Autors Tēma: Vardarbība ģimenē. Ko tālāk?  (Lasīts 22605 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Re: Vardarbība ģimenē. Ko tālāk?
« Atbilde #75 : 2016. gada 30. augusts, 12:55:04 »
neviens nesaka un arī nesolīja, ka kopdzīve ir viegli... es teiktu drīzāk otrādi, tas ir BRĪNUMS, kuru sniedz mīlestība, ka cilvēki spēj daudzus gadus nodzīvot kopā un iet cauri bēdām un priekiem, nelaimei un laimei. 

Iespējams, ka šī visa "agresija" ir vīrieša sauciens pēc uzmanības - GLĀB MANI, jo "īsts vecis" drīzāk pakārsies, nekā pateiks sieviete, ka nu ir sūdi...

Vīrieši ir lieli bērni patiesībā...un no šāda viedokļa arī var paskatīties...neviena māte tak neteiks, šitas bērns nesanāca, šito podā, taisīsim citu, varbūt būs labāks... 

Atslēdzies Trix

« Atbilde #76 : 2016. gada 30. augusts, 13:00:44 »
daddy, vai tiešām Tev šķiet, ka vīrietis taisās pieņemt palīdzību no sievietes, kuru viņš sit?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #77 : 2016. gada 30. augusts, 13:03:23 »
daddy,ir simtiem citu veidu,kā darīt zināmu,ka nu ir sūdi,arī bez jūtelīgas runāšanas.Sist sievietei(t.i. fiziski vājākai) ir pretdabiski,tas liecina par smadzenes patoloģiju.Vienalga,kāds iemesls tam  arī nebūtu-pacelt roku pret sievu un bērna māti -ir riebīgi un nedabiski.Kroplīgi.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #78 : 2016. gada 30. augusts, 13:07:18 »
Jūs baigi sabiezinat krāsas - "kuru viņš sit", var izlasīt, ka dauza tā, ka tikko kā atnāk no darba, tā ar dūrēm virsū... linča tiesa, bez apstākļu noskaidrošanas... :)  nu nenoturējās cilvēks, afekta stāvoklis  :banhead:

Ja vīrietis bija tā vērts, lai ar viņu 7 gadus kopā dzīvotu, tad manuprāt ir vērts papūlēties noskaidrot, kas ir noticis, kāpēc viņš tā mainījies/mainās.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #79 : 2016. gada 30. augusts, 13:08:05 »
Nu jau krava ar gudrām pārdomām, a autore ko? Puķes un bučas no vīra, un rullējam tālāk?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #80 : 2016. gada 30. augusts, 13:11:56 »
Agrāk man šķita, ka ar mani jau tas nekad nenotiks, bet notika gan. Vakar arī man iesita vīrs.
Nosliece uz agresiju viņam bija manāma jau sen, taču tā nekad netika izpausta uz cilvēkiem. Ir lidojuši pa istabu dažādi priekšmeti, reiz arī kaķim, kas gulēja ceļā, iesperts. Strīdamies reti, jo es parasti paklusēju. Vakar nenoturējos un pateicu, ko domāju par kārtējo pa istabu aizlidojušo priekšmetu un nosaucu viņu par psihopātu. Par to arī dabūju.
Uzreiz pēc šī viņš aizbrauca uz darbu. Viņam ir diennakts maiņas, mājās vēl nav bijis. Taču es nevaru saprast, ko man tagad darīt. "Pamet to idiotu!" nav atbilde manam gadījumam. To darīšu vien tad, ja citu risinājumu neatradīšu un šis atkārtosies. Mums ir divus gadus veca meitiņa, viņas dēļ gribu mēģināt to visu saglābt.
Taču man nav ne jausmas, ko lai dara? Es zinu, ka viņš atvainosies un atnesīs ziedus, taču ar vienu atvainošanos šādā gadījumā ir par maz. Teikt viņam, lai iet pie kāda ārsta? Bet pie kāda? Kā vispār reaģēt, kad viņš atnāks?
Esmu apjukusi un vēlos viedokļus, kā atrisināt šādu situāciju.

Ezme, neko pretdabisku tur nesaskatu, normāla aizsargreakcija. Refleksi. Līdz tam viņš varēja "izpildīties", un lidināt visu pa gaisu un viss bija ok. Tad sieva nenoturējās, izrādīja agresiju un arī viņš nenoturējās... karķina maslom...

es neatbalstu un neattaisnoju sieviešu sišanu, bet uz savas ādas zinu, ka ir iespējams izvest, tā, ka smadzene nestrādā... sevišķi jaunus cilvēkus bez dzīves pieredzes, kuri uzskata kā bērns ir mazs pieaugušais, tikai nejauks brīžiem, vai vīrietis tā pati sieviete tikai ar olām... utt

Atslēdzies tuk

« Atbilde #81 : 2016. gada 30. augusts, 13:15:02 »
Jūs baigi sabiezinat krāsas - "kuru viņš sit", var izlasīt, ka dauza tā, ka tikko kā atnāk no darba, tā ar dūrēm virsū... linča tiesa, bez apstākļu noskaidrošanas... :)  nu nenoturējās cilvēks, afekta stāvoklis  :banhead:

Ja vīrietis bija tā vērts, lai ar viņu 7 gadus kopā dzīvotu, tad manuprāt ir vērts papūlēties noskaidrot, kas ir noticis, kāpēc viņš tā mainījies/mainās.

Ja lasīji, tad autore vispār pārsvarā muti vaļā never, lai kundziņš neuzsprāgst,
bet ar neder, sprāgst tāpat, un vēl pa muti sadod.
Tā saucās  n o r m ā l a  ģimenes dzīve???  Nu kā kuram...

