Autors Tēma: Vardarbība ģimenē. Ko tālāk?  (Lasīts 22629 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pifs

Re: Vardarbība ģimenē. Ko tālāk?
« Atbilde #15 : 2016. gada 29. augusts, 19:46:00 »
Kā mani tracina tas:pagale viena nedeg. .. Deg un kā vēl Deg... Pieredze liecina, ka pret vardarbību nekas nav lidzams, diemžēl....

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #16 : 2016. gada 29. augusts, 19:47:58 »
.... kā vien šķiršanās. (Iepriekš notruka teikuma beigās)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #17 : 2016. gada 29. augusts, 19:54:36 »
Es vienreiz iemaldījos Cālī tādā slēgtajā grupā. Tur tādi gadījumi bija. Un viena sieviete šo jautājumu tā kārtīgi bija izpētījusi, arī terapijas apmeklējusi, grāmatas lasījusi angļu valodā, jo latviski jau nav. Pie mums populāra ir krievu psihologu skola, ko Rudzītis pārstāv. Pēc tā visa varu pateikt, ka vienīgais, kas šajā gadījumā ir jādara, ir jātin makšķeres. Jo būs tikai sliktāk. To var pielīdzināt slimībai, praktiski neārstējamai. A pie mums māca, ka sievietei jāmeklē vaina sevī. Nav taisnība, jo tas cilvēks pats vienkārši tāds ir, tā ir viņa problēma, slimība vai kas. Viņš iesitīs tāpēc, ka tu, piemēram, nesmaidi. Vai tieši otrādi - tādēļ ka smaidīji. Zupa bija pa aukstu vai pa karstu. Iemesls vienmēr atradīsies.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #18 : 2016. gada 29. augusts, 19:59:02 »
Lai lietas lidotu pa istabu, viņam īpašu iemeslu nevajag. Gandrīz kā minēja Emīlija - zupa ne tā garšo. Tas pagaidām ir kādu gadu, agrāk nebija. Paklusēju es parasti par sīkumiem. Ja es katru reizi rīkotu skandālu, kad viņš aizcērt durvis, nolamājas vai kaut ko aizmet, mana ikdiena paietu strīdoties ar viņu. Gadījumā, ja kaut kas lido meitas virzienā, jo viņš nav paskatījies, vai viņa nav ceļā, nekad neklusēju, arī gadījumā ar kaķi bija pamatīgs kašķis.

Minējums par apsargu ir aplams. Viņš ir medicīnas darbinieks.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #19 : 2016. gada 29. augusts, 19:59:05 »
Pareizi te Pifs iepriekš pateica. Agri vai vēlu tas noved pie ļoti smagām sekām.
Tagad viņš teiks, ka tu izprovocēji, jo nosauci par psihopātu. Bet nākamajā reizē, kad viņš trakos, tu būsi mierīga, viņš atkal iesitīs, jo besīs, ka tu nereaģē un esi absolūti mierīga. Tur nav izejas.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #20 : 2016. gada 29. augusts, 20:00:56 »
Nav normāli, ka kaut kas var lidot meitas virzienā. Ta vispār tur nekas nav normāli.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #21 : 2016. gada 29. augusts, 20:14:44 »
Es tik kategoriska nebūtu. Var mainīties un var nemainīties. Tomēr jāsāk ar sarunu.

Maruu liekas saprātiga sieviete, gan redzēs pati, kad būs pienācis laiks bēgt neatskatoties.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #22 : 2016. gada 29. augusts, 20:25:45 »
Luīz, šitas nevar mainīties pats no sevis. Ir tādas dusmu terapijas grupas, nu ne jau pie mums, protams, bet ārzemēs. Un tur pēc statistikas vispār ir minimāls procents, kas reāli tiek ar to galā. Un ir jāgrib tikt galā, tas jau pirmkārt. Bet, kā mēs zinām, paši slimnieki vai kā nu viņus nosaukt nebūt neraujas risināt savas problēmas. Tieši otrādi, visi citi vienmēr ir vainīgi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #23 : 2016. gada 29. augusts, 20:28:50 »
Vien minējums, ja agrāk tā nebija, vien pēdējā gadā, puisis ko gadījumā nelieto?

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #24 : 2016. gada 29. augusts, 20:29:01 »
Tikai godīgi: vai tās sievietes, kuras aicina uz mierīgu un saprātīgu (ha, ha) izrunāšanos, vai pašas maz ir piedzīvojušas reālu vardarbību, respektīvi sišanu?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #25 : 2016. gada 29. augusts, 20:34:00 »
Sišana no sišanas atšķiras. Ir starpība starp pļauku (pašai ir gadījies) un brutālu piekaušanu.

Ja ir reāli bail no otra cilvēka, tad tiešām pārrunas neko nedos.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #26 : 2016. gada 29. augusts, 20:38:05 »
Piedod, Luīze. Pat plauka nav  normāli..., manuprāt...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #27 : 2016. gada 29. augusts, 20:44:50 »
Luīz, bet tu taču lasīji šo konkrēto gadījumu. Agresivitāte visos veidos - priekšmetu lidināšana, durvju dauzīšana, tā nav nejauša pļauka vai tiešām kaut kas tāds, ka noved afekta stāvoklī cilvēku.
Un parasti tā arī notiek, attiecību sākumā vēl nekas, bet kādas pazīmes jau liecina. Un tad notiek Tas. Nekur tas nepazudīs, tāpat vien un pats no sevis.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #28 : 2016. gada 29. augusts, 20:45:28 »
Apmēram sapratu Luīzes domu. Pēc vienas pļaukas, kā man, vēl var mēģināt runāt par iemesliem, meklēt risinājumus, lai tas neatkārtojas utt. Ar lauztiem kauliem es diez vai šitā domātu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #29 : 2016. gada 29. augusts, 20:52:33 »
Ja pļauku būtu iesitis vienmēr miermīlīgais cilvēks, tad varētu runāt par kaut kādu ekscesu. Bet autores gadījumā agresivitāte tikai aug. Tad ko -lauztus kaulus gaidīt?

Es laikam noslēgtos kā gliemezis, nepieņemtu nekādas puķes un atvainošanos. Ko tālāk -nezinu

Vai arī pasaki, ka tagad tu sitīsu pļauku viņam, būsiet kviti un sāksiet jaunu laimīgu dzīvi