Autors Tēma: Morāle veselajiem  (Lasīts 5806 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

Re: Morāle veselajiem
« Atbilde #45 : 2016. gada 19. septembris, 01:23:11 »
Tuk

Tu lasi arii?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #46 : 2016. gada 19. septembris, 08:22:54 »
Nu OK. Ja cilvis smēķē, lok un rij kā suķis, tad maksu par ārstēšanos piedzīt no paša. Pat piekrītu. Nu bet tad par katru nepareizu diagnozi un noārstētu pacientu - maksu no ārsta. Dots pret dotu.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #47 : 2016. gada 19. septembris, 08:39:03 »
Un tā līdz absurdam...
Tad labāk maksas medicīnu un miers, ir nauda dzīvo, ja nav, tad nav.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #48 : 2016. gada 19. septembris, 09:15:53 »
Un tā līdz absurdam...
Tad labāk maksas medicīnu un miers, ir nauda dzīvo, ja nav, tad nav.

Vai tad tagad tā nav?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #49 : 2016. gada 19. septembris, 09:51:46 »
Vai tad tagad tā nav?

Tagad jau valsts vēl ko apmaksā, kā še raksta “resniem babuļiem“.

Atslēdzies dille

« Atbilde #50 : 2016. gada 19. septembris, 10:01:34 »
Manuprāt vispār nav ētiski apspriest un burbuļot, kas kuram pienākas, kas nepienākas.
Ne mums lemt, kuram būs dzīvot, kuram ne, kurš pavisam bezcerīgs.
Cilvēks var būt jauns, perspektīvs, situēts, kopts un izskatīgs, piedevām gudrs un vesels - bet tāds riebeklis - un tad sabiedrībai no viņa ir milzīgs labums?

Attiecībā uz ļoti apaļajiem - lielākoties primārās ir psiholoģiskās problēmas - kad ar ēdienu aizstāj emocijas, apēd skumjas, sāpes, nemīlestību un vientulību. Nedomāju, ka ir viegli dzīvot, citu apsmietam, atgrūstam, kad citi no tevis vairās un bieži pat vecāki kaunas. Bieži pie vainas ir jau no bērnības samīdītā pašapziņa, mazvērtības sajūta.
Ieraugot krietni korpulentu cilvēku - jūs nodomājat :
1. tfū, kā norijusies,
2. labi, ka es tāda (s) neesmu
3. tādam vēl valsts līdzekļus šķērdēt
4. dzīvo tak labi, maita, dzīvo... re, kā pietiek naudas, ko šitā katru dienu pieklocēties

Es nezinu, kā izmainīt sistēmu, lai visiem pietiktu, lai visi būtu apmierināti un visiem būtu labi.
Viens no tiem mazajiem, kaitinošajiem "pozitīvajiem" teikumiņiem - manos spēkos nav apgaismot visu telpu, bet manos spēkos ir ienest tur vienu sveci un apgaismot kaut nelielu laukumu, lai tur nebūtu bezcerīgi tumšs.

Atslēdzies tex

« Atbilde #51 : 2016. gada 19. septembris, 10:02:40 »
Nu OK. Ja cilvis smēķē, lok un rij kā suķis, tad maksu par ārstēšanos piedzīt no paša. Pat piekrītu.

var padomāt, ka no tāda būs, ko piedzīt - viņš tak nabagu nabags (tas nekas, ka dzīvoklis īpašumā un TV ir smarts par 4ciparu skaitli)... Lai vispirms sakasa € (un sākt varētu ar TV pārdošanu ;) ) un tad ārstēt. Negrib pat TV paardot- neārstēt(ja clv pats savaa labaa neko negrib dariit, tad kaapec citiem vinja labaa buutu jaagrib?).
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 19. septembris, 10:23:09 no tex »

Atslēdzies tex

« Atbilde #52 : 2016. gada 19. septembris, 10:09:19 »
Tex, tur jau tā lieta, ka tehniski, materiāli, likumiski un visādi citādi viss var būt ideāli, bet tas neatceļ dabiskos procesus. Protams, arī bioloģijā ir variācijas. Derīgas un kaitīgas. No sugas saglabāšanās viedokļa. Vienā brīdī pat pie ideāliem apstākļiem notiek neizprotamais - sabiedrība degradē morāli un fiziski. Ko arī redzam - hronisko slimību īpatsvars aug, aptaukošanās bērnudārzniekiem, fertilo indivīdu skaits samazinās utt.
globālie procesi un bioloģijas attīstība neatceļ konkrēto jautājumu LV valstij: vai tai tagad vajag jaunus nodokļu maksātājus (kur vidējs ienes 200k pa dzīvi),vai nē. Ja vajag, vai tā atsevišķos gadījumos, kur clv pašiem nesanāk (dajebkādiem iemeslu dēļ) ir gatava piemest 4k, lai būtu vēl 1, vai nē(tomēr vidēji 196k plusā...)- t.i. Pietiks ar tik, cik daba dos.
Ja visu laiku vaid par dzimstības veicināšanu, nācijas novecošanos un izmiršanu, tad atbildēm uz šiem jautājumiem tā kā būtu jābūt skaidrām...

