Autors Tēma: Jaunā medicīnas politika  (Lasīts 11458 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
Re: Jaunā medicīnas politika
« Atbilde #30 : 2017. gada 05. aprīlis, 12:24:28 »
Veselības ministrija piedāvā slimnīcas dalīt četros līmeņos

VM izstrādātais informatīvais ziņojums par veselības aprūpes sistēmas reformu paredz, ka pirmā līmeņa slimnīcās tiks nodrošināti pamata profili, proti, terapija un hronisku pacientu aprūpe. Tāpat pirmā līmeņa slimnīcās tiks nodrošināta neatliekamā medicīniskā palīdzība 24 stundas diennaktī gadījumos, kad nav apdraudēta pacienta dzīvība, turklāt šī līmeņa slimnīcās neatliekamās medicīniskās palīdzības sasniedzamība plānota līdz 60 minūtēm.

Otrā līmeņa slimnīcās tiks nodrošināta darbība septiņos obligātajos profilos - terapijā, hronisku pacientu aprūpē, ķirurģijā, neiroloģijā, ginekoloģijā, grūtniecības un dzemdību profilā un pediatrijā, kā arī tiks sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība. Arī otrā līmeņa slimnīcām iedzīvotājiem būs jābūt sasniedzamām stundas laikā.

Trešā līmeņa
slimnīcās jeb reģionālajās slimnīcās tiks nodrošināta darbība 13 obligātajos profilos un, atbilstoši katras slimnīcas specializācijai, papildus profili.

Savukārt ceturtā līmeņa slimnīcās tiks nodrošināta darbība 22 obligātajos profilos un atbilstoši katras slimnīcas specializācijai papildus profili, piemēram, infekciju profils, grūtniecības un dzemdību profils un citi.  Ceturtā līmeņa slimnīcās tiks nodrošināti augsti specializēti veselības aprūpes pakalpojumi, kurus specializētās ārstniecības iestādēs nodrošina vienas vai vairāku medicīnas nozaru speciālisti ar papildus kvalifikāciju. Savukārt ceturtā līmeņa slimnīcas ar specializāciju pediatrijā, traumatoloģijas un ortopēdijas profilā, grūtnieču aprūpē un dzemdību palīdzības profilā, rehabilitācijas profilā nodrošinās augsti specializētus veselības aprūpes pakalpojumus atbilstoši specializācijai.

Vairāk par šo var izlasīt, piemēram, šeit:
www.diena.lv/raksts/latvija/zinas/veselibas-ministrija-piedava-slimnicas-dalit-cetros-limenos-14169460
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 05. aprīlis, 17:17:33 no pitons »

Atslēdzies nex

« Atbilde #31 : 2017. gada 05. aprīlis, 12:48:00 »
Kāds, lūdzu, ir skaidrojums tam, ka uz šejieni būtu jākopē ziņas vārds vārdā?

Ko autors gaida, ja pats neko nekomentē?

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #32 : 2017. gada 05. aprīlis, 16:15:37 »
Man jau sen ir pārgājis vecums, kad man ir aktuāls - skatieties uz mani, skatīties uz mani, es esmu pats gudrākais! :)
Man ar ir slikta diena, ļoti miegaina pēc pusdienām. Vai Pitona jaunkundze spēj atrast šai aprakstā, kādu derīgu informāciju, jo nejau ipatņu komentāri ir vērtīgi, bet gan informācija, mīļā Pitoniete ;)
p.s. kā tas nākas ka mani labojumi atcelti, jo es kā muļķis centos?   

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #33 : 2017. gada 05. aprīlis, 16:17:57 »
[Apr 05 12:58:14] ineshuks:Ar stulbiibaam vinji tur nodarbojas

Redz ineshuks spēj kaut ko būtisku pateikt, bet kautrējas pēc pitona rakstīt forumā :)
hmzs, diez pitoniete nestrāda VM? :D

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #34 : 2017. gada 05. aprīlis, 16:30:16 »
Es gan neesmu Pitons, bet arī varu atbildēt.

1. Derīgu informāciju mēs katrs pats varam izlasīt, kurā portālā vēlamies. Šis ir Sarunu Forums nevis "ielejmanarkarotiinformāciju" forums. Tātad diskutēsim, komentēsim paši nevis pārkopēsim palagus no ziņu portāliem.
2. Inešuks droši var rakstīt, ja un kur vēlas, un nerakstīt, ja nevēlas. Katrā ziņā ar kautrību viņa nesirgst šajā ziņā.

