, apziņā tomēr kkā iesēžas. Jo tajā brīdī, tajā situācijā un tajā vietā ir absolūti mainījušās cilvēku dzīves. Protams, ne visiem (un labi, ka tā)  ir tāda uztvere, sajūtas un vajadzība, bet es spēju tādus pušķotājus saprast

Atslēdzies diddly

« Atbilde #39 : 2016. gada 13. augusts, 20:10:19 »
šodien iznāca braukt pa ceļu,kurš atzarojas uz Rideļiem,no Kolkas ceļa. Tur Cojam tāds memoriāls-skulptūra,žogs,ziedi,apraksts,garām braucot bija piestājuši cilvēki,lasīja...nja...arī uz Liepājas šosejas,Ķiģelim necilāks stops.

mani tādi netraucē,vien garāmbraucot piedomāju,vai pieminam,ka ceļš nav tikai trase no (.) uz (.) bet uz tā var arī viss aprauties,izbeigties...

bet vsp man šī tēma atgādina bērnībā bieži dzirdētu omes,un citu radu tantīšu šķendēšanos,ka viena kapos ne tā sastādījusi,otra neliek apmali,trešā visu pārbūvējusi,un tās sarunas bija regulāras...laikam mūžīgas

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #40 : 2016. gada 13. augusts, 20:16:58 »
Man šī piemiņas vietu tendence kaut kādā mērā tiešām traucē, jo tiek ierobežota mana apziņas brīvība priecāties vietās, kas citiem ir teju svētas. Kamēr tādas vietas ir uz rokas pirkstiem saskaitāmas, tas vēl nav jūtami, bet pamazām šādas vietas var ienākt arī blīvā pilsētas krustojumā un sarasties vairāk un vairāk.

Mana pārliecība - aizgājējiem ir jāļauj dusēt mierā, var pieminēt ar labu vārdu. Bet fizisko pasaules telpu atstājiet dzīvajiem. Mani pašu, kad būs pienācis laiks, izkaisīt un nekādas svētvietas vai urnas.

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #41 : 2016. gada 13. augusts, 22:31:23 »
Pilsētā, kur dzīvoju, nesen notika šokējoša slepkavība/ it kā terorakts - cilvēki bija salikuši ziedus, sveces, vēstules. Man netraucē. Uzskatu, ja cilvēkiem ir sajūta, ka tās piemiņas lietas/vietas ir vajadzīgas, lai jau. Netiesāšu nevienu, kurš zaudējis tuvinieku, draugu vai citādi dārgu cilvēku, un pēkšņi sāk uzvesties, cituprāt, nepieņemami utt. Galīgi neesmu iecietības paraugs, bet šādos mirkļos cenšos būt saprotoša, pat ja kaut kas kaitina. Es vispār uzskatu, ja kādām sāp tā, ka liekas, ka var pa sienām staigāt, tad viņam ir atļauts viss. Nu, gandrīz viss..

Atslēdzies reno

« Atbilde #42 : 2016. gada 13. augusts, 22:56:03 »
Tieši tā, pilnīgi piekrītu. Bet kas pēc tam -kurā brīdī novāc ziedus, rotaļlietas?

Viedokļu apmaiņa jau par to, vai tādas vietas vajag uzturēt ilgstoši un pārvērst par kaut kādiem altāriem

Atslēdzies Minne

« Atbilde #43 : 2016. gada 13. augusts, 23:01:27 »
Sērām diemžēl nav termiņa. Katrs kārpās, kā nu prot

Atslēdzies tuk

« Atbilde #44 : 2016. gada 13. augusts, 23:06:06 »
Jā, Reno, saprata pilnīgi pareizi.
Es nerunāju par kādām masu slepkavībām, kā piemēram nesenā “Maksimas“
traģēdija vai “Dvīņu“ torņu sabrukšana, kur pēctam veido memoriālus...