Autors Tēma: Kompānijas dvēsele  (Lasīts 893 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Kompānijas dvēsele
« : 2016. gada 04. septembris, 19:40:00 »
Mūžīgi mūžos un āmen. Kā baznīcā. Ka vienmēr jebkuros svētkos, jebkurā pasākumā, kompānijā, medībās, da jebkur atgadīsies Kāds. Nē, ne tas, kam tieši šodien sāp, kāmītis nomiris vai pirkumu groziņam rokturis noplīsis. Kāds, kuram vienmēr ir sūdīgi, kāds, kurš vienmēr pajautās par rūpīgi slēpto pumpu - "tas Tev sifiliss?''. Kurš par negaršīgu kūku turpat pie galda namamātei pateiks -''kāds sūds! Tev vienmēr kūkas sanāk pretīgas.'' Kāds, kurš "Ak visi ir priecīgi un svin? Labi, tagad es skaļi un visiem redzot raudāšu un vaimanāšu, ka mani nemīl un nesaprot. Lai mani mierina. Un klīrēšos un neteikšu, kas vainas.'' Jo nevar jau teikt, ka nekas nekaiš, vienkārši raksturs kā Grand Maitai.
Un apkārtējie kautrīgi klusēs, nevar taču cilvēku aizvainot, nevar cilvēkam darīt pāri. Nekas, ka šis cilvēks spļauj pa labi un pa kreisi, neskatoties uz Tavas vai Manas sejas tur esamību.
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

Re: Kompānijas dvēsele
« Atbilde #1 : 2016. gada 04. septembris, 21:01:54 »
Ar laiku tās vienkārši “atšuj“ un nekur neaicina.
Tas, protams, arī dod iespēju pukstēt, ja rod dzirdīgas ausis. :)
Bet, tā nu vairs nav mana problēma...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #2 : 2016. gada 04. septembris, 21:06:57 »
Tikpat kaitinoši ir, kad namamāte ceļ galdā to kūku un stāsta - "vai, man šoreiz galīgi nesanāca, apakša pārcepās, krēmu sarāva kunkuļos "utt... un tad nezini vai teikt - jā, nu traki, tad neēdam? vai - nu nu, tu droši vien pārāk uztraucies...

Kāds ir pareizais teksts, kas jāsaka, šādos gadījumos?

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2016. gada 04. septembris, 21:17:34 »
jāsaka -nu tu atkal, kā vienmēr, kā visas latviešu saimnieces, vienkārši uzprasies kompimentiem bet vienlaikus nodriošini aizmuguri

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2016. gada 04. septembris, 21:18:04 »
Man šķiet tad labāk iztikt bez piedegušas kunkuļkūkas...
Pārsvarā jau kūka ir ok, namamāte vien uzprasās uz komplimentiem.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #5 : 2016. gada 04. septembris, 22:35:15 »
Jocīgi, nevaru iedomāties tādu cilvēku kompānijā, nav nācies piedzīvot, parasti tomēr viesībās vai pasākumos visi savācas, smaida un priecājas.
Cita lieta - kāds mūžām ņaudošs kolēgīs, tādi gan ir, bet parasti ar tādiem neviens lielās sarunās neielaižas, jo ko gan ar tādu bēdu ieleju runāt.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #6 : 2016. gada 07. septembris, 01:27:39 »
Cammas pieminētā tipiņa manos paziņās naf...un padomāju,ka nav bijis arī. Ir pāris tādi pastulbu joku plēsēji,kuri patiesi domā,ka ar saviem stulbajiem joķeļiem uztur jautriibu utt., bet tas ir reti...pieciešu un pārdzīvoju.

Emīlijas variants ir biežāks... un izvairīties nevaru..jo mamma mana, šajā jomā sit paari visus...tas ir  :rat:
un jā, skaidri zinu ,ka gaida uzslavēšanu,palielīšanu, atzinību... bet nu plac cik var ..ja jau kartupeļi pārvārījās tad pārvārījās, ja jau pankūkas par plānu ,biezu, cietu, gaišu..da kāda starpība, vienmēr netādas kā bija domātas.. tad ko tur piebilst :confused: neslavēju ar....
māsai cits raksturs vinja gan slavē, gan mierina ka nevajag satraukties ..pankuukas ir tieši tādas pat kā 20it citas iepriekšējās reizes...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega