Autors Tēma: Vardarbība ģimenē. Ko tālāk?  (Lasīts 22606 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: Vardarbība ģimenē. Ko tālāk?
« Atbilde #120 : 2016. gada 30. augusts, 18:18:16 »
Tad sāc tīt atpakaļ, kurā brīdī mainījās

Atslēdzies Camma

« Atbilde #121 : 2016. gada 30. augusts, 18:36:04 »
Nuja. Kāda katastrofa. Beibe trešo gadu sēž mājās ar sīko, sīkais izlaists līdz šņorītei, kviec par katru sīkumu. Jo beibei nav laika ar sīko ņemties, jātorčī forumos lielo dzīves patiesību meklējot. Kur nu vēl vīram pusdienas gatavot, gan jau uzceps un uzvārīs pats. Tas nekas, ja vēders apsāpējies un, no hauzes kartupeļus glābt skrienot, paklūp pār kaķi, kurš mūžīgi mūžos metās kājās un pa priekšu, jo uz ķēķi tak! Slinkā ļudne nejēdz arī sīkā mantas savākt, lai nav pa kājām. Un tagad, nabadzīte, mitinās tramvaja pieturā, kamēr pāraudzināmais mokās dvēseles pārmetumos. Un pilnīgi noteikti uz pieturu paķērusi līdzi megainsektu, jo citādi visi RS kontrolieri trieku ķers no gaudojošā sīča.
Pretīgais vīrišķis sen jau piekāvis visus savus pacientus, rupji aplamājis nabaga večiņas, kas ciemojas pie slimniekiem, izēdis sanitārēm konfekšu turzas un izstrēbis visu kafiju internu stūrī. Ā, un vēl - saplosījis vismaz pārsimts gumijas cimdu kopā ar termoforiem. Bet tā jau mierīgs darbā.
Hēēēhhhh....
Tas mans viedoklis. Jo man tāds var būt un var kardināli atšķirties. Var taču?
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 30. augusts, 18:42:06 no Camma »
Visus sakost!

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #122 : 2016. gada 30. augusts, 18:55:36 »
Es viņam sms veidā uzprasīju, kāpēc viņš tā uzvedās pēdējā laikā. Saņēmu atbildi, ka pats nezina, kāpēc viņu viss kaitina, un, ka esot gatavs darīt jebko, lai to izlabotu. Tāda paredzama atbilde.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #123 : 2016. gada 30. augusts, 19:15:24 »
Nu, to, ka Tava un bērna dzīve Tava atbildība, to tak saproti...

