Autors Tēma: Diskusija par karmu  (Lasīts 7789 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Afrora

Re: Diskusija par karmu
« Atbilde #45 : 2016. gada 06. septembris, 13:07:59 »
pozitiivaa domaashana nav cukurvate. Sevi ir baigi jaapalauzj un reizeem arii jaapiespiezj domaat citaadi.

nu lielaakaa dalja zin manu situaaciju .... es tieshaam uzskatu, ka domaajot visu laiku "mees/es/vinsh to suudu uzvarees, viss buus labi, nekas nenotiks" nostraadaaja! Plus veel noteikti cilveeku atbalsts, kuri arii tic (domaa pozitiivi, ka viss buus labi). Plus tas, ka shii situaacija piespieda MANI paskatiities uz savu dziivi no cita skatu punkta ... uz to kaa dziivoju agraak, kaadas bija manas veelmes/vajadziibas. Un tad kad tu taa seedi sagrauts un liekas, ka vsjo ir pipec, tad tu taa saac domaat par visu. Es reaali spiedu sevi "palaist valjaa" muuzjiigo gaushanos, ka man nekaa nav, ka mana dziive ir sliktaaka nekaa citiem, ka man nav tik daudz naudas kaa es gribeetu, tagad nav mashiinas, nav liela dziivoklja utt utjp. Veel tagad straadaaju pie ... neskaud, neliekuljo, nedari otram paari, neatriebies.
Kaa es teicu ... ir kur dziivot, ir ko eest, visi veseli, straadaa un maacaas. ko veel?? Taa besiishanaas mantas peec (neviens shajaa teemaa nepiemin, ka gariigi kaut kas nav ok, visas runas ap naudu un mantu) saeed pashu.

es veel sho to shad tad paklausos un kas man ir "pielipis" un ko es tieshaam ikdienaa atceros ... tev nav visas probleemas jaarisina un par visaam domaam, kuras tev ienaak praataa jaadomaa, ir cits, kuram uz tevi ir plaans un kursh tavaa vietaa dariis taa kaa tev buus labaak.

Var plúst pa dzívi ká sú** pa upi vai var stúrét laivu - katra pa'sa izvéle.
shis mani sasmiidinaaja, jo cik gan naivi ir domaat, ka savas dziives laivu stuuree pats :)
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Trix

« Atbilde #46 : 2016. gada 06. septembris, 13:58:51 »
Vakar es uzrakstīju, bet neieliku. Noklusēju. Bet šodien gan ielikšu. Jo "Taa besiishanaas mantas peec " būtu viena ziemas jaka desmit gados? Nuja, varēju staigāt vasaras vējjakā un kādu džemperīti pavilkt apakšā. "Taa skrieshana peec vairaak, vairaak" ir bikses par 5 centiem no humpalām vai prieks, ja kāds atdod to, ko pašam nevajag? Dižā manta ir elektrības rēķina apmaksa? Bērnu barošana bērnudārzā? Daudzpadsmit gadus veca mašīna [sabiedriskais izmaksā tikpat vai vairāk]? Saprotu jau, ka katrs spriež pēc sevis - un vairākums tomēr ēd kūkas, ja nav maizes, bet "nav, ko vilkt mugurā" lielākajai daļai īstenībā ir "negribas vilkt aizpērno jaciņu, jo apnikusi", tikai pēc tiem "nav naudas [negribas atteikties no friziera un kosmētikas]" un "nav ko vilkt mugurā [jo viss skapī ir nemoderns]" spriež par visiem. Un kaut kā sitiens zem jostasvietas sanāk.

Zin, kāpēc es "būvēju māju"? Nekurienē, krievu, pusbomžu un dzērāju pusapdzīvotos dārziņos, kur rudeņos siro zagļu bandas, pārsvarā no tā, ko var samangot no citiem kā būvmateriālu pārpalikumus? Nelegāli, jo solījies arhitekts uzmeta, bet cīnīties tālāk man pagaidām nav ne spēka, ne naudas.
Jo tas ir daudz lētāk, nekā īrēt dzīvokli pilsētā [pat ne Rīgā], kur jebkādu finanšu problēmu gadījumā es palieku uz ielas. Te es varu nomaksāt gadā tik, cik īrēts dzīvoklis maksā pusmēnesī. Iebūvēt to, kas dabūts. Vai neiebūvēt neko. Lai arī te man ziemā jārokas 100 m līdz "centrālajai ielai vienas mašīnas platumā" [un vēl jautājums, vai tā būs iztīrīta].

