Autors Tēma: Vardarbība ģimenē. Ko tālāk?  (Lasīts 22572 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Vardarbība ģimenē. Ko tālāk?
« Atbilde #90 : 2016. gada 30. augusts, 13:50:36 »
Labi, Daddy, autore pati kundziņu ērcina, značit pelnījusi, tavuprāt.
Bet kaķis jāatspārda jo arī runā ne par prātam???,
un kurš nākošais pa ceļam trāpīsies?, bērns?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #91 : 2016. gada 30. augusts, 13:58:10 »
klāt nebiju, neredzēju, nedzirdēju, kurš kuru tur ērcina vai provocē, tāpēc neņemos tiesāt vai dot padomus :(

varu tikai pateikt, ka arī mani, ārkārtīgi mierīgu un līdzsvarotu cilvēku, īpašos apstākļos ir spējuši izbesīt gan sieviete, gan bērns, gan kaķis... 

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #92 : 2016. gada 30. augusts, 14:15:40 »

Mēģināju apdomāt kādus citus agresijas izskaidrojumus, izņemot "pa dzimumam agresīvs idiots".
Totāli pārguris? (Es savulaik, pēc pusgada dubultslodzes un hroniska miega bada, arī biju neciešama kļuvusi, tiesa gan - ne agresīva, bet histēriķe nenormāla. Pamazām pārgāja līdz ar dzīvesveida maiņu un atpūtu).
Slims? Varbūt tiešām vaina galvā (audzējs, tpu, tpu... protams) jebšu psihiska saslimšana (kamēr nesaskaramies ar to, pat prātā neienāk, ka tāda var būt) vēl vieglā formā, tāpēc neatpazīta un nediagnosticēta. Varbūt psihiatrs vajadzīgs? Vai vismaz psihologs, kāda pāru terapija?
Varbūt bijusi galvas trauma? Vai (atkal jau - tpu, tpu...) kaut ko nelāgu lieto?
Bet jebkurā gadījumā, lai attiecības glābtu, vajadzīga arī viņa vēlme un gatavība sadarboties. Ar "pliku" parunāšanos tipa "vairāk tā nedari" toč nepietiks.

Nu jau vīram tā kā būtu jābūt mājās pēc naktsmaiņas. Kāda viņa reakcija, uzvedība, notikušā skaidrojums?

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #93 : 2016. gada 30. augusts, 14:15:59 »
Maruu, pati raksti, ka strīdaties reti, bet tomēr - par ko bija, vai ar ko sākās strīds vakardien? uzzīmē kopainu?

Mums (32 gadi laulībā) visi būtiskie strīdi ir bijuši par bērnu audzināšanu. Nu, ja neskaita tos, kad sastrīdas "ne par ko",  "uz līdzenas vietas", utt. :D
Viņš gulēja, jo viņam bija jāiet uz diennakts maiņu. Mazā bija atradusi rotaļlietu, kas diezgan riebīgi skan, kuru vīrs vienmēr noslēpj, kad iet gulēt, jo var jau saprast, ka konkrētā manta jebkuram traucētu gulēt. Šoreiz ne tik labi noslēpa un mazā laimīga skraidīja ar savu bizmāri pa māju. Ņemt nost nav jēgas, jo troksnis, kas būs tad, būtu briesmīgāks par esošo.
Viņš piecēlās, aizlidināja pa gaisu kādu no rotaļlietām, kas mētājās zemē pie gultas un noburkšķēja kaut ko nesaprotamu. Pateicu, lai neburkšķ un nepsiho - pats vainīgs, ka noslēpa tādā vietā, kur meita tiek klāt. Noburkšķēja kaut ko apmēram, ka tagad jau nevis rotaļlieta, bet es viņam traucējot un iespēra pa vēl vienu zemē esošu rotaļlietu. Tad arī es viņu nosaucu par psihopātu.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #94 : 2016. gada 30. augusts, 14:20:17 »
Atbildot uz sīko druku, mājās viņš ir. Manis tur nav un nerādīšos, kamēr man nebūs skaidrs rīcības plāns. Atvainošanos esmu saņēmusi pa telefonu, sms formā, jo arī uz zvaniem neatbildu, kamēr domāju. Par to esmu viņu informējusi.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #95 : 2016. gada 30. augusts, 14:21:57 »
Khmm, ne nekā tāda...uz līdzenas vietas...
...nelaikā uzmodināts cilvēks nav adekvāts -  būs Tev mācība, ka izsalcis vai nelaikā uzmodināts vīrietis ir "zvērs mājās", kuru labāk pa spalvai... :)

jā, bet drusku paaudzināt vajag  :fryingpan: , lai sevi kontrolē un lai tas nepārvēršas par ieradumu.   Bērns ir pie Tevis? Viņam jāredz, jājūt ko viņš var pazaudēt

