Autors Tēma: Tiesības izvēlēties tikai vienam?  (Lasīts 7759 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

RaFix

• Viesi
Tiesības izvēlēties tikai vienam?
« : 2016. gada 18. augusts, 10:40:49 »
Pirms jūs sākat mani audzināt, apbēdināšu - stāsts nav par mani.

Bērns jau ir piedzimis, dažus mēnešus vecs. Vīrietis ir saņēmis paziņojumu, ka viņam jāierodas tiesā paternitātes un alimentu jautājumos. Viss kārtībā, teiksiet? Ne gluži.
Pirms bērniņš pieteicās, bija noruna, ka nekādu bērnu nebūs. Kontracepcijas jautājumi risināti kā pieaugušiem cilvēkiem pieklājas, izrunāts arī rīcības plāns, ko darīt, ja tas tomēr nenostrādā. Abas puses tam piekrita un gadiem tas tā arī strādāja, līdz notika iepriekš minētais. Viena puse norunu nepildīja un vienpusēji pieņēma lēmumu bērnam būt.

Tad kā tad sanāk? Sieviete vienpersoniski var pieņemt lēmumu palikt stāvoklī (Pati pateikusi, ka tas bija apzināti - viņa viņam meloja, ka savas tabletes dzer) un dzemdēt bērnu, pat, ja zina, ka otra puse būs kategoriski pret (Cilvēkam ir iemesls negribēt vairoties, turklāt, pietiekami nopietns, viņš tiešām nekad nepārdomās un par to viņa arī bija informēta) un vēl spiest otru par savu lēmumu atbildēt?  :scratch:

Atslēdzies Spārka

Re: Tiesības izvēlēties tikai vienam?
« Atbilde #1 : 2016. gada 18. augusts, 10:44:59 »
Tad vajadzēja notariāli vienošanos apstiprināt. Lai gan, nezinu, vai tas strādātu, jo tiesai jāņem vērā nevis vecāku ambīcijas, bet bērna tiesības.
Ja tik kategoriski negribas vairoties, vajadzēja izvēlēties vazektomiju.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #2 : 2016. gada 18. augusts, 10:53:21 »
Sieviete, uzsākot kopdzīvi ar šo vīrieti, droši vien domāja, ka vīrieša uzskats mainīsies, kā arī ar laiku varbūt pašai domas mainījās. Vēlāk saprata, ka nē un tad lika vietā viltību. Vēl stulbāk, ka viņa atzinās tajā, varēja teikt, ka gadījās :)
Piekrītu, ka vazektomija būtu 100%, ja jau neveica, varbūt pats šaubījās?

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #3 : 2016. gada 18. augusts, 10:55:25 »
Šim varētu likt "like".

Par kopējo tēmu. Būtu ok, ja viņa neko neprasītu. Bet droši vien cerēja, ka bērnam esot tomēr to sagribēs, kaut kas mainīsies. Izrādījās, ka nekas nemainās, bet atbalstu (  :$:  ) tomēr tā kā prasās....

« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 18. augusts, 11:08:31 no Piafa »

RaFix

• Viesi
« Atbilde #4 : 2016. gada 18. augusts, 11:07:17 »
Varētu jau, bet tad vispār par impotentu palikt. Tāpēc jau sieviete par to tika informēta un paskaidrots, kas ir kas.
Bērnu, godīgi sakot, žēl visvairāk, ne tikai man, bet pašam tēvam arī - viņam būs viss tas pats komplekts, kas tēvam jau ir - mocīsies tāpat. Neko sev mammīte - veselu tēvu nevarēja pameklēt, ja bērnu par visām varēm gribēja?
Un kas skuķim vainas bija muti pavērt un pateikt, ka viss - es eju prom, meklēšu veci, kas bērnus grib?  :scratch:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2016. gada 18. augusts, 11:13:01 »
Klasika.
Jūtu līdzi vīrietim, izdarāms te nav nekas, jo "tiesības" ir bērnam un mātei, bet ne vīrietim. Ja būtu iespējams pierādīt vienošanos, varētu spirināties.
Jautājums gan - cik stulbam ir jābūt, lai uzticētos sievietei "kontracepcijas lietošanas" sakarā, ja pats esi kategoriski pret bērna rašanos...
Par bābu neizteikšos, būs ļoti rupji. Labi, ka es neesmu vīrietis, man ar tām stulbajām kazām [kādas ir lielākā daļa] nav jādzīvo kopā.
Es visu atceros, Ričard...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #6 : 2016. gada 18. augusts, 11:14:05 »
Varētu jau, bet tad vispār par impotentu palikt.
Pirmo reizi dzirdu, ka pēc vazektomijas var par impotentu palikt. Tur ir kāds medicīnisks pamatojums vai tautas nostāsti?

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #7 : 2016. gada 18. augusts, 11:17:42 »
Nenāku nevienu ne aizstāvēt, ne nopelt, bet

1) nu patiešām - ja jau to iemeslu negribēt bērnus ir 101, nutad kāpēc ne vasektomija? ak no impotencītes bail... skaaaidrs... egoismiņš parastais. Neviens nav izslēdzis varbūtību palikt stāvoklī arī pie visvisdrošākās kontracepcijas.

2) "izrunāts arī rīcības plāns, ko darīt, ja tas tomēr nenostrādā" -  ja ir runa par abortu, šo norunu var izmest miskastē. Viena lieta ir teorētiska "vienošanās" kaut kad pirms, otra - veselais saprāts brīdī, kad šīs lēmums pie fakta jāpieņem. Un ja nu tas ir vienīgais bērns, ko šī sieviete spēs iznēsāt un dzemdēt, dažādu veselības faktoru dēļ?