Ēst ir ko? Ir. Jo neatodu parādus, lai gan vajadzētu. Un ir vasara ar zāli.

Labs vīrs? Pieņemsism, ka ir. Paklusēšu pēc labākajiem padomiem forumā un sieviešu žurnālos.

Ak skaudība? Valdības sileslāču miljoni man ir pie kājas. Bet tas, ka tie ir no maniem nodokļiem sazagti [ko man nepietiek zināšanu un nekaunības nokrāpt] un tas man nepatīk - tā būtu tā skaudība un nenovīdība?

Visi veseli? Kaut nu tā būtu. Roku un kāju esamība ne vienmēr nozīmē veselību.
Var jau bakstīt acīs, ka "bet es, bet man, kā slimība mainīja vērtību izpratni" bla bla bla. Tā slimība pati uzsūcās? Kad pēkšņi pārstāji domāt un rēķināt, ko bērniem bāzt mutē un ko vilkt mugurā, ko maksāt par elektrību un pārējiem komunālajiem pakalpojumiem [tas tāds sīkums, paši samaksāsies, var arī nemaksāt, tā tak nicinātā manta]? Vai tomēr pēc pamatīgiem rēķiniem medicīnas iestādēm un bariņa atbalsta personāla? Un tās pašas nicinātās naudas izdošanas - jo bija, ko izdot?

Protams, pateikties par to, ka katra cenšanās pakāpties augšup no sūdu bedres rada atkritienu atpakaļ par vismaz diviem pakāpieniem, un meditēt Latvijas ziemā plikai zem egles es vēl neesmu iemācījusies. Laikam garīguma par maz.
Nuja, karma tāda.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tex

« Atbilde #47 : 2016. gada 06. septembris, 14:03:26 »
OK, straume ir, bet tā jāņem vērā stūrējot. Jā, ir lietas, ko nepietiek spēka vai gribas vai vnk pieejas tiesību mainīt. Tikai nevajag, ka nestūrēdams tiktu tālāk un taisnāk - reti gadījumi.
Velšana uz karmu/Dievu/jebko citu ir figņa, lai būtu vieglāk, kad iemeslu nevar atrast(vai kad vajag iemeslu/attaisnojumu neko nedarīt, jo patiesībā tiešām negribas/nevajag, tikai kauns atzīties pat sev kur nu citiem), jo ... Vrb tā vnk nav ;) Vrb savs svarīgums pasaules kontekstā vnk ir pārspīlēts?

12 soļiem ar visu reliģiozitāti laba figņa:
PIEŅEMT TO, KO ES NESPĒJU MAINĪT,
DROSMI MAINĪT TO, KO SPĒJU
UN GUDRĪBU ATŠĶIRT VIENU NO OTRA!

[/size][/color]

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #48 : 2016. gada 06. septembris, 14:07:16 »
Nē, nē, tas noteikti ir kāds cits, kas liek studēt to, kas nepatīk; liek apprecēt to, kas nepatīk; liek pievērsties atkarībām utt, utt, utt. Noteikti kāds cits visu to organizē ar kādu lielu nolūku ..... nu ja  :facepalm:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #49 : 2016. gada 06. septembris, 14:08:46 »
Un kur tad tā robeža, kad sēdēt rokas klēpī salikušam un paļauties uz kāda plānu
vai rīkoties pašam?

Man attiecībā uz tuvinieku veselību tieši pretēji - ja nebūtu
aktīvi rīkojusies darbinot visas iespējamās sviras, cilvēks jau būtu tai saulē.
Un naudai bija pietiekoši liela loma konkrētajā situācijā.
Domāju, nekad sev nepiedotu, ja būtu sēdējusi pozitīvi domādama  rokas klēpī salikusi
gaidot, ko nu kāds tur augšā...

