Autors Tēma: Diskusija par karmu  (Lasīts 7727 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Lilith

Re: Diskusija par karmu
« Atbilde #60 : 2016. gada 06. septembris, 19:36:06 »
Starp citu, manu 'karmas ziedu laikaa' dziivoju vienaa stresaa, jo lai kaa arii centos 'izlabot savas pagaatnes kljuudas', buut uzmanigai, tolerantai, jaukai, pozitiivai utt., nekas labs manaa dziivee nenotika. Tieshi preteeji - nonaacu liidz depresijai, jo likaas, ka visi mani puulinji kakjim zem astes, ka esmu bijis, aciimredzot, kaut kaads monstrs iepriekshejaa dziivee. Ai, sviests! Viss shitas murgs beidzaas, kad apjeedzu 'piekaast karmu' - dariishu, kaa veelos. Pat, ja naakamajaa dziivee atdzimshu par slieku. Man ir savs moraalais kodex, peec kura vados. Un nevajag nevienu, kursh man noteiks, kaa domaat un riikoties. :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #61 : 2016. gada 06. septembris, 20:10:01 »
Kad - tad? Nekad nav laika domāt? Padomăt - ak, es neveiksminieks un mazais nabadziņš! - laika pietiek, bet  - es varu un daru! - nepietiek?

Man šķiet, viss vienā ķīselī sakults. :)
Neīdēt un negausties, bet rīkoties jau var arī bez karmas piesaukšanas.

Bet - kamēr horizontālais līmenis (pamats zem kājām) nebūs nodrošināts,
fig par vertikālēm domāsi, ja vien neesi Māte Terēze... :)

Atslēdzies tex

« Atbilde #62 : 2016. gada 06. septembris, 21:25:35 »
Starp citu, manu 'karmas ziedu laikaa' dziivoju vienaa stresaa, jo lai kaa arii centos 'izlabot savas pagaatnes kljuudas', buut uzmanigai, tolerantai, jaukai, pozitiivai utt., nekas labs manaa dziivee nenotika.
Nu kā var nedzīvot vienā stresā, mēģinot izlikties par to, kas neesi?
Man jau arī šķiet,ka tie pārspīlētie pozitīvisti izliekas un viņiem visu laiku vajag no malas to atbalstu, ka viņi dara pareizi, ka tas ir baigi labi utt, jo pašiem savās acīs vērtības naF.
Un kas no tiem "pozitīvajiem ļautiņiem" sāk nākt ārā pret tiem kas nepiekrīt un tādus tukšus centienus neatbalsta :D

Atslēdzies Minne

« Atbilde #63 : 2016. gada 06. septembris, 21:47:19 »
pozitiivaa domaashana nav cukurvate. Sevi ir baigi jaapalauzj un reizeem arii jaapiespiezj domaat citaadi.

nu lielaakaa dalja zin manu situaaciju .... es tieshaam uzskatu, ka domaajot visu laiku "mees/es/vinsh to suudu uzvarees, viss buus labi, nekas nenotiks" nostraadaaja! Plus veel noteikti cilveeku atbalsts, kuri arii tic (domaa pozitiivi, ka viss buus labi). Plus tas, ka shii situaacija piespieda MANI paskatiities uz savu dziivi no cita skatu punkta ... uz to kaa dziivoju agraak, kaadas bija manas veelmes/vajadziibas. Un tad kad tu taa seedi sagrauts un liekas, ka vsjo ir pipec, tad tu taa saac domaat par visu. Es reaali spiedu sevi "palaist valjaa" muuzjiigo gaushanos, ka man nekaa nav, ka mana dziive ir sliktaaka nekaa citiem, ka man nav tik daudz naudas kaa es gribeetu, tagad nav mashiinas, nav liela dziivoklja utt utjp. Veel tagad straadaaju pie ... neskaud, neliekuljo, nedari otram paari, neatriebies.
Kaa es teicu ... ir kur dziivot, ir ko eest, visi veseli, straadaa un maacaas. ko veel?? Taa besiishanaas mantas peec (neviens shajaa teemaa nepiemin, ka gariigi kaut kas nav ok, visas runas ap naudu un mantu) saeed pashu.

