Autors Tēma: Tante paņēma avīzi, jebšu lasīt viņa nemāk.  (Lasīts 1255 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Tante paņēma avīzi, jebšu lasīt viņa nemāk.
« : 2016. gada 26. augusts, 14:28:21 »
Patīk ļaužiem pavētīt pūralādes, izvelkot kādu nedaudz ievecējušu dārgumu. Bet, ak tu sātans, tas bēniņos atrastais gadžets ir bez instrukcijas, jo nostāvējies un pasen aizmirsts. Un šajā punktā ļautiņš sāk pielāgot atradumu pēc savas saprašanas, jebšu īsto pielietojumu nezina, bet to meklēt neļauj paaugstinātā pašapziņa. Citi, stilu lauzdami un mutē skatīdamies, velk līdzi.

Tā nu viena otra zirglieta nonāk brošas vietā.

Tik sēri ir nolēcies arīdzan nabaga vārdiņam "jebšu*", kurš tiek stilīgi sprausts pierastā "jeb" vietā [par atšķirību starp "jeb" un "vai" šoreiz neraudāšu, - tas tā kā būtu pamatskolas vielā atrodams].

Kad kārtējais "jebšu", nevietā gozēdamies, manu krūmu valodnieka aci pakutina, tad nespēju neatcerēties anekdoti.

– Jānīt, pasaki, lūdzu, teikumu, kurā ir saiklis "jebšu".
– Geņas tante aizgāja dir..t...
– Bet, Jānīt!!!, kur tur ir "jebšu"?
– ...jo paņēma līdzi avīzi, jebšu lasīt viņa nemāk.

*jebšu – pieļāvuma saiklis, pakārtojuma saiklis, sinonīms saikļiem  kaut gan, lai gan, kaut arī, lai arī
[http://www.uzdevumi.lv/p/latviesu-valoda/9-klase/valodas-kultura-4925/re-05ca7ff1-5ba2-4e09-90c9-dbeee3578cde]
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 26. augusts, 14:52:25 no Trix »
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Narcise

Re: Tante paņēma avīzi, jebšu lasīt viņa nemāk.
« Atbilde #1 : 2016. gada 05. septembris, 18:26:37 »
Izlasot Trix ievietoto anekdoti, atcerējos citu, savulaik dzirdētu.
Latv.valodas stundā skolotāja liek skolēniem sacerēt stāstījumu, ietverot vārdu: "acīmredzot".  Ilzīte stāsta: "Mākoņains, apmācies, acīmredzot būs lietus". Skolotāja paslavē Ilzīti un izsauc Kārli, kurš pacēlis roku. Kārlis: "Vakar pie manas vecākās māsas atnāca klavierskolotājs, bet es skatījos pa atslēgas caurumu māsas istabā. Pēc brīža viņi abi novilka bikses, bet es nodomāju: acīmredzot kakās klavierēs."
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 05. septembris, 18:33:08 no Narcise »