Atslēdzies tex

« Atbilde #50 : 2016. gada 06. septembris, 14:11:41 »
Un jā, iz citas sērijas. Gribas sapņu princi noprecēt?
Gan jau tas cits ar savu plānu atsūtīs? Really? Kamēr sēdēšu mājās un šo gaidīšu? Jā, jā kkur 1 santehniķis no miljona vrb ir princis ar hobiju, bet vairums zagļi, pretekļi un imbecili, kas tomēr ir jāizsauc. Santehnikas problēmām ir tendence kļūt lielākam, bet nekad vēl tās man nav atrisinājušās pašas no sevis - laikam karma tāda? Tad kad jums santehnikā būs caurums, pa kuru kkas tek tur, kur nevajag, sēdiet un daudzie to ar lielo plānu, ja? Santehniķi nemeklējat? :D .
Un tā karmas fane sēž un gaida un gaida līdz gadiem 50 un tad izsecina, ka nebija lemts :D karma tāda...
Da būtu kaut netā sludekli ielikusi, ka vīrieti grib, ne?

Kādam smaga slimība no nekā nedarīšanas pārgājusi? OK, domājiet labas domas un paŗstājiet aizņemt rindas pie ārstiem, ja? Lai paliek reālistiem :D

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #51 : 2016. gada 06. septembris, 14:20:04 »
Trixi prasaas sapurinaat... kkur sheemaa ir feilers... (huggybear) (zinu, ka taada te nav)

Atslēdzies tex

« Atbilde #52 : 2016. gada 06. septembris, 14:29:56 »
 :big_hug:

Prasmi "kko pieprogrammēt" pilnīgi noteikti var pārdot ;)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #53 : 2016. gada 06. septembris, 14:44:50 »
Kur tad diskusijas aizsācēja Petronella? ;)

Atslēdzies tex

« Atbilde #54 : 2016. gada 06. septembris, 14:50:34 »
Aizgāja uz saviem kursiem?
Vai kko paspoguļot?

Arī par to pustukšo/puspilno glāzi... Klasisks hīts. Vajagot redzēt pus pilnu - būšot vieglāk. Maybe. Vēl vieglāk vrb i tukšu redzēt par pilnu. Īstermiņā.

Ilgtermiņā vrb tomēr redzēt, ka ir tikai puse un mēģināt piepildīt? Tas IMO ir vienīgais veids, kā vrb kādreiz tā glāze tiešām varētu būt pilna (reāli nevis iztēloti pilna), OK vai gandrīz pilna.
Prasts lūzerisms, nemēģināt reāli piepildīt. Un jā, entuziastiski tajā vilkt iekšā citus.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #55 : 2016. gada 06. septembris, 16:47:20 »
Gribēju arī vakar uzrakstīt, ka viena lieta nauda tam, ko gribas, cita, ja nepietiek tam, ko vajag izdzīvošanai, un te nav runa, ka vairāk vajag, tāpēc, ka vairāk gribas. No plika gaisa izdzīvot nevar. Un, ja visu laiku jādomā, kā sakasīt izdzīvošanai, kādas vēl pozitīvās domas! Kā vienā amerikāņu filmā teica: tanka degvielas sūknis ir caurs, vienalga, cik pozitīvi es domātu.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #56 : 2016. gada 06. septembris, 17:02:25 »
Nu bĕdu ieleja...
Ir liela starpība, vai, skatoties uz to glāzi, tu nospried - tā ir jau pa pusei pilna, es to pieliešu līdz augśai, es to varu,  vai- tā ir pustukśa, paliks tikai tukšāka, neko es tur nevaru līdzēt, lai kā es censtos, vienalga nekas nesanāks, man vispār nekas neizdodas, utt., utt.....
Domas ir materiālas. Vārdi ir materiāli. Nevajag ar tiem mētāties. Mēdz piepildīties.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #57 : 2016. gada 06. septembris, 17:16:23 »
Kvadra, tad vispār nav laika ne par ko domāt.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #58 : 2016. gada 06. septembris, 17:55:26 »
Kad - tad? Nekad nav laika domāt? Padomăt - ak, es neveiksminieks un mazais nabadziņš! - laika pietiek, bet  - es varu un daru! - nepietiek?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #59 : 2016. gada 06. septembris, 18:27:24 »
Tajaa vaaveres ritenii ir jaaatrod laiks apstaaties un paskatiities no malas... peroties pa taam naatreem jeega neradiisies...