Ja jau tik ļoti nevajadzēja tos bērnus - nu tad a) vasektomija b) sieviete bez dzemdes. Tas laikam būtu vienīgais simt% variants, vismaz godīgs.

a pārējais viss - bla bla...

Es saprotu, topika jautājums ir " Tad kā tad sanāk? Sieviete vienpersoniski var pieņemt lēmumu palikt stāvoklī  un dzemdēt bērnu, pat, ja zina, ka otra puse būs kategoriski pret un vēl spiest otru par savu lēmumu atbildēt? "

Uz jautājuma pirmo daļu - atbilde ir "jā". Kāpēc? Nu... gari sanāks, bet, domājams, tāpat skaidrs.
Uz jautājuma daļu - "piespiest atbildēt" - nu, mēs jau nezināk kāpēc tos paternitātes testus taisa, varbūt vnk grib sakaŗtot bērna dzimšanas apliecību. Tici man, svītriņa ailītē "tēvs" nav patīkama, to es no privātās pieredzes savā dzimšanas apliecībā.

Cilvēki dzemdē un mīl arī bērnus ar garīgām un fiziskām nepilnībām, pie tam spēcīgām. Pat zinot, ka tāds piedzims.

P.S. Šo pašu situāciju no tās sievietes skatpunkta jau mēs neuzzināsim, vai ne? Pieņemu, ka būtu "nianses"

RaFix

• Viesi
« Atbilde #8 : 2016. gada 18. augusts, 11:18:20 »
Pirmo reizi dzirdu, ka pēc vazektomijas var par impotentu palikt. Tur ir kāds medicīnisks pamatojums vai tautas nostāsti?
Ārstu, pie kuriem iets, izteikumi tieši konkrētā cilvēka un viņa veselības problēmu sakarā.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #9 : 2016. gada 18. augusts, 11:23:04 »
Cilvēki dzemdē un mīl arī bērnus ar garīgām un fiziskām nepilnībām, pie tam spēcīgām. Pat zinot, ka tāds piedzims.
Tas jau ir pieaugušo egoisms - dzemdēt un mīlēt arī tādus, zinot, ka viņi tādi piedzims. Es ar šo te konkrēto no smilšu kastes esmu audzis. Tu iedomāties nevari, cik simtiem reižu vinš ir lādējies par to, ka vecāki, zinot, ka viņš tāds būs (Mātei tā pati slimība), viņu tomēr laida pasaulē? Lietas, ko viņš drīkst darīt ir mazāk, nekā tās, ko nedrīkst, bez zālēm ne soli, mūžīgas, nebeidzamas mocības. Mamma mīl? Jauki, bet tas nekompensē to, ka šitā jāmokās. Tas drīzāk ir sadistiski - piedzemdēt kādu, kam visu dzīvi jāmokās, jo redz - mamma taču mīlēs tādu, kāds ir. Der atcerēties, ka visu mūžu viņš nebūs bebītis un tālāk jau viņam pašam ar to būs jādzīvo.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #10 : 2016. gada 18. augusts, 11:24:34 »
Nu tad jāizvēlās Lepna Vientulība, un nav jāaplaimo ar savu auglīgo spermu vesela sieviete....

Norunas... ak.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #11 : 2016. gada 18. augusts, 11:26:27 »
2) "izrunāts arī rīcības plāns, ko darīt, ja tas tomēr nenostrādā" -  ja ir runa par abortu, šo norunu var izmest miskastē. Viena lieta ir teorētiska "vienošanās" kaut kad pirms, otra - veselais saprāts brīdī, kad šīs lēmums pie fakta jāpieņem. Un ja nu tas ir vienīgais bērns, ko šī sieviete spēs iznēsāt un dzemdēt, dažādu veselības faktoru dēļ?
Par šo no otras puses - kas lika sievietei pīties ar tādu? No sākta gala zināja, kas viņu sagaida, tad nevajadzēja vispār veidot attiecības ar tādu cilvēku. Daudzas pirms viņas, uzzinot noteikumus, pagriezās un aizgāja. Neviena par to nav nosodīta, tas tomēr nav nekāds sīkums. Kas liedza šai rīkoties tāpat?  :scratch: Par aborta sekām agrāk nezināja? To tak pamatskolā māca!

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #12 : 2016. gada 18. augusts, 11:35:54 »
Aii... Tiklīdz ir patiesas jūtas, ne kniebiens vulgaris, aizmiglojas ne tikai acis rozā brillēm, bet arī prāts un viss cits. Piekritīsi uz visādiem noteikumiem pat nedomājot.

Intereses pēc - cik ilgi bija attiecības, pirms dāma izlēma, ka vajag šādi izpildīties?

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #13 : 2016. gada 18. augusts, 11:42:12 »
Tiešām dīvaina sieviete - zinot, ka bērns būs slims, apzināti palikt stāvoklī .
Abi, cik noprotams, nedzīvo kopā, ja jau jānosaka paternitāte utt. Izlasot RaFix rakstīto- tiešām nesaprotu, kāpēc sievietei šo bērnu vajadzēja.
Ja būtu vesels, tad, protams, tādas norunas būtu kaķim zem astes, bet šajā situācijā ļoti dīvaina rīcība.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #14 : 2016. gada 18. augusts, 11:46:45 »
"Sieviete vienpersoniski var pieņemt lēmumu palikt stāvoklī" - bioloģiski, jā, un tur neko nevar padarīt.
"spiest otru par savu lēmumu atbildēt" - pie LV likumiem laikam gan jā.
Morāli, emocionāli - mēs varam nosodīt, bet ko tas maina?
Kaut kur mums bija links uz Ru forumu, kur vesela sadaļa ar pieredzi un padomiem, kā palikt stāvoklī, ja partneris to nevēlas.