Nenāku nevienu ne aizstāvēt, ne nopelt, bet
1) nu patiešām - ja jau to iemeslu negribēt bērnus ir 101, nutad kāpēc ne vasektomija? ak no impotencītes bail... skaaaidrs... egoismiņš parastais. Neviens nav izslēdzis varbūtību palikt stāvoklī arī pie visvisdrošākās kontracepcijas.
2) "izrunāts arī rīcības plāns, ko darīt, ja tas tomēr nenostrādā" - ja ir runa par abortu, šo norunu var izmest miskastē. Viena lieta ir teorētiska "vienošanās" kaut kad pirms, otra - veselais saprāts brīdī, kad šīs lēmums pie fakta jāpieņem. Un ja nu tas ir vienīgais bērns, ko šī sieviete spēs iznēsāt un dzemdēt, dažādu veselības faktoru dēļ?
Ja jau tik ļoti nevajadzēja tos bērnus - nu tad a) vasektomija b) sieviete bez dzemdes. Tas laikam būtu vienīgais simt% variants, vismaz godīgs.
a pārējais viss - bla bla...
Es saprotu, topika jautājums ir " Tad kā tad sanāk? Sieviete vienpersoniski var pieņemt lēmumu palikt stāvoklī un dzemdēt bērnu, pat, ja zina, ka otra puse būs kategoriski pret un vēl spiest otru par savu lēmumu atbildēt? "
Uz jautājuma pirmo daļu - atbilde ir "jā". Kāpēc? Nu... gari sanāks, bet, domājams, tāpat skaidrs.
Uz jautājuma daļu - "piespiest atbildēt" - nu, mēs jau nezināk kāpēc tos paternitātes testus taisa, varbūt vnk grib sakaŗtot bērna dzimšanas apliecību. Tici man, svītriņa ailītē "tēvs" nav patīkama, to es no privātās pieredzes savā dzimšanas apliecībā.
Cilvēki dzemdē un mīl arī bērnus ar garīgām un fiziskām nepilnībām, pie tam spēcīgām. Pat zinot, ka tāds piedzims.
P.S. Šo pašu situāciju no tās sievietes skatpunkta jau mēs neuzzināsim, vai ne? Pieņemu, ka būtu "nianses"