es veel sho to shad tad paklausos un kas man ir "pielipis" un ko es tieshaam ikdienaa atceros ... tev nav visas probleemas jaarisina un par visaam domaam, kuras tev ienaak praataa jaadomaa, ir cits, kuram uz tevi ir plaans un kursh tavaa vietaa dariis taa kaa tev buus labaak.
shis mani sasmiidinaaja, jo cik gan naivi ir domaat, ka savas dziives laivu stuuree pats :)

Bet kam tad pozitīvi domāt, "labot" raksturu, ja reiz izrādās, ka tāpat dzīves laivu stūrē kāds cits, kuram ir savs plāns? Es te saredzu pretrunu.

Bet vispār man īpaši nav, ko teikt, jo dzīve apmetusi tādu kūleni, ka maz neliekas. Un neba es sevi varēju uzskatīt par tādu šausmoni, lai karma mani tā sodītu. Ok, varbūt iepriekšējā dzīvē nenormālus sūdus vārīju, bet kāda tam nozīme, ja šajā dzīvē es to neesmu apzinājusies, vienkārši dzīvojusi pēc sirdsapziņas. Ko man tagad mācīties? Ko es varu labot? Aiz matiem jau dajebko var pievilkt, bet vai tā būs patiesā atbilde vai iemesls? Ha.

Tā ka man atbildes nav.

Atslēdzies dip

« Atbilde #64 : 2016. gada 06. septembris, 21:49:23 »
Šis nu laikam ir tas jautājums, kur pārliecināšanas procents būs tuvu nullei. Abām pusēm. Taupiet enerģiju :go_go: Vājais posms - uzspēlētie pozitīvisti :coffee:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #65 : 2016. gada 06. septembris, 22:10:58 »
Story. Sen, jaunībā, bija paziņa, tāda ballīšu meitene.
Aizrāvās ar viskautko garīgu sevi pilnveidojot.
Kādā pārtijā nav māksloti pozitīvā - dzīve the best un izrādās,
lūdzot augstāko parūpēties, jo draudot izlikšana no dzīvesvietas. Bēdīgi.
Vēl pēc laika nejauši satiekot beibe starā - augstākais uzklausījis un no problem!,
māte esot dabūjusi papilddarbus divās vietās par apkopēju. Viss pozitīvi atrisinājies,
doma materializējusies, garīgās prakses apstiprinājušās, var turpināt plivināties,
ballīte var turpināties...
Kamēr māte dzīva, vai sameklēts cits aizvietotājs...

Atslēdzies tex

« Atbilde #66 : 2016. gada 06. septembris, 22:21:30 »
Tajaa vaaveres ritenii ir jaaatrod laiks apstaaties un paskatiities no malas... peroties pa taam naatreem jeega neradiisies...
Ja Tu vāveres ritenī pārstāj skriet, tad nokrīti un tas ritenis tevi kūļā uz riņķi... Vēlme neapstāties ir saprotama.

Vsp saprotu Trixi, kgan man situācija cita.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #67 : 2016. gada 06. septembris, 22:30:05 »
Savulaik ar lasījos viskautko...
Neatceros vairs kur (vecajā derībā?) bija texts par to, ka
nabadzīgie esot netikumīgāki par bagātajiem, jo visu laiku domājot par naudu,
kas ir maziski.
Varu vien piekrist, tā tas ir... ;)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #68 : 2016. gada 06. septembris, 22:43:35 »
Ja Tu vāveres ritenī pārstāj skriet, tad nokrīti un tas ritenis tevi kūļā uz riņķi... Vēlme neapstāties ir saprotama.

Vsp saprotu Trixi, kgan man situācija cita.

Apstaaties... uz mirkli... nevis paarstaat...

Esot iekshaa, neredz visu laukumu...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #69 : 2016. gada 06. septembris, 23:41:21 »

Man šķiet, viss vienā ķīselī sakults. :)
Neīdēt un negausties, bet rīkoties jau var arī bez karmas piesaukšanas.