Atslēdzies tex

« Atbilde #53 : 2016. gada 19. septembris, 10:17:37 »
Man kā nodokļu maksātājam būtu labāk, ja butu vairak nodokļu maksātāju, nevis to patērētāju. Sorry
Prasīt var katrs, a ja nu izdodas sacelt tik lielu troksni, ka iedod arī... Bet dot bezcerīgos gadījumos ko vairāk par aprūpi un medikamentiem diskomforta mazināšānai neredzu jēgu.

Tiem, kas kladzina, ka ne mums lemt, nepiekritu: par nodokļu izlietojumu tieši nodokļu maksātājiem ari būtu jālemj. Šajā gadījumā jādeleģē pārstāvji, kas pārstāv viņu intereses. Tik man ir ķibele, -es nevienu pašu pārstāvi, kurš kaut kampaņā teiktu, ka pārstāvēs (gandrīz) visas manas intereses, neredzu.
Toties tādus, kas grib kaitēt manām interesēm gan.
Atliek izvēlēties, kas pārstāvēs pēc iespējas vairāk un kaitēs pēc iespējas mazāk.
Un man jaunu nodokļu maksātāju radīšana šķiet jēdzīgāka par dārgi ārstējamām (ja 1 maksā 200k, par ko var radīt ap 50 jaunus maksātājus) retam slimībām, sorry,bet no sabiedrības viedokļa izdevīgāk ir atteikties no tā viena un radīt 50...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #54 : 2016. gada 19. septembris, 10:23:20 »
Iespējams kļūdos, bet mans novērojums, ka tie rešņi nebūt nav no
izglītoto un bagāto gala.
Tieši pretēji - var atļauties pirkt to lētāko akciju paiku, ar visiem sū augu taukiem,
sāta nekāda, tad nu ēd un resnē un slimo...
Protams, ir arī izņēmumi abās pusēs...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #55 : 2016. gada 19. septembris, 10:26:56 »
Man kā nodokļu maksātājam būtu labāk, ja butu vairak nodokļu maksātāju, nevis to patērētāju. Sorry
Prasīt var katrs, a ja nu izdodas sacelt tik lielu troksni, ka iedod arī... Bet dot bezcerīgos gadījumos ko vairāk par aprūpi un medikamentiem diskomforta mazināšānai neredzu jēgu.

VISlabāk būtu, ja tos iekasētos nodoklīšus arī prātīgi un efektīvākā veidā, sabiedrības interesēs arī iztērētu... izgrūst tādu naudu (200k gadā) vienam indivīdam, nu piedodiet... neviens jau neliedz vākt ziedojumus utt., arī tas parādīs sabiedrības noskaņojumu...

bet dot līdzekļus kādam tāpēc, ka viņš skaļāk kliedz vai ir ar retāku kaiti - amorāli. 

Atslēdzies tuk

« Atbilde #56 : 2016. gada 19. septembris, 10:41:59 »
Nu ar tām retajām kaitēm ir sarežģīti.
Vietējās slimnīcas pretī vienkārši neņem, jo kāds kas ko daudzmaz par tādu ko zina,
labi ja viens valstī un, protams, Rīgā...
Zāles mazefektīvas, jo nav pētījumu, jo farmācijas firmām nav izdevīgi.
Vai arī eksperimentālas - esi trusītis.
Nē, man nav žēl, ka šiem slimniekiem arī tiek mana nodokļu nauda.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #57 : 2016. gada 19. septembris, 10:44:42 »
Otolaringologs Gints Tomiņš

[attachment deleted by admin]
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #58 : 2016. gada 19. septembris, 10:49:24 »
Nē, man nav žēl, ka šiem slimniekiem arī tiek mana nodokļu nauda.

arī man nav žēl, ka ARĪ

...bet, ja tāpēc, lai "glābtu" vienu reto slimnieku, netiek izārstēti 100-1000 vienkāršie slimnieki, kuriem vnk nav naudas lai, piemēram, par daždesmit eiro zobus saremontētu, magnetisko rezonansi uztaisītu par dažiem simtiem, vai endoprotēzi par dažiem tūkstošiem... nu amorāli tas viss izskatās...   

Atslēdzies tuk

« Atbilde #59 : 2016. gada 19. septembris, 10:57:16 »
Zobārstniecības sen maksas..., vienīgi bērniem valsts apmaksā.