Atslēdzies tex

« Atbilde #82 : 2016. gada 30. augusts, 13:19:14 »
Lidināt regulāri pa gaisu mantas arī nav OK, IMO.
Izskatās, ka kungam, kas ārpus mājas ir lupata zem kāda cita tupelēm, mājas ar sievu un bērnu ir kļuvušas par emocionālo miskasti.
Agrāk tā nebija?
Agrāk sieviete varētu arī aiziet. Tagad viņš domā, ka viņa ir atkarīga. Un pacietīs jebko. Izskatās, ka tā arī ir- viņa kļuvusi par lupatu zem vīra tupelēm.
Atcerieties to ķēdīti anekdotē: suns iekož vīrietim, tas, būdams priekšnieks uzd€&&& padotajam, padotais mājās izlamā pusauga bērnu, tas savukārt iesper sunim, suns iziet ārā un iekož.... Nu no šīs sērijas.
Tomēr vecim būtu jābūt tam, kas pārtrauc to ķēdi, nevis gāž par sievu, ja viņam, godīgi sakot, tā sieva nav vnk piegriezusies. Tomēr sievas un sīka pamešanu viņš neapsver, jo tas būtu pret viņa paša standartiem par pareizību, negribas savās acīs būt nepareizam. It kā šis surogāts būtu kkas pareizs....

Atslēdzies daddy

« Atbilde #83 : 2016. gada 30. augusts, 13:22:21 »
tuk, kaut kā esmu palaidis garām informāciju par Tavu ģimenes stāvokli, bet manuprāt  n o r m ā l a ģimene bez domstarpībām un strīdiem neiztiek. :)
Uzskats balstās uz 2x vecvecāku ģimenēm, 2x vecāku ģimenēm, savu ģimeni, 2x bērnu ģimenēm. 

māksla ir domstarpības nepārvērst strīdā, strīdu kautiņā, kautiņu slepkavībā... ir man zināms arī ne viens vien piemērs par slepkavībām ģimenēs...

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #84 : 2016. gada 30. augusts, 13:26:41 »
Ja autore jau agrāk  pie  ''priekšmetu uzlidojumiem.'' būtu izrādījusi savas emocijas,tad arī agrāk būtu atrāvusies.Piekrītu tuk-nav lāga.Tā nav normāla aizsargreakcija,vismaz no vīrieša (kā fiziski spēcīgākā ) puses.Vai vīrišķis ir juties kaut kā fiziski apdraudēts??
Nezinu gan,ja nevar izturēt mājas atmosfēru,sievu un bērnu-tad aizcērt durvis un ej ārā kaut ielu slaucīt,kamēr atdziest smadzenes.Bet nu savu neapmierinātību izrādīt fiziski pret saviem tuvākajiem........
Laikam gan mūsu visu diskusija un ieteikumi nav bijuši autorei pa ''spalvai'',ka ir apklususi un pazudusi.Gan jau ka lasa,lai arī neraksta.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #85 : 2016. gada 30. augusts, 13:30:46 »
Laikam gan mūsu visu diskusija un ieteikumi nav bijuši autorei pa ''spalvai'',ka ir apklususi un pazudusi.Gan jau ka lasa,lai arī neraksta.
Jā, es tiešām lasu, bet nerakstu, taču ne tādēļ, ka man patiktu vai nepatiktu kādi viedokļi. Gan pienāks arī mans laiks izteikties.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #86 : 2016. gada 30. augusts, 13:30:53 »
kā būtu, ja būtu, mēs nekad neuzzināsim.
Tējkannas ir jāsit, kamēr maziņas, lai tās neizaugtu par lokomotīvēm. Iespējams, ja autore pēc pirmā "priekšmetu lidojuma" būtu visu izteikusi, nekādi lidojošie šķīvīši neturpinātos...

autore tak jau sākumā pateica - "Pamet to idiotu!" nav atbilde manam gadījumam.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 30. augusts, 14:15:09 no pitons »

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #87 : 2016. gada 30. augusts, 13:32:50 »
Liela brēka vienas pļaukas dēļ, tāpat neredzam īsto kopainu. Ja no ģimenes dzīves konteksta pastāsta vienu faktu,tad liekas,ka visas ģimenes ir pustrakas. Padomi pamest ir mazliet naivi. Nekad gan neesmu pļaukāta, bet tiešām neko briesmīgi nesaskatu. Lai autore skatās, kā būs tālāk.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #88 : 2016. gada 30. augusts, 13:36:26 »
Piemēri ir dažādi, tas ir tiesa... dažādām tautām un kultūrām pieņemamais arī dažāds.
Var jau būt, ka necieņa un savas taisnības izdauzīšana kā diskusijas forma kādam ir ok.
Pārim. Un abi laimīgi.
Bet, ja vienam no pāra šāda forma nav ok, tad šāda diskusijas forma ir tabu.
Ja vien partneris nozīmē ko vairāk par ērtu apkalpojošo personālu.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 30. augusts, 13:42:14 no tuk »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #89 : 2016. gada 30. augusts, 13:40:00 »
Maruu, pati raksti, ka strīdaties reti, bet tomēr - par ko bija, vai ar ko sākās strīds vakardien? uzzīmē kopainu?

Mums (32 gadi laulībā) visi būtiskie strīdi ir bijuši par bērnu audzināšanu. Nu, ja neskaita tos, kad sastrīdas "ne par ko",  "uz līdzenas vietas", utt. :D
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 30. augusts, 13:45:53 no daddy »