Bet - kamēr horizontālais līmenis (pamats zem kājām) nebūs nodrošināts,
fig par vertikālēm domāsi, ja vien neesi Māte Terēze... :)

Man pat šķiet, ka kaut kur šajā forumā tas aņuks jau ticis pieminēts, bet atkārtošos vēlreiz. Faktiski ne aņuks pat, bet fābula drīzāk.

Brauc nomiegojies onka agrā pirmdienas rītā tramvajā uz darbu, stangu aptvēris,  un domā garo domu:  kāda man suņa dzīve - sieva sterva, darbs riebīgs, priekšnieks maita, alga niecīga, naudas nav utt., utt... Sēž sargeņģelis uz pleca un pieraksta blociņā - tā, sieva sterva, darbs riebīgs, priekšnieks maita, alga niecīga, naudas nav... Vot nesaprotu, priekš kam viņam šito vajag?!  Nu bet, ja reiz vajag, tad vajag...

Ko es visu laiku pūlos pateikt...  Vārdi un domas nav nodalītas no realitātes, tās formē mūsu realitāti. Un tā horizontāle, tas pamats zem kājām, nevar nodrošināties, ja tu pats nemitīgi "pasūti" sev visas iespējamās nebūšanas un neveiksmes. Vārdi un domas ir primāri - visu laiku atkārtojot, ka naudas nav, nav, nav, ir pilnīgi veltīgi cerēt, ka tā jel kad varētu rasties klāt - sargeņģelis ir pierakstījis, un viņš gādās par izpildi. ;) Pozitīvas domas nav luksuss, kam pievērsties aiz labas dzīves, kad nekā cita vairs nav ko darīt, tas ir, rupji sakot, līdzeklis un instruments, kā ietekmēt savu realitāti pozitīvā virzienā. Tieši - ietekmēt realitāti, nevis aizmālēt sev acis, lai s*ds pēc vaska izskatītos.
Es tiešām nezinu, kā izteikties vēl skaidrāk.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #70 : 2016. gada 07. septembris, 05:41:20 »
Nu jau vēl lielākā putrā - parādās jau sargenģelis :), ne vairs karma...
Pēkšņi austrumi ar rietumiem sakrustojas. Un “pozitivs“ tam visam pa vidu...
Bet ja kādam no tā kāds labums vairojas un dzīve kļūst vieglāka, lai nu būtu.
Vien nepamet sajūta, ka viss vienā čupā, kārtības nekādas un tiek cerēts,
ka “visi svētie“ visu atrisinās... ;)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #71 : 2016. gada 07. septembris, 06:36:57 »
Pēc karmistu teorijas vislabākie cilvēki iepriekšējās dzīvēs bijuši tie, kuri šajā piedzimst miljardieru ģimenēs - laimīgs var plivināties visu mūžu un domāt tikai pozitīvi, draiskoties pa ballītēm. Vai idioti, kam galvā vispār nekādas domas - ne ar mīnusu, ne ar plusu. Un - zladāc! - nakamajā dzīvē esi atkal bērnu triekas ķerts nabagmājas iemītnieks.
Nē, es tai karmas padarīšanā neko vairāk kā dižus caurumus neredzu vis.
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #72 : 2016. gada 07. septembris, 07:50:19 »
Nē, nu var jau ignorēt likumsakarības un darīt šķērsām, tikai tad nav ko brīnīties, ka iet kā pa celmiem. Bet tā ir katra brīva izvēle.
No manis viss.

Atslēdzies reno

« Atbilde #73 : 2016. gada 07. septembris, 08:22:23 »
Ir  tādi vienkārši teicieni latviešiem -"dots devējam atdodas", "ko sēsi, to pļausi", tautas dziesmas desmitiem "ne sunīti kāju spēru ...utt"   -un nekādas karmas

Atslēdzies dip

« Atbilde #74 : 2016. gada 07. septembris, 09:08:41 »
Ir  tādi vienkārši teicieni latviešiem -"dots devējam atdodas", "ko sēsi, to pļausi", tautas dziesmas desmitiem "ne sunīti kāju spēru ...utt"   -un nekādas karmas
"ko sēsi, to pļausi" - tā jau tā pati karma vien ir:) Un latvieši bija (ceru, ka arī ir) gudra tauta.