Atslēdzies nex

« Atbilde #35 : 2017. gada 05. aprīlis, 17:15:36 »
Man ar ir slikta diena, ļoti miegaina pēc pusdienām. Vai Pitona jaunkundze spēj atrast šai aprakstā, kādu derīgu informāciju, jo nejau ipatņu komentāri ir vērtīgi, bet gan informācija, mīļā Pitoniete ;)

es varu arī labāk, ja tā nepatīk

P.S. Foruma kolēģus saukt pat īpatņiem nav visai OK, turklāt vēl viņu viedokli par nevērtīgu uzskatīt...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #36 : 2017. gada 05. aprīlis, 20:54:02 »
Nu, kas tas tāds “normālais pagarinātais darba laiks“ !!!
Un vēlreiz - n o r m ā l a i s   p a g a r i n ā t a i s !!! #*%$~@%*$^/!!!!!
Nu kurš!, kurš,  /*^%/#$#~/ un idiots šo terminu?, vārdkopu, spīddomu izgudrojis???
Autoru studijā!!!
Jau labu laiku par šo lauzu galvu...
Ir darba laiks un ir virstundas darba likumā.
Kas ellē ratā ir tas  “normālais pagarinātais“ ?
Un kam n o r m ā l a i s,   darba devējam vai ņēmējam? #%/^~*/.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #37 : 2017. gada 06. aprīlis, 12:08:30 »
 Jānis Tereško‏ @JanisTeresko  Mar 31
        Zviedrijā kursos māca, kā dzemdēt bērnu automašīnā, jo mazajās slimnīcās slēdz dzemdību nodaļas un daudzi var nepaspēt nobraukt, piem.120 km

Atslēdzies tuk

« Atbilde #38 : 2017. gada 06. aprīlis, 12:32:04 »
Vai racionālāk nebūtu izsaukt vecmāti uz mājām nekā dzemdēt mašinā? Dīvaini.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #40 : 2017. gada 06. aprīlis, 12:55:03 »
Vai racionālāk nebūtu izsaukt vecmāti uz mājām nekā dzemdēt mašīnā? Dīvaini.

Un maksāt vecaimātei (vecmātei) pēc n o r m ā l ā   dubulti p a g a r i n ā t ā  laika likmes?
p.s. šī krāpšanās ar darba laika definīcijas viltošanu ir iesniegta Satversmes tiesā :)
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 06. aprīlis, 14:55:27 no Spārka »

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #41 : 2017. gada 06. aprīlis, 13:02:03 »
Kad Inešuks čatā stāstīja par darba samaksu mediķiem, grūti bija uzreiz noticēt, jo - Darba likumu taču zinu :(
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 06. aprīlis, 14:53:26 no Spārka »

Atslēdzies tex

« Atbilde #42 : 2017. gada 06. aprīlis, 13:57:42 »
Nesaprotu, kāpēc mediķi sen nav vērsušies ST?! Ka viņiem ir pilnīgi specialitāti diskriminējošs likums attiecībā uz virsstundām. Es veļ saprastu, aj šādas normas kkādiem cietumniekiem uzliktu soda izciešanas ietvaros vai kkādam alternatīvajam dienestam, bet ne vienkārši vienas jomas speciālistiem.
Pat policija ir piespiesta apmaksāt virsstundas. Protams, cenšas psiholoģiski presēt utt, lai viss laiks netiktu reģistrēts utml., bet vismaz par iereģistrēto ir spiesti maksāt.
Tā saprotu, ka ir runa par jomām, kur vnk to speciālistu nepietiktu, ja viņi strādātu 40h nedēļu. Tādi, nevis būtu jāāpspiež ar likumiem, lai clv beigtu ar to jomu nodarboties un pārietu uz privāto sektoru, kur stundu mazāk, darbs mierīgāks un maksā vairāk, bet tieši jāapmaksā tās virsstundas dubultā!

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #43 : 2017. gada 10. aprīlis, 14:29:22 »
Man jau sen ir pārgājis vecums, kad man ir aktuāls - skatieties uz mani, skatīties uz mani, es esmu pats gudrākais! :)
Ak tad pitons, kā izrādās, ir sieviete, nevis vīrietis ?? Pēc vīrišķīgajiem un dusmīgajiem uzrūcieniem domāju, ka vecis. ;d Bet gadās.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #44 : 2017. gada 24. jūlijs, 19:27:20 »
Ja tagad ĢĀ praksē būs jābūt ne vairāk kā 1500 pacientiem,
interesanti, kur liks tos pārpalikušos tie, kuriem pašbrīd ir tie 2000?
Un pēc kāda principa tos 500 atsijās?, ar kuru lielāka ķēpa, to prom? vai
kuram acis skaistākas, to paturēs? :D