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #124 : 2016. gada 30. augusts, 19:32:55 »
Nedaudz mana viedokļa par Cammas viedokli. Interesanta interpretācija par notiekošo.
Es visu laiku domāju, ka esmu precējusies ar pieaugušu cilvēku, bet izrādās, ka man ir vēl viens mazulītis, kam ir pilnas tiesības spārdīt kaķi, jo nav ar karotīti pabarots, kamēr es esmu ārā ar otru - mūsu kopējo bērnu.
Man, protams, visa diena paiet forumos. Pusi dienas te visi brīnās, kāpēc esmu pazudusi un neatbildu, bet, kad mana mamma pārnāk no darba un grib ņemties ar mazo un man ir laiks, es kļūstu par forumu vistu, kas neko citu nedara. Pilnīgi loģiski.
Paklupt pār kaķi, kas mierīgi guļ pietiekamā attālumā no ceļa, turklāt no virtuves uz istabu, pēc tam, kad piedegšanas fakts jau ir konstatēts, nevis no WC uz virtuvi glābt kartupeļus, ir interesanti. Īpaši interesanti ir tas, ka lai pakluptu, ir speciāli jāpakāpj solis kaķa virzienā un jāatvēzē kāja, pašam paliekot stabili vertikāli. To, ka aizsēdējies telefonā, pats pateica, ja būtu bijušas problēmas ar vēderu, diez vai viņš tik muļķīgi būtu atrunājies ar sēdēšanu telefonā.
Par RS darbinieku labsajūtu uztraukties ir lieki - man ir mamma un pie viņas vienmēr var atbraukt, man arī tam nav nepieciešams sabiedriskais transports, tā, ka es ar savu divgadnieci, kas ir gana gudra, lai zinātu, ka jāspiedz ir tieši tēta klātbūtnē, jo tad tētis sadusmosies, nevis pacietīgi mācīs, ka visu dabūt nevar un, ja mamma nedos kāroto, pats iedos. Ja vīra nav mājās, man ir pilnīgi normāls bērns. Savu reizi jau nākas paklausīties spiegšanu, piemēram, skaidrojot, ka kaķa kastīte rotaļām nav domāta, vai, ka galdautu no galda nost neraus vis, bet tās ir pāris minūtes un mazā saprot, ka nekas nebūs un aiziet pie savām rotaļlietām.
Tā kā klonēt sevi, lai vienlaicīgi varētu gatavot ēst, gludināt vīram kreklus un vākt pa grīdu katru lelli un grabuli, es nevaru, nekas cits neatliek, kā pēdējos vākt vien dažas reizes pa dienu, nevis katru reizi, kad mazā kaut ko nomet. Es gan no rakstītā noprotu, ka Camma savam vīram, ja viņai tāds ir, skrien pa priekšu ar sarkano paklāju, jo nevar taču pieaudzis cilvēks atjēgt, ka viņam mājās ir bērns un tāpēc arī rotaļlietas, kuras viņam netraucē, tieši otrādi - ir ko mētāt, kad kārtējo reizi noraustās internets, iespiedzas bērns, neizdodas uzvarēt spēlītē vai ir vēl kādi tik pat nopietni iemesli būt niknam.
Nezinu, kāds viņš ir darbā, bet veikalā vai kādā citā sabiedriskā vietā arī izpaužas. Mierīgāk, nekā mājās, bet ir. Lietas pa gaisu nelido, bet agresiju neslēpj.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #125 : 2016. gada 30. augusts, 19:34:22 »
Nuja. Kāda katastrofa. Beibe trešo gadu sēž mājās ar sīko, sīkais izlaists līdz šņorītei, kviec par katru sīkumu. Jo beibei nav laika ar sīko ņemties, jātorčī forumos lielo dzīves patiesību meklējot. Kur nu vēl vīram pusdienas gatavot, gan jau uzceps un uzvārīs pats. Tas nekas, ja vēders apsāpējies un, no hauzes kartupeļus glābt skrienot, paklūp pār kaķi, kurš mūžīgi mūžos metās kājās un pa priekšu, jo uz ķēķi tak! Slinkā ļudne nejēdz arī sīkā mantas savākt, lai nav pa kājām. Un tagad, nabadzīte, mitinās tramvaja pieturā, kamēr pāraudzināmais mokās dvēseles pārmetumos. Un pilnīgi noteikti uz pieturu paķērusi līdzi megainsektu, jo citādi visi RS kontrolieri trieku ķers no gaudojošā sīča.
Pretīgais vīrišķis sen jau piekāvis visus savus pacientus, rupji aplamājis nabaga večiņas, kas ciemojas pie slimniekiem, izēdis sanitārēm konfekšu turzas un izstrēbis visu kafiju internu stūrī. Ā, un vēl - saplosījis vismaz pārsimts gumijas cimdu kopā ar termoforiem. Bet tā jau mierīgs darbā.
Hēēēhhhh....
Tas mans viedoklis. Jo man tāds var būt un var kardināli atšķirties. Var taču?

Camma, Tu esi veca un duma (tāpat kā es) tāpēc Tev nav taisnība. :(

Atslēdzies daddy

« Atbilde #126 : 2016. gada 30. augusts, 19:38:32 »
Es viņam sms veidā uzprasīju, kāpēc viņš tā uzvedās pēdējā laikā. Saņēmu atbildi, ka pats nezina, kāpēc viņu viss kaitina, un, ka esot gatavs darīt jebko, lai to izlabotu. Tāda paredzama atbilde.

ļoti labi! manuprāt dod viņam šo iespēju, es uzskatu, ka jūsu attiecības ir glābjamas :) cilvēks vnk ir izbesījies.

Ja vari, kādu nedēļu+ padzīvo atsevišķi, lai viss nosēžas. Pareizi te teica, ka viena pagale nedeg, tāpēc mainies pati un skaties vai mainās viņš. bet sāc ar sevi.

PS. kāds viņam ir hobby? kad viņš  pēdējo reizi ar to nodarbojās?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #127 : 2016. gada 30. augusts, 19:48:27 »
Protams, nav izslēgts variants [Cammas versija gan ir neadekvāti agresīva], ka līdz tam mīļā sieva ir kļuvusi par svēto mammi - bērns priekšā pakaļā, ne mājai pirkstu pieliek, ne pusdienām. Tehniski, protams, zīdaini vācoša sieviete ir tieši tikpat nogruzīta kā strādājošs vīrietis, tikai viņai slodze ir 24/7 atšķirībā no vīrieša, kurš var darbā atpūsties no bērna bļaušanas. Un tas ir tikai normāli, ka sākuma posmā vīrietis pievāc lielāko tiesu mājas darbu, pie iespējas pieskata sīci, lai sieva var lieku stundu pagulēt [ņemot vērā, ka naktis par guļamklaiku nosaukt var ne pārāk biežos gadījumos], bet ir jautājums, kā to pasniedz. Ja mājās ir princese uz zirņa "bet man ir Bērns!", kas neko vairāk paskaidrot nespēj, vīram stress krājas. Mēs no malas reālo bildi neredzam un nevaram redzēt.
Tāpēc jautāju par pagrieziena punktu.

Tas gan neattaisno roku palaišanu uz mēbelēm un vājākajiem.

Es atstātu bumbiņu vīra pusē. Lai izguļas un lai piedāvā kopdzīves risinājumu, kurā neviens rokas nepalaiž. Tā teikt, lai pieņem lēmumu, ko ar sevi darīt.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #128 : 2016. gada 30. augusts, 19:51:40 »
Oi, atbildējis, ka nezina. Tā nu gan ir atbilde, kas dod cerības. Vai rāda kādu risinājumu situācijai.
Maruu, Cammai tāds īpatnējs stils (te jau visi pieraduši), nav viņa tik glupa kā izliekas.
Daddy gan muld kā pa ķešu. Neticu, ka pats ir uzšāvis sievai (drīzāk atrāvies ar pannu no viņas) vai spēris kaķim. Ticu, ka ir blāvuši viens uz otru, kādu šķīvi saplēsuši vai vēl kādu materiālu postījumu nodarījuši, bet robežas nav pārkāptas. Citādi daddy te nedūdotu kā meža balodis.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #129 : 2016. gada 30. augusts, 19:55:14 »
Un nevis "es nezinu", bet "ko mēs tālāk darīsim". Lai nodefinē to "jebko" verbāli un latviski. Bez CapsLock.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #130 : 2016. gada 30. augusts, 19:57:00 »
Oi, atbildējis, ka nezina. Tā nu gan ir atbilde, kas dod cerības. Vai rāda kādu risinājumu situācijai.
Maruu, Cammai tāds īpatnējs stils (te jau visi pieraduši), nav viņa tik glupa kā izliekas.
Daddy gan muld kā pa ķešu. Neticu, ka pats ir uzšāvis sievai (drīzāk atrāvies ar pannu no viņas) vai spēris kaķim. Ticu, ka ir blāvuši viens uz otru, kādu šķīvi saplēsuši vai vēl kādu materiālu postījumu nodarījuši, bet robežas nav pārkāptas. Citādi daddy te nedūdotu kā meža balodis.

Broņa, Tu zini, cik es sāls esmu apēdis kopš tās reizes?? :)  un ja kas - mani sita ar tupeli nevis pannu... gulošu (iemigušu), tāpēc atrāvās...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #131 : 2016. gada 30. augusts, 20:00:47 »
Tā jau domāju, ka daddy bija spiests vienkārši aizstāvēties pret ļaunprātīgu uzbrukumu.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #132 : 2016. gada 30. augusts, 20:02:20 »
Es apmēram saprotu, kāpēc Camma izvēlējās šādu stilu komentam.

Maruu, tu tikpat ledaini un nicinoši arī ar vīru runā, tiklīdz viņa tonis un skatījums uz lietām atšķiras? Un sen jau?

Lasu un mēģnu saskatīt arī kādu sāpīgu emociju situācijà, bet redzu tikai aukstu izklāstu...

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #133 : 2016. gada 30. augusts, 20:05:51 »
Es nekad neizlieku internetā emocijas. Man dzīvē negāciju nav par maz, lai gribētos, ka kāds vēl paņirgājas par to, kā jūtos.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #134 : 2016. gada 30. augusts, 20:08:24 »
Nu, dāmas, Jūs tā nepārspīlējat ar to bērnu vākšanu???
Manā dzīvē laimīgākais laiks, kad nav jāiet uz darbu, var darīt ko vēlas, laiks bērnam, vīram, sev...
Vai tad ne?