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #96 : 2016. gada 30. augusts, 14:24:17 »
Sīkā druka bija gļuks, ko izlaboju.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #97 : 2016. gada 30. augusts, 14:24:32 »
Vai man turpmāk arī viņu iekaustīt katru reizi, kad diennaktīm neesmu gulējusi, jo mazā slimo un niķojas, guļ ne vairāk, kā 5 min no vietas, ēsts nav vairāk par šķēli desas, pa fikso, jo nav jau laika - rokas aizņemtas, jo mazā slima no rokām ārā nelaižas? Paskatīsies uz mani ne tā un es šim ar pannu?  :fryingpan:

Jā, loģiski, ka bērns ir pie manis. Kā var ienākt prātā, ka es bērnu pie psihopāta atstātu?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #98 : 2016. gada 30. augusts, 14:29:15 »
zinu kā tas ir... arī, kad ir nevis 1, bet 3 mazi un slimi bērni un tas viss vienistabas dzīvoklītī, kur visi visiem traucē...
daži iztur, daži nē...

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #99 : 2016. gada 30. augusts, 14:33:18 »
Bet īsumā Tu man iesaki vienkārši sākt sist viņu, kad esmu neizgulējusies un izsalkusi, tā teikt, līdzsvaram dabā?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #100 : 2016. gada 30. augusts, 14:39:37 »
Bet īsumā Tu man iesaki vienkārši sākt sist viņu, kad esmu neizgulējusies un izsalkusi, tā teikt, līdzsvaram dabā?

Nē, to es neiesaku gan, tas ne pie kā laba nenovedīs.

Mēģini respektēt viņa mieru un atpūtu (ko ta nevarēji bērnam citu mantu iedot??!) un palūdz, lai viņš arī Tev ļauj atpūsties, kad Tu esi nogurusi. Ar mazu bērnu tas jādara uz maiņām - viens pieskata bērnu, otrs atpūšas :) :) 

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #101 : 2016. gada 30. augusts, 14:46:10 »
Viņai to bizmāri var atņemt tikai tad, ja viņa ir aizmigusi. Maiņa uz citām mantām nestrādā, momentā ir tāda sirēna, ka bizmāri jau vairs nedzird. Ja pats nejēdza mantu nolikt uz skapja, zinot bērna reakciju uz mēģinājumiem to atņemt, kur ir mana vaina?
Vienu gan sapratu - Tevi sajā jautājumā nav jēgas diskutēt, jo, lai kā arī nebūtu, vainīgā būšu es, kas nabadziņam gulēt neļauj. Vai, Tavuprāt, kaķis arī neļāva viņam gulēt, dienā, kad dzīvnieciņam iespēra?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #102 : 2016. gada 30. augusts, 14:48:33 »
...un bērns arī Tev izlaists...  :m:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #103 : 2016. gada 30. augusts, 14:53:28 »
Khmm, ne nekā tāda...uz līdzenas vietas...
...nelaikā uzmodināts cilvēks nav adekvāts -  būs Tev mācība, ka izsalcis vai nelaikā uzmodināts vīrietis ir "zvērs mājās", kuru labāk pa spalvai... :)

jā, bet drusku paaudzināt vajag  :fryingpan: , lai sevi kontrolē un lai tas nepārvēršas par ieradumu.   Bērns ir pie Tevis? Viņam jāredz, jājūt ko viņš var pazaudēt

daddy, piedod, bet tu esi tāds pats idiots. Diemžēl ne vienmēr olu un nokarenā aparāta esamība padara indivīdu par vīrieti.

Ja vīriņš nevar izgulēties mājās, kur ir divgadīgs - principā nekontrolējams - skaņas avots, lai iet gulēt uz viesnīcu vai garāžu.
Interesanti, kur izgulēties var aiziet sieva, kas šos divus gadus pusgulējusi nonstopā to skaņas avotu baro, vāc un pampero? Tad viņai ir vēl lielākas tiesības palaist rokas? Tā teikt - sīkais piečurājis dīvānu, - vecim ar pannu. Jo sēdēja blakus un neuzminēja, ka tūlīt čurās. Sīkais spiedz trešo stundu no vietas, jo ir iemācījies spiegt, - vecim ar gludekli. Jo vecis gludekli nolicis nepareizajā plauktā. Tā?
Un musulmaņu izvarotās sievietes arī pašas vainīgas? Ka sievietes? Ā, tas no cita plauktiņa? Ne hrena - tieši no tā paša. Cilvēki viens pret otru izturas kā cilvēki. Cilvēki.

Maruu, malacis, ka nenolaidi ausis un nelien uz vēdera. Tas NAV normāli [lai gan pat te viens otrs vīrieškārtas objekts uzskata, ka ir]. Ja kaut ko ar tādu attieksmi var darīt, tad tikai sākumā.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #104 : 2016. gada 30. augusts, 14:53:46 »
Ir izlaista. Kā nebūs, ja viņai kaut ko neatļaut vai nedot nozīmē čīkstēšanu, kas, savukārt, jau pēc 10 sekundēm - kādu lidojošu priekšmetu?